Războiul Trump – FBI continuă

Nu, nu îl voi demite“, a spus președintele Donald Trump, întrebat despre soarta procurorului special FBI Robert Mueller, însărcinat să investigheze implicarea Rusiei în campania prezidențială din SUA și posibilele legături dintre Kremlin și echipa electorală a lui Trump.

Președintele l-a criticat pe Mueller, fost director FBI, după ce s-a aflat că investigatorii au obținut acces „neautorizat“ la mii de e-mail-uri trimise și primite de echipa de tranziție de la Casa Albă, înaintea preluării mandatului prezidențial. „Nu îl voi demite“, a spus Trump, însă președintele a adăugat: „Asta nu arată bine. Este destul de trist să vezi asta, oamenii mei sunt foarte supărați din cauza asta. Nu-mi pot imagina nimic rău despre ei, pentru că, așa cum am spus, nu a existat nicio complicitate“, le-a spus Trump reporterilor duminică, vorbind despre acțiunile procurorului Mueller și implicarea Rusiei în alegerile din SUA.

Avocații fostei echipe de tranziție a lui Trump au precizat că FBI a obținut documentele nu în urma unei solicitări trimise acestei echipe, ci direct de la o agenție federală, însărcinată să păstreze aceste informații. Avocații consideră că este vorba despre informații cu caracter privat, multe având legătură cu numirile în posturile importante ale administrației. Asemenea schimburi de e-mail-uri nu au fost niciodată folosite de FBI în cazul administrațiilor anterioare de la Casa Albă. Avocații susțin că accesul oferit de agenția federală cu pricina a fost „neautorizat“.

De cealaltă parte, FBI a precizat că a obținut informațiile în mod legal. „Când am obținut e-mail-urile, în cursul anchetei noastre penale, am avut și consimțământul posesorilor conturilor, și am respectat și procedurile legale“, a spus purtătorul de cuvânt al lui Robert Mueller. Oficialii din echipa de tranziție a lui Trump au semnat acorduri în care sunt avertizați că materialele păstrate pe serverele guvernamentale sunt monitorizate. Printre cei care au lucrat folosind conturi e-mail create special pentru echipa de tranziție se numără și fostul consilier pentru Securitate al lui Trump, generalul Michael Flynn, inculpat pentru mărturie mincinoasă în fața anchetatorilor, el omițând să vorbească despre discuțiile sale cu ambasadorul rus la Washington, în timpul perioadei de tranziție. În schimbul recunoașterii faptei sale, Flynn poate primi o pedeapsă mult mai ușoara, cu condiția de a dezvălui amănunte mai grave despre posibila complicitate între echipa lui Trump și Rusia.

Deși o asemenea decizie ar provoca o criza în SUA, Constituția îi permite președintelui să ordone grațierea unui oficial aflat în situația lui Flynn și îi permite și demiterea procurorului special Mueller, sau chiar a directorului FBI, ori a procurorului general, fără a invoca un motiv anume. Eric Holder, fost procuror general în timpul administrației Obama, a făcut apel la

proteste „populare de masă pașnice“, în cazul în care Trump decide demiterea lui Mueller sau îi va bloca activitatea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. „În schimbul recunoașterii faptei sale, Flynn poate primi o pedeapsă mult mai ușoara, cu condiția de a dezvălui amănunte mai grave despre posibila complicitate între echipa lui Trump și Rusia.”

  2. MĂREȚULE, a bunch of secrets, agencies, vor să scape de tine, get rip of you!
    Acolo e înfrângerea voastră, vulnerabilitatea, exact prin voi înșivă, securiștii voștri care aruncă la cos The Constitution of The USA!
    SE ȘTERG LA C… REVIN CU EA!
    FA ORDINE ACOLO, CĂ SUNTEȚI ÎN PRAG DE IMPLOZIE!
    RAPID!

  3. Lupta lui Johannis si a „Statului Paralel” (compus din functionari SRI, CSM, DNA, Parchet General, ONG-uri Soros, etc) impotriva adoptarii Legilor Justitiei este asemanatoare cu ceea ce face „The Deep State” (compus din functionari FBI, Departament de Stat, Soros’s pupets such as Clintons, Obama, Victoria Nuland, s.a) care se opun politicii lui Trump pe care-l acuza ca a castigat alegerile cu ajutorul rusilor. Trebuie ca coalitia de guvernare sa accelereze schimbarea tuturor legilor adoptate in regimul Basescu , legi care au facut din Romania o „Republica a procurorilor” unde nu mai au importanta alegerile parlamentare sau locale. Coalitia PSD-ALDE ar trebui sa schimbe legile basiste cat mai este Trump presedinte pentru ca este posibil ca Soros si marionetele lui din „The Deep State” sa reuseasca sa-l detroneze pe Trump de la Presedintia SUA si atunci Coalitia PSD-ALDE nu va mai putea face nimic in fata unuia precum Ambasadorul Klemm, alta marioneta a „Batranului din Manhattan”, care a donat 18 miliarde de dollari fundatiilor sale care urmaresc exact ceea ce urmaresc si sclavetzii, #resist din Romania. Ca doar servesc aceleasi interese si aceiasi doctrina.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.