Publicarea rezultatelor preliminare ale recensământului, amânată din nou

Publicarea rezultatelor preliminare ale recensământului se amână pentru o dată ce va fi comunicată ulterior, întrucât Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor nu s-a putut întruni joi în şedinţă de lucru pentru validarea rezultatelor, anunţă Comisia.

„Întrucât, din motive organizatorice, Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi al Locuinţelor (CCRPL 2011), nu s-a putut întruni azi, 31 mai, în şedinţă de lucru pentru validarea rezultatelor preliminare ale recensământului, conform programării anunţate prin comunicatul de presă din 21 mai, publicarea acestor rezultate se amână pentru o dată ce va fi comunicată ulterior”, informează joi Comisia.

Publicarea rezultatelor preliminare ale recensământului populaţiei şi locuinţelor a mai fost amânată o dată, pentru data de 31 mai, în condiţiile în care, potrivit calendarului iniţial, urmau să fie făcute publice pe 23 mai..

Potrivit datelor preliminate publicate pe 2 februarie de INS, populaţia stabilă a României era de 19.042.936 locuitori.

La data recenzării, existau în România 7.086.717 gospodării, 8,5 milioane locuinţe (din care 8.450.607 locuinţe convenţionale şi 8.149 alte unităţi de locuit), 5.117.940 clădiri, din care 5.103.013 clădiri cu locuinţe şi 14.927 clădiri cu spaţii colective de locuit.

18.384.000 au fost persoane prezente, iar 659.000 temporar absente. Din totalul populaţiei stabile a României, 10.054.000 persoane aveau domiciliul/reşedinţa în municipii şi oraşe (52,8%), iar 8.989.000 persoane locuiau în comune (47,2%).

Recensământul populaţiei şi locuinţelor s-a desfăşurat în luna octombrie a anului trecut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.