Primele imagini cu Iohannis în Cabo Verde

Președintele Klaus Iohannis și-a îmceput vizita de două zile în micuțul stat african Cabo Verde. Liderul român a fost primit  de către Președintele Republicii Cabo Verde, José Maria Neves, la Palatul Prezidențial.

Președintele Iohannis, decorat în Cabo Verde

Cei doi vor susține mai târziu declarații de presă comune.

Presa din Cabo Verde scrie că „în timpul șederii sale în Capul Verde, Președintele României va fi decorat de șeful statului, José Maria Neves, cu Ordinul Amílcar Cabral, gradul I, în semn de recunoaștere a „angajamentului său personal” în aprofundarea relațiilor dintre cele două țări și contribuția poporului român la afirmarea și dezvoltarea tânărului stat Capul Verde“.

Programul oficial al acestei vizite de stat începe cu primirea, de către președintele José Maria Neves, la Palatul Președintelui Republicii, unde vor fi acordate onoruri militare, urmate de un tete -à -tête și o întâlnire extinsă între delegațiile celor două țări. Ulterior, va avea loc ceremonia de decorare care precedă o conferință de presă comună.

Tot în dimineața acestei luni, șeful statului român va fi primit la Primăria Praia unde va primi cheia orașului. Va urma o vizită la Memorialul Amílcar Cabral și apoi la Palatul Guvernului, unde va fi primit de premierul Ulisses Correia e Silva.

După-amiaza, Klaus Werner Iohannis se întâlnește cu președintele Adunării Naționale și vizitează Orașul Vechi, Patrimoniu Mondial. La sfârșitul după-amiezii, va fi onorat de Președintele Republicii cu un banchet oficial.

În a doua zi a programului oficial, președintele României se va deplasa la Centrul Operațional pentru Societatea Informațională (Nosi) și Parcul Tehnologic din Capul Verde, urmând să părăsească țara în dimineața zilei de miercuri, 22.

Ciolacu, chemat să spună cum îi dă bani președintelui

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. daca un stat african si-a permis sa dea 5 burse de studii unor studenti romani (5)IAR noi am oferit 10 …
    ATUNCI aceasta dovedeste unica diferenta intre Romania si oricare alta tara bananiera:
    NICI UNA= nici o diferenta! 😀

  2. Femeia asta e mai urita, mai proasta, mai nesimtita si mai respingatoare chiar si decit Elena lu’ Ceausescu.

  3. Care „Seful statului roman”? Asa ceva nu exista! Asta este hotul statului roman, provocator de voma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.