PSD, în moarte clinică la Cluj (II)

PSD Cluj

Al doilea aspirant la funcția de preşedinte al PSD Cluj este Alexandru Cordoş, cunoscut drept un vânător de funcții, galoane și zorzoane din frageda sa tinereţe utecistă. Precum am arătat, Cordoş a fost preşedinte interimar al organizației judeţene Cluj în perioada septembrie 2020-iunie 2023, după care a fost retrogradat secretar executiv, care este de facto a doua funcție într-o organizație. În perioada în care a fost lider interimar, a fost uns, pe căi și pe criterii numai de el ştiute, decan al Facultății de Drept din Cluj Napoca a Universității Creştine Dimitrie Cantemir, unde avea gradul de lector universitar. Totodată, a obținut titlul de doctor în filozofie și a debutat științific în sexologie, dorind să arate probabil că nu a trecut vremea enciclopediștilor. Un intelectual de forță într-un oraș de cinci stele, care va să zică!

Secretar UTC şi student la Academia PCR

Alexandru Cordoş este originar din Câmpia Turzii şi a debutat din fragedă tinereţe în politica mare, la început sub faldurile UTC și PCR. Și-a ascuns însă în CV anii, şcolile și funcțiile de glorie din ultimul deceniu al regimului comunist şi a comis niscaiva falsuri referitor la studiile superioare absolvite ulterior. Nu înțelegem de ce i-a fost ruşine să consemneze, măcar pentru eternitate, că a absolvit şcoala profesională de sculeri-matrițeri și a urmat, la seral, liceul industrial de pe lângă Combinatul Metalurgic (Sîrma) din Câmpia Turzii, unde a debutat în câmpul muncii. A uitat să consemneze și că, în anul de grație 1986, a fost ales secretar UTC pe combinat şi, dovedindu-se un element de nădejde, a fost trimis la Academia PCR Ştefan Gheorghiu, unde erau erau școliți cei mai importanți activiști de partid. Tot în anul respectiv s-a cunoscut și s-a întovărăşit cu fostul ministru de interne loan Rus, care era preşedintele UASCR pe Centrul Universitar Cluj şi un lider important al UTC, ajuns în gaşca de țuțeri ai lui Nicu Ceauşescu. De-aici Ucu şi Sănducu vor fi legați aproape ombilical toată viața. În același an de grație a avut şi primele contacte şi cu Securitate comunistă, întovărâşindu-se cu fruntași uteciști din sinistra instituție, ca Marius Dumitru Matei, alintat Măriucu, cunoscut ca bătăuş al vizitatorilor marelui duşman al regimului ceaușist Doina Cornea.

Cordoş a consemnat în CV-ul său că a urmat în perioada 1986-1990 Academia de Ştiinţe Economice (ASE), la care a obținut licența în economie. O minciună crasă prin omisiune, pentru că, aşa cum am arătat, a urmat cursurile Academiei PCR Ştefan Gheorghiu, dar aceasta a fost desființată în decembrie 1989 odată cu partidul comunist, iar ulterior toți absolvenții, și mai vechi şi mai noi, au beneficiat de diplome de licență de la ASE. O altă minciună este că ar fi absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeş-Bolyai (UBB) în 1997 întrucât a absolvit o facultate privată de drept, din categoria fabrici de diplome, care nu era acreditată, astfel că a susţinut doar examenul de licență la UBB.

Ucu şi Sănducu, tovarăşi de drum din tinereţe
În 1990, după obținerea licenței în economie la ASE, Cordoş a fost uns vicepreşedinte al Cooperativei Tricotajul din Cluj Napoca, la care era preşedinte o mătușă de-a sa, care s-a aflat în rezerva de cadre și cadâne a lui loan Rus. În 1993, când loan Rus era prefect al județului Cluj, a devenit președinte în locul mătușii, ocupând această funcţie până în 2001. În acest an, după ce loan Rus a devenit preşedinte al PSD Cluj şi ministru de interne în guvernul Adrian Năstase, Cordoş a fost numit director în Prefectura județului Cluj, iar în 2003 a fost uns de același Rus director în firma de comercializare autovehicule pe care o deține împreună cu lon Ţiriac, RMB Inter Auto Cluj Napoca.

Tot cu sprijinul nemijlocit al îngerului său păzitor Ucu Rus, Alexandru Cordoș a fost cap de listă al PSD Cluj pentru Senat la alegerile parlamentare din 2008 şi 2012, devenind senator în legislaturile 2008-2012 şi 2012-2016. În ambele mandate s-a remarcat ca pupincurist şi secund al liderului Grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, precum și ca țuțer al ginerelui acestuia Victor Ponta, devenit preşedinte al PSD şi prim-ministru al Guvernului României. La un moment dat, aceștia i-au promis portofoliul de ministru al Muncii şi Protecției Sociale, dar planul le-a fost zădărnicit de apariţia unor probleme penale şi a unor dosare la DNA.

În 2015 soția lui Cordoş a fost arestată pentru trafic de influență, fiind condamnată ulterior de Tribunalul Cluj la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, a cărei modalitate de executare a fost transformată în suspendare condiționată de instanţa de apel. Însuşi Cordoș a fost anchetat de DNA pentru fapte de corupție sau asimilate acestora în trei dosare penale, care au fost clasate ulterior, îndeosebi pentru lipsă de probe. Acesta și soția sa au intrat în vizorul DNA după ce, la solicitarea lui loan Rus, Cordoș a intervenit la finul său Valentin Tătar, ofiţer de poliţie judiciară la Serviciul Teritorial Cluj al DNA, ca să afle dacă numele lui Ucu apare în înregistrările şi în declarațiile din dosarul în care au fost arestați fostul preşedinte al Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu (,,Horică, fă te rog plata, ca să nu-l supărăm pe Arpi!”) şi omul de afaceri loan Bene, directorul general al Napoca Construcții, firmă deținută de asociații Rus şi Ţiriac.

Doctor în filozofie şi cercetător in sexologie

După arestarea soției şi inculparea sa, Alexandru Cordoş a trebuit să părăsească PSD şi a încercat să revină în Parlament în 2016, pe lista Partidului România Unită, ghidonat de Victor Ponta și amicul său Sebastian Ghiță, dar n-a avut succes. A încercat ulterior să intre în grațiile lui Liviu Dragnea și să revină în PSD, dar n-a reuşit acest lucru decât după ce conducerea acestui partid a fost preluată de Marcel Ciolacu, care l-a investit președinte interimar al PSD Cluj în septembrie 2020. În decembrie 2020 a candidat pentru Camera Deputaților, fiind pe poziția a doua pe lista PSD Cluj, dar organizația clujeană n-a reușit să obțină decât un mandat de deputat și unul de senator, şi pe acestea la redistribuire naţională. Dacă n-a reuşit să se reafirme pe plan politic, Cordoș s-a afirmat însă în plină
pandemie în înalte sfere ale ştiinţei, recte în filozofie și în sexologie.

În 2020 a obţinut în mod neașteptat, am putea spune chiar secretos, titlul de doctor în filozofie, cu o teză intitulată „Perspective filozofice asupra dreptului natural şi convențional-pozitiv”. Un titlu pompos în filozofia dreptului, domeniu în care nu prea au fost elaborate şi publicate lucrari de doctorat în România în epoca postbelică. Lucrarea este de negăsit la bibliotecile din Cluj şi nu o mai are în stoc nici editura care a tipărit-o, Pro Universitaria Bucureşti. Dacă s-a epuizat sau a dispărut atât de rapid, ori este o lucrare revoluționară într-un domeniu deschis de marele filozof englez Thomas Hobbes în secolul XVII, ori este un plagiat ordinar. Vom fi în măsură să vă spunem în curând. Curios este și faptul că Alexandru Cordoş a avut îndrumător de doctorat un profesor de filozofie de la Filiala Baia Mare a Universității Tehnice Cluj Napoca şi a desfășurat activitate prealabilă de cercetare din 2015 la Filiala lași a Academiei Române.

Oare de ce nu a făcut cercetare la Filiala Cluj Napoca a Academiei Române şi nu şi-a susținut doctoratul la o universitate din localitatea sa de domiciliu şi din circumscripția sa electorală, nici măcar la Universitatea Dimitrie Cantemir, la care este lector de vreun deceniu?
După obţinerea ineditului doctorat, lectorul Alexandru Cordoş a fost uns peste noapte decan al Facultății de Drept din Cluj Napoca al Universității Dimitrie Cantemir, cu concursul nemijlocit al rectoriței Corina Dumitrescu, de care îl leagă de ceva vreme cele mai alese sentimente. Cordoş şi-a făcut astfel intrarea în pleiada de politicieni clujeni cu doctorate în filozofie: Emil Boc, Daniel Buda, Alin Tişe. Ca să arate că are vaste şi variate preocupări academice, chiar enciclopedice, în 2021, ultimul an al pandemiei, Cordoş a publicat într-o revistă străină de sexologie (International Journal of Advanced Studies in Sexology) o disertaţie intitulată,,Perception stage regarding Covid-19 and the sexual behaviour” (Stadiul de percepție privind Covid-19 şi comportamentul sexual), la care este coautor cu Cristian Delcea. Ţara ardea, iar şeful PDD Cluj era obsedat de sex! Aşa se mai confirmă o dată proverbul strămoșesc că nu eşti prost destul dacă nu eşti şi fudul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Valer Marian 276 Articole
Author

17 Comentarii

 1. Nu PSD e in moarte clinica, Romania e din toată perioada plavanului-turist de lux in moarte clinica, nimic nu funcționează corect în afara de escrocherii, hoții și minciuna la rang de reformă politica in orice domeniu din tara. Important pentru guvern și clasa politică e totul pentru ei, control total și menținerea sărăciei prin orice forma implementate rapid. P.s. Politicienii au ajuns neimportanți pentru cetățeni pentru că, asta și-au dorit puțin ceea ce practica de 34-35 ani în România.

 2. Doamnei Emilia Sercan: verificati teza de doctorat a lui Alexandru Cordoș, plagiat la virgulă!

 3. Se spune in text „Napoca Constructii cu actionarii Ioan Rus si Ioan Tiriac cu Director general Ioan Bene”.Cum Conferentiarul de Mecanica Agricola Ioan Rus si Absolventul de Dinamo Ioan Tiriac si-au desemnat Director la Napoca Constructii pe soferul Ioan Bene?

 4. Asta se caută acum! Doctori în sexologie anală și în cancer de colon! Succesuri guys!

 5. Domnule Valer, de ce nu spuneti lucrurilor pe nume ? Imi amintesc de o conferinta regionala aUNPR -la Poiana Brasov. Cel din Brasov care a organizat filiala si conferinta , cind au venit alegerile a fost trecut la coada listei si in frunte au fost pusi ” baieti de nadejde” gen cei ce-i prezentati dumneavoastra .Sinecuristii au acaparat partidele si tin cu dintii de functii. Ca ce altceva stiu muncitorii cu gura gen acest Kordos format la Stefan Gheorghiu ?Astia cu facultatile alea ce spuneati-cu bani- conduc destinele Romaniei. Sunt ca si hotii , se acopera unii pe altii.De asta CV-urile lor sunt „secrete de stat”. Da si eu am facut profesionala si culmea , sculer -matriter. Iar liceul tot la seral l-am facut. Si nu-mi e rusine. Cum nu le este rusine nici astora din tagma cleptomanilor si mitomanilor.Publicati ce stiti , nu numai despre pisidei. Ca sa stie lumea cu cine are de-a face. Cine a stiut spre exemplu ca Sica Mandolina e fiu de securist cominternist pina in preajma de a fi premier ?Sau ca Puie Monta este fiul tovarasului Naum , membru supleant al CC al PCR ?Balta-i plina , dati-ii bataie. Oamenii trebuie sa stie. Despre toti cei care in 34 de ani au ruinat tara !PS , nu toti au acces la unele informatii sau nu stiu unde sa le caute.

 6. Caracatița de se🌈ici și masoni cu care Li🌈icul DemonRat Belicos trage la edec o Colonie Marginală Eșuată.
  Cu aproape 170 miliarde coco datorie externă, măRog…🤮

 7. Aceasta este România torționarilor de rit nou ! Nu este de mirare că au făcut invățănântul praf , au avut și cu cine , lichelele univeristare cu zorzoane și ștaif, genul acestui individ. Încetul cu încetul vom redeveni o țară în plin feudalism , iar noii boieri sunt acesți securiști nenorociți. Români să vă fie de bine că încă îi mai votați!

 8. Mă ,.. ești sub papucul americanului ?? Clar că ești,,. Cunoști democrația americană ?? Poate nu ,.. Dar a zis și Mark Twain senator american, cum că de alegerile ar putea modifica ceva, nu te-ar lăsa la urne.. Deci cum crezi bre ?? Visezi că ai scăpat de dictatura de care acuzi pe alții ?? Ești in dictatură altfel bre,. Crezi că mai contezi ??

 9. sau jurist pareti bine informat, va cred, dar mai cred ca sunteti din acelasi ”aluat” cu multe din personajele deschise. N-ar fi mai bine se ne povestiti propria Dvs. aventura a cunosterii/pregatire profesionala sigur este foarte solida nu va ironizez chiar cred pt ca se intra greu la Drept pe vremuri si erau si conditii grele pt oamenii fara origini sanatoase care nu erau admisi la Istorie, Drept sau Filozofie/Sociologie. Stiu cat este de greu sa pleci de jos, dar pare ca si acum va este greu nu reusiti sa va acomodati/impacati cu viata. Cat despre Cluj, cum ati vrea sa fie altfel? Acolo toti sunt burghezi/bogati, nu exista femei de servici, muncitori, tarani, deci nu are ce cauta PSD la Cluj si nici in Ardeal printre atatea capitalisti, dar fara scoala vorba unui prof. univ. doar 2% din antreprenori au studii. Va nelinisteste ca Ardealul va avea in continuare icter? Este firesc de atata palinca si slana/clisa in Maramu se mai moare de pancriatita acuta, icter mecanic…Cauze inexitente in alte parti…unde oamenii sunt rumeni si poate mai putin invidiosi, poate mai credinciosi.

 10. Apropooo. In Cluj,. Kolozsvar, nu există decît venituri mafioți romîni,. Așa zisul romîn din cluj este in localitate doar in scopuri de jaf. Niciunul nu are nici o competență sau moralitatea de a produce ceva util..

 11. Valere, Marinica, la voi in Cluj a fost si e „parfum”, fata de noi la Braila, oras fost cosmopolit, frumos, bogat, in 1899, figura in statisticile vremii a doua cea mai bogatametropola a Regatului, Oras destept, inteligent, de mare cultura cu cele mai frumoase cladiri, doar Oradea mai rivaliza cu noi. Oras plin o data de greci, turci, tatari, jidani si alte lifte pagane, dar care acum toti se revendica romani/romani si mai romani ca romanii. Asta e !. Ia asculta aici de ce Clujul e „parfum” fata de noi.! In ziua de 22 august 1997, judetului Braila i-a fost falimentata total intreaga industrie constructoare de excavatoare, unica in Romania, de fibre artificiala, celuloza si hartie, unica in Europa, industrie a lemnului, santierul naval, laminate si laminoare,etc. Braigalul, unic in Europa, faimoasele unitati agricole de stat de productie animala si vegetala, (cred ca ai auzit de IAS Urleasca si ISCIP Braila), si totul tot a fost pus la Pamant iar circa 40.000 de oameni trimisi in somaj. Intr-o singura zi, Valere ?! Stii cine conducea Braila ! Primar si Presedinte de consiliu judetean erau fostii Prim Secretari ai Comitetelor JUdetean al PCR si UTC, vestitul „Tataia”, iar consiliile locale municipal si judetean pline de fostii membri ai Comitetelor judetene ale Partidului Comunist si UTC. Acum doar „tataia” si fostul secretar cu probleme organizatorice al PCR au murit, restul sunt la locul lor. Tudose era atunci in 1977, „doar” sef birou senatorial, fiind inca „copil”. Orasul si judetul Braila sunt o ruina, noroc cu cei din Tulcea si Constanta care ne-au construit Podul din banii alocati de UE pentru Delta Dunarii…?! Ai auzit mai baiatule…?! Clujul e „parfum”…?!

 12. toata gasca politica actuala din Cluj , este formata din hoti , banditi , mincinosi profitori, care au acaparat toate , dar toate institutiile de stat , fanionul coruptiei fiind detinut de primaria ” cinstitului” Boc ..!in Cluj , nu se mai vorbeste in limba romana ci se folosesc diferite ” dialecte ” , de cand prostimea si-a inchipuit orasul ca un fel de El Dorado si i-au napadit fiecare ungher ..!!daca exista Dumnezeu in cer , acesta n-ar fi acceptat niciodata infiintarea a inca unui ” Turn Babel ..!ptr ca asta a ajuns clujul ..! adevaratii Clujeni se retrag incet la micile localitati rurale adiacente Clujului , ptr a face loc tzaranului progresist ! la tzara mai gasesti cate 3,4 tarani la hectar, pe cand in Cluj, sunt 2, 3 mii..!

 13. Nea Valer e expert in dezvaluiri vizand CONTINUITATEA asigurata de LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern din 1989, in schimb nu-i place sa finalizeze prin concluzii in acest sens, al CONTINUITATII!!! Plus ca e axat pe PROSTOCRATIA suplinita prin DIPLOME FALSE
  si CAPITALIZARE prin RAPTURI…Dar RAPTURILE le pune pe seama GASTILOR ceausist-securist-mafiote, fara a le aborda INSTITUTIONAL
  asa cum e in REALITATE!!! Tot ce stie, stie de decenii, dar in acel trecut tulbure vantu batea din alta parte, nu ca acum, ANTI-peeseedee, cand s-a dat liber la incondeiat, dar cu masura ca sa nu se tulbure si mai tare apele securist-namoloase, mult mai fetide decat in Balta Brailei care colcaie de BaTRACieni bub bonici…

 14. Aoleooo, i-am uitat pe rusii lipoveni, ce se considera romani de romani, nene, si braileni-braileni…care in Cartierul Pisc din Brailitza au si „Statul Major General” al Consiliului Mondial al rusilor-lipoveni ortodoxi de rit vechi ?! Scuze si iertare draga Afosca si Nicu Cupliu, etc. vechii mei prieteni ?!

 15. Intrebarea fiecarui roman ar fi urmatoarea : dupa aflarea atitor stiri legate de acest Alexandru Cordos ,cum mai este omul asta liber si nu a fost pana acum cercetat ,anchetat si pedepsit ,pt. tot ce a facut ?

 16. Spuneam cu blandete si chiar cu respect pentru analizele lui Nea Valer la 13:21, dar soarta fuse cruda si astadata:

  Concluzia pe care o trag din evaluarea analizelor bataioase ce se desumfla brusc la final ale lui Nea Valer e una singura VREA CONTINUITATEE, la fel cum au vizat in 1989 „desteptocratii” PCR si ACOPERITI Comintern, cand au jalobat cu 60.000 de victime si legislativ GENOCIDAREA POPORULUI si DISTRUGEREA Romaniei!!! Cu incivitatea sa taioasa specifica profesiei de procuror ceausist ar fi trebuit sa concluzioneze NECESITATEA REVIZUIRII DE FOND A CONSTITUTIEI impuse de Ilici GENOCID FARA CONSULTARE POPULASRA atat la CONCEPERE, cat si la REDACTARE!!!

  Sau sa ajunga la aceasta concluzie citindu-mi comentariile, or citind Editorialul precedent unde s-a scapat imprudent sa acuze Securitatea ca CONDUCE ROMANIA prin LEGENDATII IN DEAL!!!

 17. Oh @ Charlie , cum esti tu ” The One ” , unicul , inconfundabilul , imprescriptibilul , mare formator de opinii …. Si care esti” citat” de to(n)ti marii si micii jurnalisti….Nu cumva esti si Napoleon , Garibaldi , Washington , Cezar , Alexandru sau to(n)ti la un loc. Che personalita mirabella …. Tu esti cumva ” Noul Mesia” ? ” Charlica e-n toate / E-n cele ce sunt /Si miine vor ride la soare”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.