S-au luat șpăgi uriașe în justiție! „Chiar un milion de euro”, spune un cunoscut ziarist

Jurnalistul Alex Costache invocă informații, „de la cel mai înalt nivel”, conform cărora au luat șpăgi consistente un judecător CCR și o fostă șefă CSM, actual judecător la instanța supremă.

Informații lui Costache vin în contextul în care judecătoarea Ana Maria Chirila, din Suceava, a fost reținută după ce ar fi luat mită pentru a ajuta traficanti de droguri și ar fi consumat ea însăși droguri.

„Nu e de mirare că s-a ajuns aici. De 5 ani, din 2018, de când a fost luată competența DNA de a ancheta corupția din magistratură și a fost înființată Secția Specială, magistrații au avut impunitate totală la corupție.

Imaginați-vă cât de grav e fenomenul dacă și noi presa avem info încă de acum 4-5 ani că sunt judecători care iau șpagă pe holuri, cu geanta, și nu are cine să îi prindă.
Dacă și la noi au ajuns info din surse sigure, de la cel mai înalt nivel, că șpăgi de sute de mii de euro și chiar un milion de euro au mers către un judecător CCR sau către o fostă șefă CSM și CAB, actual judecător ÎCCJ.”, a scris Costache pe Facebook.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Ioana Radu 8531 Articole
Author

21 de Comentarii

  1. trisharea e evidenta:
    „către un judecător CCR” arunca oprobiul asupra tuturor ,fosti si actuali,
    asupra Institutiei in sine;asta e scopul randurilor insirate.

    si Sursa Sri continua:
    „o judecatoare nici mai mare nici mai mica” de parca nu ar avea nume,nu credem ca sint 2 la fel:
    iarasi, unicitate prin alaturare: o cheama desigur doamna CCR!

    manipulare de 2 bani facuta de vuvuzeaua SRI.

  2. Despre aceste escrocherii scriu de prin 2012, atunci erau avocatii pe felie si nu credea nimeni, acum cand luxul financiar i-a coplesit si imbolnavit pe multi din ministerul justitiei, parte din entitatea medici, si sunt in toate nivelele si institutiile statului, incepe sa se dea pe goarna! Ia sa vedem ce masuri exemplare se iau! Toate ca toate, pensiile nesimtite sa ramana😏, nu?

  3. „S-au luat șpăgi uriașe în justiție!”

    Serios ? Nu pot sa cred ! Magistratii ? Eu credeam ca doar militienii !

  4. Pensii speciale!…pompați milioane de euro în infractorii ăștia!…
    Rușine!…

  5. ‘ Nu pot să cred ‘, casta despre care se vorbește exte ‘imaculată’ și are ‘avocați/sindicate’ de încredere : CSM și CCR pentru ‘a le repera’ onoarea și căștigurile.

  6. S-or fi luat şpăgi, că numai în domeniul retrocedărilor s-au făcut manevre de zeci de miliarde de coco, dacă adunăm valoarea imobilelor „retrocedate” nepoților unor mătuşi plecate în Israel şi decedate prin anii ’80 sau drepturi litigioase extrem de contestabile; manevre foarte dubioase care nu puteau fi înfăptuite fără sprijinul direct al unor magistrați. Şi probabil acei judecători nu au făcut-o total dezinteresat. Ca exemplu recent, vedem că ÎCCJ consideră că o parcelă uriaşă din Parcul IOR a fost retrocedată în mod corect, fiindcă nu rezultă de nicăieri că parcul IOR ar fi parc!!! Pe bune? Asta e justiția română? (acolo unde s-au otrăvit copacii, s-a dat foc şi nu s-a găsit niciun făptaş).

    Pe de altă parte articolul este o diversiune, fiindcă vrea să arate că înfințarea SIJ a fost o nenorocire şi DNA e cea mai grozavă procuratură. Evident că e o minciună: PNA, transformat ulterior în DNA, a fost o structură înființată la comandă externă exact pentru a putea băga la puşcărie „pe cine trebuie” şi a se asigura că nu apare din greşeală vreun procuror mai zelos care să se ia de „cine nu trebuie”, dacă orice parchet ar fi putut ancheta pe oricine.

    Scopul existenței DNA a fost acela de a distruge clasa capitalistă emergentă românească pentru a face loc pe piață capitalului şi intereselor străine.

    Un pic de deontologie nu ar strica!

  7. milion de euroooo? Astea sunt bomboane la copiii, poate 100! Daca am folosi Legea 18, am plati datoria Romaniei si ne-ar mai si ramane!

  8. Prima spagă e cea oficială prin darea pensiilor speciale nemuncite, acoperire pentru politicieni, de aici celelalte spăgi sunt mizilicuri punctuale.

  9. Ei aș! Dar nu pentru a combate acest fenomen, justificau, onor politicienii, salariile astronomice pentru România și pensiile încă și mai și? Ori astea-s doar mărunțișuri și șpaga a fost, defapt, salariul lor de paznici ai jafului? Întrebare: ați văzut vreun măgar speriat de un sac de morcovi? Sau de băț? Și dacă frica păzește bostănăria, unde e bățul care ar trebui să sperie justiția?

  10. Nu se accepta in RO sa te judeci fara avocat. Doar ala stie usile pe care se dau spagile !

  11. Nu pot sa cred! Si judecatorii? Eu credeam ca doar parlamentarii se drogheaza!!!

  12. IN ROMANIA DREPTATE E O POVESTE NICI N-A FOST SI NICI NU ESTE………………

  13. Abia atunci când termini facultatea și ești judecător, procuror sau avocat, pe de o parte, și hoțoman șmecher, care ai furat milioane de Coco, pe de alta parte, înțelegi ce importantă a fost și este “tabla împărțirii”: ești Arestat preventiv și vrei arest la domiciliu – avocatul îți va spune cât e contribuția; ai obținut arest la domiciliu , dar vrei la mare și la munte… la fel; a! Vrei sa vezi Veneția?! Exista un pret, dacă și furat destinul plătești și … gata, se rezolva! Di, in final. Dacă ai furat destul și știi și tabla împărțirii, măcar avocatul sa o știe… după câțiva ani… se prescrie fapta! Nu-i așa ca s meritat ! Hai sa trăiți mult și bine … săracilor!

  14. Da, corect, milițienii …ajunși ”magistrați”… în special procurori precum cei de ”elita” de la Ploiești.

  15. Cristache aka SRI goarna informatie scursa controlat prin vuvuzea?! Ce-a ajuns presa, dar m agisrratura, dar SRIul?!:)) epigonilor daramati societatea cu prostia si mizeriile voastre.
    Sunt politisti investigatori care fac abuzuri criminale calcand legile si ei in capul lor fac preventie si investigatii speciale. Romania stinge lumina ca e deja prea duhoare ce se intampla!
    Rusine SRI Rusine Politia Romana! Mai nazisti ca nazistii!

  16. Bună!
    JUSTIȚIA,mare parte din este foarte coruptă! Nu e nicio exagerare.
    JUSTIȚIA prin tinerea unor dosare la sertar cu anii,prin termene de judecată pana la prescriptia faptelor prin hotarari nedrepte a fost si edte partasa la devalizarea Romaniei.
    Aroganta, imoralitatea si coruptia sunt pete negre pe fruntea justitiei.
    Pensiile speciale si varsta de pensionare a magistraților sunt o rusine pt statul roman MAFIOT și EȘUAT!

  17. @ Deontologul 14:20

    Bravos! Cel mai bun comentariu de pana acum! Aproape ca un mandat de acuzare, s-ar putea spune!

  18. PARTEA I : La data de 27.09.2023, fosta judecătoare Andrea Chiș, membră a Consiliului Superior al Magistraturii în intervalul 2017-2023, a publicat un studiu complex, intitulat “Folosirea (in)adecvată a puterii în sistemul judiciar din România”, publicat în revista Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C Brătianu” al Academiei Române
    Andrea Chiș arată pe parcursul analizei întinse pe 34 de pagini că, „într-un singur deceniu, echilibrul dintre puteri a fost zdruncinat și, din anul 2017, asistăm la un atac sistematic asupra independenței sistemului judiciar în toate componentele sale, de la independența judecătorului și a procurorului individual, la cea a instanțelor și a parchetelor”.
    Autorul mai arată că în acești ani au fost inventate scenarii pentru a controla cariera oricărui magistrat din țară.
    „În România, au fost create și implementate scenarii pe termen scurt, mediu și lung de reconfigurare a sistemului judiciar într-o structură piramidală, care să permită controlul absolut asupra carierei fiecărui judecător și procuror, control care poate fi utilizat pentru a promova anumite persoane în defavoarea altora sau pentru a sancționa anumite persoane și pe altele nu, pentru comportamente similare, în funcție de felul în care răspund sau nu la comenzi, atunci când este cazul”, se arată în studiul lui Chiș

  19. PARTEA II : Autoarea relevă că opoziția a peste 3.700 de magistrați, reprezentând peste 50% din totalul posturilor ocupate în România, la presupusa reformă benefică a justiției din 2018 i-a costat pe aceștia: „a avut efect asupra carierelor semnatarilor (n.r. – a petiției contra reformei legilor justiției, fie blocându-le posibilitatea promovării, fie prin încercarea de atragere a răspunderii disciplinare”.
    Concluzia este că „sistemul judiciar din România a devenit (…) o structură de tip piramidal, ce poate fi controlată de cei aflați în vârf, adică de o mână de judecători și procurori, în mâinile cărora se află cariera fiecărui judecător și procuror din România”.
    „Această mare putere poate fi folosită într-un mod adecvat sau inadecvat. Titlul studiului sugerează o concluzie personală: puterea aceasta mare a fost și mai poate fi folosită inadecvat. Cu o mare putere vine sau ar trebui să vină și o mare responsabilitate.

  20. PARTEA III :Cu toate acestea, tragerea la răspundere a celor care folosesc inadecvat, abuziv, o astfel de putere este foarte dificil de realizat în România, în circumstanțele actuale, se arată în studiul lui Chiș, publicat în revista Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C Brătianu” al Academiei Române.
    Din pacate, CSM, MJ, PRESEDINTIA, GUVERNUL, PARLAMENTUL nu au avut si nu vor avea nicio reactie!
    Horodniceanu, Onea, Portocala, Deca, Pistol, Comanescu, Alexandrescu, Mateescu, Calin si alti aproape “3700 de magistrați, reprezentând aproape 50% din totalul posturilor ocupate în România” care NU AU FOST IMPOTRIVA “presupusei reforme benefică a justiției din 2018”, cu siguranta fac parte din categoria MAFIOTILOR din JUSTITIE care, beneficiaza in continuare de simbria si pensia speciala platita de stat din contributia CETATEANULUI ROMAN de RAND, in fapt cel care apeleaza la … justitia MAFIOTILOR din JUSTITIE si, acestia le rad in fata si le baga pumnul in gura decizand ca … albul e negru!

  21. Inteleg ca tara asta este condusa de infractori. Unii au si pensii speciale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.