Românii care au primit bani mai mulți în timpul guvernelor PSD-ALDE

O mare parte din personalul din sistemul sanitar, din cercetare, funcționarii din diverse instituții ale statului, artiștii care lucrează la stat, profesorii, inspectorii școlari sunt principalii beneficiari ai creșterilor de salarii decise de guvernele PSD-ALDE în perioada ianuarie 2017- august 2018. Aceste creșteri au fost stipulate în mai multe acte normative prin care s-au reglementat măsuri cu impact asupra cheltuielilor bugetare, cu precădere asupra cheltuielilor de personal

Astfel, Ordonanța de urgență a Guvernului nr.91/2017 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a acordat majorări de drepturi salariale pentru personalul din sistemul sanitar (acordarea indemnizației de hrană, prorogarea până în luna martie a.c. a termenului de încadrare a sporurilor acordate în procentul maxim de 30% din suma salariilor de bază). Legea nr.274/2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 62/2017 privind completarea art. II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare a acordat majorări salariale astfel: 30% a salariilor personalului Academiei Oamenilor de Știință din România, cluburilor sportive universitare, Institutului Cultural Român, Secretariatului de Stat pentru Culte, instituțiilor de spectacol; 15% a salariilor personalului Ministerului Muncii și Justiției Sociale; 35% a salariilor personalului implicat în Programul Național de Dezvoltare Locală;
Legea nr.79/2018 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 91/2017 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a aprobat: majorarea salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii pentru personalul din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, personalul din serviciile publice deconcentrate ale instituţiilor din subordinea Ministerului Sănătăţii și Ministerului Educaţiei Naţionale, personalul de specialitate din cadrul Curţii de Conturi și personalul Agenţiei Naţionale pentru Integritate; majorarea salariului de bază de 10% pentru complexitatea muncii pentru personalul Consiliului Concurenţei și Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor; dublarea salariilor de bază ale personalului din cadrul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel»;  acordarea unei indemnizaţii de 10% din solda de funcţie pentru jandarmii participanți la misiuni de asigurare şi restabilire a ordinii publice, precum şi de combatere a infracţionalităţii în zona de responsabilitate teritorială și pentru membrii grupelor de intervenţie; plata orelor suplimentare efectuate în afara programului normal de lucru pentru personalul cu statut special care are atribuţii pentru desfăşurarea activităţilor deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în respectarea regimului frontierei de stat a României, în situaţii de urgenţă, în personalizarea, emiterea şi evidenţa generală a documentelor de identitate şi a paşapoartelor simple, în emiterea şi evidenţa permiselor de conducere şi a certificatelor de înmatriculare ale autovehiculelor rutiere, precum şi de către funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.

Legea nr.80/2018 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene a aprobat: majorarea cu 20% a salariilor personalului civil din cadrul instituţiilor publice de spectacole sau concerte aflate în subordinea instituţiilor publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională; majorarea cu 20% a salariilor personalului din cadrul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior; exceptarea de la măsura de blocare a posturilor vacante din cadrul instituţiilor de învăţământ superior şi institutele de cercetare, din instituţiile din cadrul autorităţii judecătoreşti, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi serviciile publice de ambulanţă.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr.41/2018 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a aprobat: majorarea cu 20% a salariilor pentru inspectorii școlari; măsuri pentru menținerea în plată a nivelului salarial aferent lunii februarie 2018 pentru personalul de specialitate medico sanitară; acordarea sporului de 100% pentru munca prestată de personalul din unitățile sanitare, de asistență socială şi de asistenţă medico-socială, în vederea asigurării continuității activității, în afara procentului total de 30% pentru sporuri stabilit prin Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, nr. 153/2017; acordarea indemnizației de hrană pentru personalul din universitățile de stat.

Ordinul ministrului sănătății şi al ministrului dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene nr. 1484/7310/2017 a aprobat majorarea tarifelor orare pentru medici de familie și asistenţi medicali care asigură activitatea în centre de permanenţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4565 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Toate cresterile salariale sunt conforme cu programul de guvernare de ele beneficiind toti romanii care cu adevarat muncesc si cu adevarat traiesc in Romania.
    Postacii ,batausii de jandarmi femei,membrii in legiunea straina,antrenatii prin occident,sorosistii,macoveistii,
    securistii cu copiii lor,kovesistii,traficantii si altii nu au rubrica bugetara la doamna ministru Vasilescu.
    Au o sansa totusi in infrastructura.
    Noroc bun!

    • Economia functioneaza pe baza de productie si schimb comercial, pe import-export, pe vanzare-cumparare. Toti astia, carora intr-adevar le trebuia marit salariul insa in mod sustenabil, nu produc nimic care sa sustina economia. Iar cei care au meserii utile pentru economie au plecat din tara din cauza salariilor mici.Sute de afaceri romanesti s-au inchis din lipsa de forta de munca, eu stiu o fabricuta inchisa ca patronul nu a mai gasit strungari! Prin urmare pentru salariile marite ale unora, tara a fost bagata in datorii care nu vor mai putea fi platite, pentru ca nu mai produce nimeni nimic.Impozitele platite de multinationale de abia acopera salariile primarilor si pensiile speciale!

  2. in concluzie revoltatii din strada lucreaza in privat si neputand sa se revolte ca-si pierd painea se razbuna pe altii a doua varianta sunt platiti/manipulati de straini care vor sa saraceasca Romania, aici putem include prietenii, nu le-ar conveni sa avem laptele si mierea noastra, vor sa ne indopam cu E-urile lor…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.