Rată de pozitivare a testelor Covid de 30 la sută

În ultimele 24 de ore au fost testate pozitiv pentru COVID-19 un număr de 7.096 de persoane, iar 113 au murit. În stare gravă, în secțiile ATI sunt 1.169 de români.

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 360.281 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 243.832 de pacienți s-au vindecat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.096 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Până duminică, 8.926 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

De sâmbătă, de la ora 10.00 până duminică, la ora 10.00 au fost raportate 113 decese, dintre care 77 de bărbați și 36 de femei. Sunt pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, București, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Gorj, Galați, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și Vaslui.

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, șase decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 17 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 36 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 26 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 27 decese la categoria de peste 80 de ani.

106 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, șase pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În spitalele din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.996. Dintre acestea, 1.169 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.691.062 de teste. Dintre acestea, 21.571 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.195 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.376 la cerere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. SUNT TESTELE COVID REALE – DAU REZULTATE PRECISE ??????????????

    NU CRED. MANSA DE EROARE ESTE DE 50%. ADICA, dupa un test COVID nu se poate spune CONCLUDENT CA ESTI sau NU ESTI INFECTAT.

    A PATIT ASA CEVA ELON MUSK CARE A EFECTUAT 4 teste intr-o singura zi !!! Teste de mare siguranta/securitate medicala.
    Rezultate: 2 POZITIVE si 2 NEGATIVE in aceeasi zi !!!!! Adica o sansa de infectie e 50% si de non-infectie de 50%.

    SI CU CATI CARCALETI esti infectat ??? DE la 1 la mai mult de 1 miliard…
    Inventatorul TESTULUI arata ca rezultatul testului inventat de el ESTE DOAR INDICATIV.
    Cel mult calitativ.. Fara sa fie si cantitativ. El da o sansa de eroare de 30% pantru testul sau.

    Dar, dupa analizele lui ELON MUSK, sansa de eroare a rezultatului ESTE DOVEDIT A FI de 50% !!!!!!!!!!!!!!!!

    Mare este Gradina Domnului !!!!

  2. doru popescu: testele rapide au precizie de aprox 70%, cele PCR sunt f precise. Pot exista si fals negative daca recoltarea nu a fost facuta corect sau pacientul nu are inca incarcatura virala pt a fi detectata de test. De asemenea pot fi si fals pozitive din cauza unei posibile contaminari (se repeta testul). La pacientii asimptomatici, testul e singura solutie si unii pot scapa detectarii dar peste 70% sunt prinsi si izloati ca asta e ideea. Simptomaticii sunt diagnosticati si fara test, ei sunt cu stare de sanatate alterata li se fac analize de sange, radiografii etc bazat pe asta se pune diagnostic precis stai tu linistit ca cine are covid cu simptome e diagnosticat.
    Avand in vedere rata uriasa de pozitivitate 33% !!!! cred ca cei care sunt testati in Romania acum sunt cei cu simptome clare care cel mai probabil ajung in spitale. Sistemul medical romanesc e in colaps nu mai pot urmari si izola contactii, deci pandemia e scapata de sub control. Dupa cum se vede spitalele sunt pana la refuz instalatiile electrice cedeaza ca bonlavii de covid au nevoie de oxigen continuu, ceea ce s-a intamplat in Neamt se poate intampla oriunde pentru ca asa e peste tot puhoi de bonlavi care au nevoie de oxigen. Singura solutie la acest nivel e carantina totala. Dar guvernul si Iohanis vor alegeri si nu fac acest lucru, ca urmare vor fi multi bonlavi si implicit morti datorita colapsului evident al sistemului sanitar romanesc.

  3. Singura cifra care spune ceva este aceea a deceselor. Desi si aceste cifre sunt masluite.

  4. Pozitivitatea de 30% e uriasa. Ea ne spune indirect ca sunt mult mai multi infectati in populatie dar ca numarul de teste e insuficient. Pozitivitatea trebuie sa fie sub 5%. Cine e de meserie sau bine informat stie asta. Se pare ca si autorul articolului e bine informat din moment ce a pus rata in titlu.

  5. s-a trecut de varful valului doi, deci oricat vor dori sa sperie lumea vor avea valori mai mici de 10.000 cat a fost maximul
    in alta ordine daca gandim logic intre primavara cand maxim a fost aprox.500 si erau zeci de decese, iar acum maxim a fost 10.000, deci de 20 de ori mai multe cazuri, GRAVITATEA virusului pare ca a scazut pt ca numarul tragediilor nu a a avut aceeasi intensitate…
    frica paralizeaza/sufoca, iar toti ar trebui sa foloseasca termenul sa se faca PREVENTIE nu ALARMAREA POPULATIEI, pt ca ultimul termen poate ucide numai afland ca ai un rezultat pozitiv…
    o constatere, oricat de greu va este, incercati sa faceti miscare mergand pe o strada linistita sau chiar intr-un parc,
    copiii ne sunt stresati de propriile lor probleme si de teama ca ne pot imbolnavi, direct cineva ne condamna generatia urmatoare la teama si chiar la disparitie…

  6. Pozitivitatea de 30% e uriasa. Ea ne spune indirect ca sunt mult mai multi infectati in populatie dar ca numarul de teste e insuficient. Pozitivitatea trebuie sa fie sub 5%. Cine e de meserie sau bine informat stie asta. Se pare ca si autorul articolului e bine informat din moment ce a pus rata in titlu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.