Dodon mârâie la Ciolacu: „Nu săriți gardul”

Foto: iz.ru

Dreptul demnitarilor români de a-şi dori unirea se termină „acolo unde încep drepturile moldovenilor”, a declarat joi fostul preşedinte prorus al Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, într-un comentariu după ce prim-ministrul român Marcel Ciolacu a declarat că susţine unirea Republicii Moldova cu România, relatează portalul NewsMaker.

„Dreptul demnitarilor români (de a-şi dori unire, anexare) se opreşte exact acolo unde încep drepturile şi libertăţile noastre, ale moldovenilor. Interesul nostru naţional este să păstrăm statalitatea şi identitatea moldovenească. Dragi vecini români, suntem prieteni şi fraţi, dar nu săriţi gardul, că nu e frumos!”, a scris Igor Dodon pe reţelele de socializare.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu pentru media de la Bucureşti că susţine unirea Republicii Moldova cu România.

„Şi eu susţin unirea (n.r. Republicii Moldova cu România) şi nu am primit interdicţie. E dreptul meu! Eu cred în continuare în unirea între Republica Moldova şi România. Că se va face în interiorul UE, că vom găsi (n.r. o altă cale)…!”, a spus premierul României într-un interviu pentru DC News.

„Republica Moldova este sustenabilă datorită ajutorului României. Acesta este adevărul. În Republica Moldova trăiesc români, ca şi mine. Istoria a făcut o nedreptate. Eu nu pot schimba trecutul, iar prezentul e o consecinţă a trecutului. Ce pot eu face, împreună cu dumneavoastră, e să clădim viitorul”, a afirmat Marcel Ciolacu în interviul citat de Unimedia.info.

Recent, Marcel Ciolacu a afirmat, în timpul unui eveniment la Bucureşti, la care au participat premierul moldovean Dorin Recean şi preşedintele parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu, că Republica Moldova are „o variantă şi mai scurtă de a fi în Uniunea Europeană şi mult mai rapidă”, făcând aluzie la unirea cu România, notează NewsMarker.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

19 Comentarii

  1. cica in perspectiva noilor „legi” bagate pe gat de MApN, brusc in Odesa au aparut vreo 15 scoli „rromanesti”… probabil in curand o sa explodeze si numarul „rromanilor” ukrainieni din oras, ca sa aiba scuza Klawn si cine o mai fi in 2025 sa puna carnea de tun in ukropia sa apere „cetateni rromani”

  2. Spune Dodon:
    Interesul nostru naţional este să păstrăm statalitatea şi identitatea moldovenească.
    Spune Ciolacu:
    Republica Moldova este sustenabilă datorită ajutorului României.
    În concluzie:
    Bă Dodoane, te bag în mă-ta cu statalitatea, identitatea şi limba ta moldovenească. Te bag şi pe tine-n mă-ta băi Ciolacule dacă mai iei de la gura românbilor şi le dai moldovenilor, cristelniţa şi anafura lor de beţivi şi de puturoşi – NIŞTE CAPRE RÂIOASE CU COADA PE SUS!

  3. Si are dreptate! Basarabia nu e Romania. Basarabenii lui Dodon sunt rusificati, betivi, puturosi si tembeli, iar moldovencele…. Astia ne-ar mai trebui! Ciocolaxu si Joianis fac propaganda la ordinul stapanilor coloniei.

  4. Fiți siguri că, daca nu sunt manevre la alegerile din republica moldova pentru tuta soroista, va câștiga cu brio Dodon. Atunci sa ii vedem pe infractorii din politica românească care spala bani in republica moldova, cum vor schelalai.

  5. Bai, tembelilor de la guvernare. Voi nu sunteți în stare să apărați cetățeni români în România. 1) Trafic de droguri și folosirea lor mai ales la copiii de la 12-14 ani , mergeți în licee în marile orașe și vedeți? 2) Trafic de persoane și prostituție ( indiferent de sex și vârstă locul 1 în Europa) . 3) Nu s-a terminat războiul din Ucraina să vedeți după trafic de armament. Crime și violuri zilnic la tv. Vreți ceva mai mult.

  6. Basarabia la 1538 NU mai apartinea de Moldova…La 1538 Soliman I e la Suceava, Moldova era de ani buni ocupata de Otomani, altfel o ocupau Polonia sau Hanatul Crimeii……In cortul Sultanului este adus domnul Moldovei Stefan Lacusta, mergand in patru labe, cu zgarda de gat!!!…..Basarabia a fost ocupata de Otomani peste 350 de ani. Si castigata de Rusia prin razboi de 6 ani cu Otomanii la 1812…Vad la TV cate un jeg rumun mintind ca Rusia la 1812 a rupt Basarabia de la sanul Moldovei….Gresit, e vorba de sanul Otomanilor. Ca a fost predata Rusiei cu acte, conform Cadastrului Otoman, de la Chilia pana sus la Hotin unde incepea Bucovina ocupata de Austria….Ce ar face Romania cu Basarabia?? Ar vinde – o Americanilor sa puna Baze militare americane la Chisinau…Basarabenii trebuie sa fuga de rumuni ca dracu de tamaie..

  7. Igor Dodon este un mancurt KGB-ist de generația a 2-a, surclasat clar de Maia Sandu care este agentă KGB de generația a 3-a. Diferența de upgrade între cei doi este clară, KGB a făcut o treabă foarte bună cu Maia Sandu. Dincolo de asta, da, afirmația d-lui Prim-Ministru Ciolacu este CORECTĂ. Statul artificial Republica Moldova, la fel de artificial moralmente ca și frontierele Ucrainei, este de multă vreme ținut în brațe de România: curent electric gratis sau subvenționat puternic, motorină gratis, gaz gratis sau în cel mai rău caz la prețul bursei, școli renovate gratis, burse gratis, avocățeală internațională și lobby gratis, cetățenii acordate în masă, cu sutele de mii, ca să poți munci în vest, angajarea în România a peste o sută de mii de basarabeni etc… etc.
    Planul Rusiei, prin mancurții din politica de la Chișinău – pro-rușii Lucinschi, Dodon, Voronin, Șor, Pizdiciuc, dar și prin moldovenista sadea, unsă cu toate alifiile, Maia Sandu, vopsită mare pro-europeană, este de a PĂSTRA statalitatea moldovenească cu orice preț, și constructul de „popor moldovenesc” și „identitate moldovenească”, pentru ca mai apoi să vină cu pretenții teritoriale la adresa României. Aici este tot jocul. E o politică hibridă expansionistă a Rusiei. Mai întâi creezi forme politice prin rapt teritorial de la România, prin război – „o republică sovietică” Moldova, „o identitate” moldovenească, le golești în zeci de ani de conținutul românesc preexistent prin genocid și rusificare, le umpli cu conținut rusesc prin colonizări și aceeași rusificare, după care le extinzi mai spre vest. Asta e Rusia.

  8. Eiii uite…tocmai rautatile astea din comentariile blege ne fac pe multi sa fim de acord cu Unirea. Pe de alta parte sigur ca este dificil. In Romania entuziasmul nu este mare, linistiti-va blegilor, multi gandindu-se la pacostea de a aduce in Romania 1,5 milioane de rusi, ucrainieni, gagauzi, evrei noi etc.. Nu este o fericire !

  9. @axon:

    Numai prostii spui.

    Basarabia a fost ocupata abia in 1812. Bugeacul a fost pierdut spre sfirsitul domniei lui Stefan. Nu numai ca Moldova a stapinit Basarabia pina in 1812 dar, pe timpul domnitorului Duca, a stapinit, temporar, si dincolo de Nistru, pentru ca romanii erau prezenti si acolo, chiar si mai departe.

  10. Sa faca madam Maia Sandu un referendum in Republica Moldova ,ca sa vada citi din moldovenii ei,ar dorii ca tara lor sa se uneasca cu Romania .Cine a avut interes ca sa poata circula liber in Europa si-a luat si cetatenia romana ,iar marea majoritate nu vor sa auda de Romania pt. ca vad si ei cam ce viata buna au romanii si ce clasa politica inteligenta si buna au .Cred ca de abia ar astepta mafia politica din Romania sa poata vinde strainilor ,tot ce au mai bun moldovenii,asa cum au procedat cu bogatiile tarii noastre.

  11. Dodon este bine ancorat in realitate. Stie ca apropierea de surata mai mare care se duce iremediabil in buda cu intreaga uniune europeana corupta, mafiota si destrabalata ar fi o optiune catastrofala pentru moldoveni care si acum se descurca mai bine decat romanii. Rusia care este super bogata in orice fel de resurse si redevine in forta ca una din primele puteri militare ale lumii este partenerul de preferat pentru moldoveni. Ba le mai deschide si poarta pentru a accede in BRICS-ul ce se va largi considerabil.

  12. @ AXON,
    Delir GRAAAAAAV …
    Dinclode ASTA,de Boala lu’ Calache, ACUTA, ma intreb CE te mana’n’Lupta ASADE Narod?

    InSpumat, da’ inDarjiiiit …

    Te EXCITA Dispretzuu’ SI Scuipatii, deversati peste CAPATANA-ti a seaca?

    Crrez’ca te disretuiesc SI AiaCare iti dau Mutarile.

    „Dom’le O fi OMuu’ Nost’ pe Forumul Astora, da’ este PeaDestulDeFoate J E G O S la Caracter.
    Cand o sa il lasam in Pace, NE vom aerisi SI NOI, ca prea PUTE in Toae Sensurile.
    Deacuu’ NE-a PUS sa NE incurcam cu Asta, ca Orbertele neia Banii PUTINI de altfel degeaba, ba chiar NE lucreaza INVERS,

    ca speriem pe TOTI Romanii care ar mai intelege si CE si CAT are Rusia DREPTate in Cestia ASTA Jegoasa din Ucraina.”

  13. dodon maraie ca nu poate sa latre si nici sa muste… e napadit de frustrari saracul de el… ii este frica sa nu-i zboare ceva de peste gard direct in freza.

  14. „7. Odinioară Moldova se împărţea în trei părţi: în ţara de jos, ţara de sus şi Basarabia, în care se numărau peste tot 23 ţinuturi mai mici. Iar după ce a căzut Basarabia prin trădarea lui Aron Vodă, au rămas Domnilor Moldovei numai
    19 ţinuturi . Basarabia. Basarabia era odată a treia parte a Moldovei …
    15. Bugeac se înţelege în limba Turcească unghi, şi se numeşte aşa, pentrucă pământul între Nistru şi între Dunăre asupra Mării Negre se întinde dealungul şi face un unghiu ascuţit; şi se vede că această numire ar fi asemenea cu numele cel vechiu Besis, care nume l-au pus acestui ţinut Istoricii şi Geografii cei vechi, şi poate că dintru aceasta s’a şi izvodit numele Basarabia după cum se vede dela Ovidiu carele zice cu glas trist: Trăesc cu ticlăloşie în părţile Besoskai. Şi Ptolomeu scrie zicând: Din sus de Dacia locuesc Peucinii şi Bastarnii. Cum că Bastarnii sunt una cu Besis, zice între alţii şi Matei Pretorul zicând: Sunt o sumă cari cred că Bastarnii ar fi tot aceleaşi popoare, cari odinioară se chema Besis, şi acum se zic Basarabieni …
    Cel din urmă şi cel mai celebru este lacul lui Ovidiu, numit de locuitori Lacul Ovidiului- aproape de Acherman, odinioară Alba lulia, în Basarabia, ilustrat cu acest nume, pentrucă în apropierea lui se zice a fi fost exilat cunoscutul poet roman Ovidiu. El se varsă în Nistru, nu departe de gura acestuia, pe o gârlă strâmtă. ” (Descriptio Moldaviae/ Descriptio antiqui et hodierni status Moldaviae, în română Descrierea stării de odinioară și de astăzi a Moldovei este una din cele mai importante opere ale lui Dimitrie Cantemir, scrisă în latină între 1714 și 1716).

  15. Dodon vorbeste in logica europeana: daca avem Muntenegru, cca 600000 locuitori, vorbitori de sarba, daca avem Macedonia de nord de circa 2 milioane, vorbitori de o limbba quasi sarba, daca avem Slovenia, de cca 2 milioane, vorbitori de slovena/quasi sarba, de ce n-am avea si Moldova, sub 3 milioane de locuitori, vorbitori de romana si cu minoritati vorbitoare de limbi slave? Sigur, istoric, Moldova este parte a Romaniei, dar ocaziile ratate(1990-1991) se platesc, provoaca suferrinte si monstrii ca acest Dodon.(Moldovean rusificat in vorbire si mentalitate)

  16. normal ca vrem unirea cu RMoldova ! avem peste 150 mld euro datorie ! nu tre sa-i punem la munca si pe beutorii de beuturi betive ? ca i=am agiutat pan acu ! treb pusi la produs ! ce-i aiasta ! gaz ieftin della muskali ,ajutoare della rromani !
    ia ,gata ! la munca de jos fratilor ! branza-i pe bani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.