Răsturnare de situație în cazul copiilor morți din Iași

Răsturnare de situație în cazul celor doi copii, unul de un an și jumătate și altul de 3 ani, din Cornul Caprei, județul Iași, despre care s-a spus că au murit după ce au mâncat struguri stropiți cu o substanță necunoscută.

În stomacul unuia dintre copii a fost găsită o substanţă de culoare rozalie şi la niciunul dintre copii nu s-au găsit urme de struguri. „După ce am găsit în urma necropsiilor, după foile de observaţie, după istoric, este vorba despre o intoxicaţie. Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil să fie o otravă pentru şoareci, rozătoare, avem nişte căi să ne dăm seama, dar încă nu am ajuns acolo, vom căuta în continuare. Nu este ceva de stropit via, cu siguranţă, garantez pentru asta, substanţele folosite în acest scop au toxicitate foarte slabă, nu pot să dea decât simptomatologie digestivă, nu deces. Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi, citată de presa locală.

Mama celor doi copii care au murit la Cornul Caprei, din județul Iași, le-a povestit medicilor SMURD, care au intervenit încercând să îi salveze pe micuți, că le-a dat acestora să mănânce struguri.

„Medicii au găsit copilul de un an și jumătate în stop cardio respirator, s-au făcut manevre de resuscitare avansată timp de aproape o oră, din păcate fără răspuns. Celălalt copil, de 3 ani, frățiorul, era și el în stare gravă”, a  spus șeful UPU-SMURD Iași, Diana Cimpoeșu.

Și al doilea copil a murit la scurt timp, la spital.

„Suspiciunea a fost intoxicație cu o substanță necunoscută, posibil o substanță cu care au fost stropite fructele pe care copiii le-au mâncat”, a mai spus Cimpoeșu, care atrage atenția asupra faptului că fructele și legumele trebuie spălate cu apă din abundență.

„Există substanțe neautorizate care se mai folosesc și care au o concentrație foarte mare de substanță sau tipuri de substanțe cu proprietăți nocive pentru organism. Există și alte tipuri de substanțe folosite pentru combaterea dăunătorilor care sunt nocive mai ales daca este vorba de un copil sau o persoana cu risc crescut, așa cum este un micuț de un an și jumătate”, a spus medicul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Incredibil! De unde a luat femeia strugurii? De fapt, proprietarul sau firma de unde a luat strugurii pot fi pedepsiti, pentru ca, indiferent de cat de mult speli fructele sau legumele, din cauza concentratiei mari, otrava tot ramane pe coaja fructului! Posibil ca femeia sa nu fi stiut ca au fost stropiti cu otrava.

  2. Nici o mirare,in urma cu ceva ani am stat cu cracii in sus dupa ce am mancat niste mere luate din piata..Vai de zilisoarele mele ce rau mi-a fost ,nu credeam ca mai scap cu viata.De atunci nu ma mai apropi de mere decat dupa ce le decorjesc.Nu a durat mult si iar m-am trezit cu cracii in sus dupa ce am mancat niste struguri luati tot din piata..Iar o stare de rau de credeam ca crap naibi pe loc.De atunci nici nu vreau sa-i mai vad in fata ochilor,imi provoaca o stare de rau numai vederea lor.Toate astea se intampla pentru ca nu verifica nimeni marfa din piete in laboratoare de specialitate, sa vada naibi cantitatea de otravuri vanduta la taraba.Care are stomac de caine supravetuieste,care nu,nu.

  3. A murit si Sorina, negruța dusă cu procuroarea la sua,de la familia sa ro..Doar TVR a dat stirea!!

  4. Daca este o substantza de culoare rozalie, a fost vorba de hapuri din acelea sub forma de gel care se gasesc la orice magazin de chimicale si care sunt destinate ptr otravirea sobolanilor. Probabil ca au un gust placut ptr a tenta rozatoarele, dar i-a tentat si pe copii……[Leo]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.