Prinţii Harry şi Andrew, ţinuţi la distanţă

Harry, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea aflat în dezacord cu familia regală, şi Andrew, fratele regelui deja privat de angajament public, nu vor avea niciun rol oficial la încoronare, a confirmat sâmbătă Palatul Buckingham, transmite AFP.

Ducele de Sussex (Harry) şi Ducele de York (Andrew) nu mai sunt membri activi ai familiei regale, primul după plecarea sa voluntară în Statele Unite cu soţia sa Meghan în 2020, în timp ce al doilea a căzut în dizgraţie după acuzaţii de agresiune sexuală.

Deşi au făcut parte din cortegiul funerar care a însoţit sicriului reginei Elisabeta a II-a la Westminster Abbey după moartea acesteia în septembrie, de această dată Harry şi Andrew nu vor merge în spatele cuplului regal în cortegiul care îi va duce înapoi la Palatul Buckingham după ceremonie.

De asemenea, este puţin probabil să apară în balcon pentru salutul regal tradiţional, deşi palatul nu a dezvăluit cine va fi în preajma cuplului Charles şi Camilla cu această ocazie.

Dar chiar şi fără un rol oficial, Harry va atrage fără îndoială toate privirile. Locul său din Westminster Abbey va spune multe despre starea relaţiei cu tatăl său şi poate chiar şi cu fratele său mai mare William, moştenitorul tronului pe care nu l-a cruţat în memoriile sale, publicate în ianuarie.

William, în calitate de moştenitor al tronului, va trebui să îngenuncheze şi să jure credinţă monarhului în timpul ceremoniei.

Meghan, soţia lui Harry şi cei doi copii ai lor, Archie şi Lilibet, au rămas în California, unde Harry urmează să li se alăture imediat după încoronare pentru a sărbători cea de-a patra aniversare a lui Archie.

Andrew s-a obişnuit deja să păstreze un profil scăzut, fiind exclus de la orice apariţie publică oficială şi privat de titlurile sale militare la începutul anului 2022, după acuzaţii de agresare sexuală a unei tinere de 17 ani, caz pe care l-a soluţionat printr-un acord financiar. Prezenţa sa la scurt timp la braţul reginei, pe care a însoţit-o la Westminster Abbey pentru o slujbă în onoarea tatălui său, prinţul Philip, decedat în 2021, a stârnit critici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Ce panarame jalnice. Andrew era cu Epstein. Printu Charlie e ca Macron cind vine vorba de sex el prefera masculii, Camilla e asa pentru decor. Ce modele pentru societate Daomne fereste!

  2. Oile negre ale familiei regale!Unul s-a insotit cu o aya din subcultura Woke,celalalt juri ca e pedofilul Dan Diaconescu de la BuhOglinda TV

  3. Harry a sarit sa-l bata pe tac-su. De aceea l-a excomunicat din Anglia. Asta n-a mai scris-o in maculatura lui.
    Dupa toate probabilitatile Charles nici nu este tatal lui Harry. Tatal biologic este Hewitt.
    Andrew n-a fost tinut la nicio distanta……[Rumburak]

  4. Cu asa mama si cu asa sotie e firesc, vorba lui Mache Sifonul: femeia a provocat pacatul !

  5. ” Nobilii” englezi sint ai dracului.Au criticat- o pe Elisabeth cind s-a casatorit cu Philip pentru ca asta nu era 100% englez, era de origina greaca . Prin urmare la Harry nu o sa- l ierte niciodata ca s-a casatorit cu o fata de etnia afro-americana.

  6. Nici macar nu sunt „casa regala”! Nu sunt nici englezi! In 1917 si-au schimbat numele german din Saxe-Coburg Gotha in Windsor. In secolul XVIII toate casele regale au disparut fiind inlocuite de „altceva”, adica cu imbogatitii din razboiale napoleniene. Surprinzator cum, bancheri si pseudo-casele regale vin toti din acelasi spatiu geografic…bineinteles este doar o coincidenta.

  7. Este foarte bine ca printul Harry se delimiteaza de incoronarea unui criminal impotriva umanitatii, Charles fiind autorul initial al programului de depopulare a planetei lansat la Davos si continuat de Klaus Schwab.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.