Românii şi Legea privind protecţia contra activităţilor ilicite

Nu ştiu dacă lumea este conştientă de Legea nr. 12/1990 privind protecţia populaţiei contra activităţilor ilicite. În baza acestei legi, Antifrauda şi ANPC pot aplica nişte sancţiuni şi să confişte nişte bunuri, valori sau bani care provin din contravenţie.

O contravenţie este, conform art 1 lit.), comerţul ilicit constând în activităţi comerciale derulate fără îndeplinirea condiţiilor legale, cum ar fi un comerţ fără autorizaţie de funcţionare de la autorităţile competente. SRL-urile băncilor către care se vând creanţe nu au autorizaţie de bancă şi nici măcar de colectori de creanţe. Spune asta BNR, dar spune şi ANPC. Plus băncile centrale din Olanda şi Ungaria. Deci ceea ce fac băieţii ăştia este comerţ ilicit. Toate miliardele încasate trebuie confiscate mâine, fie de Poliţie, fie de Departamentul antifraudă de la Fisc. Şi banca vânzătoare este vinovată, căci e complice. Aşadar, poate fi sancţionată şi supusă confiscării alături de “puiul” evazionist şi ilicit din Olanda sau Luxembourg. Culmea ironiei este că, dacă fapta e repetată, se poate suspenda activitatea pe 30 de zile de … Primărie! O astfel de măsura se poate dispune în baza art.78 din OG nr.99/2000.

Va lua statul român astfel de măsuri?

Ei, aş. Nu deranjăm noi “marii” investitori, că altfel o să fim acuzaţi de socialism.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Gheorghe Piperea 414 Articole
Author

1 Comentariu

  1. In America exista o lege care interzice emiterea oricarei legi care sa limiteze sau sa interzica Capacitatea unui Individ de a intra si de a iesi din contracte individuale sau de a face comert /tranzactii /schimburi comerciale in capacitate individuala nelimitata . Ilicit este numai ceea ce provine din furt , crima , tilharie , extortiune sau din contracte frauduloase etc Oricine are dreptul de a intra in orice contract doreste cu alt individ sau cu o entitate legala / corporatie . Individul este autoritate competenta nelimitata cu privire la posesiunile lui . Cetateanul , persoana fizica nu este autoritate competenta ci sclav libertus , cum sint detinutii liberi la puscarie , cine a fost stie . In Romania exista putini indivizi care au revendicat statutul de indivizi suverani , un statut natural legal recunoscut international . Declaratia Universala a Drepturilor Omului Article 4 18 Nimeni nu poate fi tinut in servitudine . Sclavia , traficul de sclavi sint interzise in toate formele lor „

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.