România, locul 3 în UE la creşterea comerţului cu amănuntul în iunie

Volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 1,2% în zona euro (EA17) şi cu 0,7% în Uniunea Europeană (EU27) în iunie 2012, comparativ cu perioada similară din 2011, dar România a înregistrat a treia cea mai semnificativă creştere din UE, potrivit datelor prezentate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat) şi citate de Agerpres.

În rândul statelor membre, comerţul cu amănuntul a scăzut în 8 ţări şi a crescut în 12 state din UE şi a rămas stabil în Austria. Cele mai mari creşteri ale volumului comerţului cu amănuntul în mai au fost înregistrate în Estonia şi Letonia (ambele cu 8,4%), Luxemburg (5,9%) şi România (3,9%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Portugalia (minus 5,3%) şi Spania (minus 5,1%) şi Malta (minus 4,3%).

În iunie 2012, comparativ cu luna precedentă, volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 0,3% în UE şi a crescut cu 0,1% în zona euro. În mai 2011, volumul comerţului cu amănuntul a urcat cu 0,8% în ambele zone.

În rândul statelor membre, comerţul cu amănuntul în iunie a scăzut în 11 ţări şi a crescut în 7 state din UE şi a rămas neschimbat în Danemarca, Lituania şi Polonia. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Slovenia (2,4%), Letonia (2,1%) şi Luxemburg (1,5%) iar cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Irlanda (minus 2,2%), Marea Britanie (minus 1,7%) şi România (minus 1,1%).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.