Românii plătesc mai mult pentru cultură

Preţurile serviciilor culturale (muzee, librării, grădini zoologice) în Uniunea Europeană au crescut cu 4% în 2022 comparativ cu 2021, după un avans de 3% în 2021 comparativ cu 2020, în condiţiile în care Malta a fost singurul stat membru unde aceste preţuri au scăzut, arată datele publicate joi de Eurostat.

În România, preţul serviciilor culturale a înregistrat o creştere de 5,5% în 2022, similară cu cea înregistrată în Austria. Ţările membre cu cele mai mari creşteri anuale au fost Polonia (18%), Irlanda (15%) şi Lituania (14%).

La polul opus, Malta a fost singura ţară membră UE care în 2022 a înregistrat o scădere a preţului serviciilor culturale (minus 3% comparativ cu 2021). În Luxemburg şi Cipru preţul serviciilor culturale nu a înregistrat modificări iar în Ţările de Jos, Grecia şi Portugalia aceste preţuri au înregistrat o creştere uşoară, de 1% în toate cele trei state.

Eurstat a publicat aceste date cu ocazia Zilei internaţionale a muzeelor, organizată de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), care este sărbătorită, în fiecare an, la 18 mai.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. MDA…! grea lovitura data poporului , acest popor care mananca arta pe paine , iar bibliotecile sunt sufocate de cozile de la intrare …!

  2. Noroc ca o parte foarte, foarte….., foarte mica a populatiei e afectata ! Nu e nici cazul lui Ciolacu, Ciuca, Dulapul gangav…. !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.