De senzație! O judecătoare din Suceava se droga. Ieri avea dosare de judecat!

Judecătoarea Ana Maria Chirilă de la Tribunalul Suceava a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii Parchetului General, fiind acuzată că lua mită de la traficanţi de droguri, constând în bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, produse alimentare.

De asemenea, Ana Maria Chirilă este acuzată că se droga.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, judecătoarea a fost reţinută pentru săvârşirea infracţiunilor de: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 fapte) şi a infracţiunii de favorizarea infractorului (2 fapte); luare de mită; complicitate la trafic de influenţă; deţinere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale); punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale).

Cu privire la prima infracţiune, Parchetul susţine că, în perioada 11 – 14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcţiei de judecător pe care o exercita, Ana Maria Chirilă a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-un dosar DIICOT (dosar aflat în faza de urmărire penală), respectiv informaţii privind percheziţiile domiciliare ce urmau a fi efectuate, pe care le-a pus la dispoziţia altor persoane prin intermediul cărora au ajuns şi la alte persoane interesate.

De asemenea, în perioada aprilie – septembrie 2023, Ana Maria Chirilă a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT, informaţii pe care în mod direct şi prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziţia unor persoane interesate.

Referitor la infracţiunea de favorizarea infractorului, s-a reţinut că divulgarea către persoanele cercetate a faptului că erau vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziţii a fost de natură să pericliteze cercetările în cauzele respective.

Procurorii o mai acuză pe judecătoare de luare de mită, după ce au stabilit că, în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, ea a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, produse alimentare) în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

De asemenea, judecătoarea este acuzată de trafic de influenţă, respectiv faptul că, fără a promite că va influenţa în mod direct magistraţii dintr-un complet învestit cu judecarea unei cauze, prin prezenţa sa la întâlnirea dintre un denunţător (cumpărător de influenţă) şi o altă persoană, i-a creat denunţătorului convingerea că respectiva persoană are influenţă asupra magistraţilor şi îi poate influenţa pentru obţinerea unei hotărâri de achitare. În acest mod, Ana Maria Chirilă a facilitat obţinerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro.

Cu privire la infracţiunile de deţinere de droguri pentru consum în formă continuată şi punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada septembrie – octombrie 2023, judecătoarea a deţinut în locuinţa sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziţia unor persoane locuinţa sa în vederea consumului de droguri.

În acelaşi dosar, a fost reţinut un bărbat, acuzat că mituit-o pe judecătoare, respectiv a promis, oferit şi remis foloase necuvenite magistratului, în scopul obţinerii unor hotărâri favorabile într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă şi lipsire de libertate.

Totodată, s-a reţinut că bărbatul, prin promisiunea implicită a remiterii unor sume de bani sau de alte foloase materiale, a încurajat-o pe judecătoare să continue să divulge informaţii nedestinate publicităţii sau să permită accesul la astfel de informaţii privind anchetele aflate în desfăşurare în domeniul contrabandei cu ţigări sau a traficului de droguri.

Cei doi vor fi duşi în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Presa locală scrie că judecătoarea Ana Maria Chirilă avea miercuri mai multe dosare în care trebuia să intre în ședință de judecată. Unul din acestea îl vizează pe comisarul-șef Radu Obreja, fostul șef de la Serviciul Permise și Înmatriculări, dar și pe ofițerul de la DGA Suceava Mihail Martin. Ședința de judecată privind dosarul de corupție nu a avut loc din motive lesne de înțeles.

Surse Observator spun că judecătoarea ar fi ajuns în cercul traficanţilor de droguri după ce s-ar fi îndrăgostit de unul dintre ei. Pentru complicitate, era răsplătită regeşte.

Judecătoarea ar fi fost mituită cu bani, bijuterii, maşini, vacanțe de lux sau servicii de pază şi protecţia din partea traficanţilor. Nu zicea nu nici la produse alimentare.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

14 Comentarii

  1. A vrut şi ea să se distreze, ce aveţi cu ea? Probabil o fi mai tare măciuca de traficant, decât peniţa de grefier. Dacă te mai şi plăteşte cu o maşină, un drog sau o şpăguţă, eşti fată deşteaptă, femeie modernă, independentă şi puternică!

  2. Călduț bre , călduț,. Incepi să te prinzi.. Mai ai de intrat in cazărmi și biserici. E mai ceva ca la școli, unde vin părinți drogați la ședința cu părinții… evident tot pentru o ofertă mai ieftină..

  3. Este singura persoană ,,specială” din sistem ,cu șpăgi ,droguri și alte acte criminale grave ? Oricit de mult ar fi plătiți ca să fie cinstiți ,să-și facă datoria în mod corect ,oamenii cu aceste funcții ,rămîn neschimbați ! Trebuie o schimbare radicală ,un organism care poate controla și sancționa pe cei care aplică legea și pe cei care aprobă legile sau le resping .Poporul(care doarme pr el) ar trebui sa aibă atitudine activă și hotărîtă ! C

  4. E caz unicat in ce inseamna minister public, cumva? Zilele trecute un porcoror cu grad pensie nesimtita, fusese descoperit ca planta droguri! Sa nu spuneti ca le dadea de pomana lui mama pe cars nu o cunoaste, nu a vazut-o niciodata!

  5. asa se explica deciziile date de justitia romana. Cerem judecatori elvetieni, sunt mai ieftini si mai eficienti. Intreb un proiectant, un constructor, un chirurg, poate amana o solutie timp de opt ani si la final sa spuna eu am obosit, raman cu salariile incasate si pa????
    Excludem constructorii ce repara Constanta.

  6. O să ia șese luni la locul dd muncă, obligația de a răspunde la un telefon de la locali/zi și 100Ron amendă.După contestație o să iese la specială.

  7. îl vizează pe….fostul șef de la Serviciul Permise și Înmatriculări

    -multi ar fi trebuit sa sughitze citind asta…..

  8. Curtea de apel Suceava are cele mai corupte complete de judecată !! Președinte Holbocianu și judecător Ungureanu ,judeca fără sa citească dosarele și dau sentințe definitive fără ca partea lor favorabilă sa se prezinte la proces ,In lipsa lor Si mai zâmbesc și ironic in timpul procesului ..Corupție ca la Curtea de Apel Sv nu cred ca mai exista in țara !!

    • Așa este ! Corupția e la ea acasă in Suceava ! Chiar dacă un proces a fost câștigat de mai multe ori ,acest complet ,format din Holbocianu Elena și Ungureanu Cristian ia șpagă ,nu citește dosarele și da hotărâri definitive ,ilegale !!

    • Acest complet de judecată ia șpagă și schimba hotărâri prin care procesul s a judecat ani întregi și câștigat de mai multe ori !!Judecatorii Holbocianu Elena și Ungureanu Cristian dau peste cap aceste hotărâri ,prin hotărârea lor definitiva Doar intr o singura ședința .. la ora 9,30 e procesul și la ora 13 hotărârea e data in favoarea pârtii apelante care a dat șpagă !!! Partea apelanta s a și laudat ,ca el abia la Suceava se va spara și de cât sa dea intimatului cheltuiele de judecată, le da acestui complet și așa dovedește cum se judeca procesele in România !! E preot ,apelantul .. și are bani !!😊

  9. PARTEA II : Autoarea relevă că opoziția a peste 3.700 de magistrați, reprezentând peste 50% din totalul posturilor ocupate în România, la presupusa reformă benefică a justiției din 2018 i-a costat pe aceștia: „a avut efect asupra carierelor semnatarilor (n.r. – a petiției contra reformei legilor justiției, fie blocându-le posibilitatea promovării, fie prin încercarea de atragere a răspunderii disciplinare”.
    Concluzia este că „sistemul judiciar din România a devenit (…) o structură de tip piramidal, ce poate fi controlată de cei aflați în vârf, adică de o mână de judecători și procurori, în mâinile cărora se află cariera fiecărui judecător și procuror din România”.
    „Această mare putere poate fi folosită într-un mod adecvat sau inadecvat. Titlul studiului sugerează o concluzie personală: puterea aceasta mare a fost și mai poate fi folosită inadecvat. Cu o mare putere vine sau ar trebui să vină și o mare responsabilitate.

  10. PARTEA III :Cu toate acestea, tragerea la răspundere a celor care folosesc inadecvat, abuziv, o astfel de putere este foarte dificil de realizat în România, în circumstanțele actuale, se arată în studiul lui Chiș, publicat în revista Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C Brătianu” al Academiei Române.
    Din pacate, CSM, MJ, PRESEDINTIA, GUVERNUL, PARLAMENTUL nu au avut si nu vor avea nicio reactie!
    Horodniceanu, Onea, Portocala, Deca, Pistol, Comanescu, Alexandrescu, Mateescu, Calin si alti aproape “3700 de magistrați, reprezentând aproape 50% din totalul posturilor ocupate în România” care NU AU FOST IMPOTRIVA “presupusei reforme benefică a justiției din 2018”, cu siguranta fac parte din categoria MAFIOTILOR din JUSTITIE care, beneficiaza in continuare de simbria si pensia speciala platita de stat din contributia CETATEANULUI ROMAN de RAND, in fapt cel care apeleaza la … justitia MAFIOTILOR din JUSTITIE si, acestia le rad in fata si le baga pumnul in gura decizand ca … albul e negru!

  11. O asteapta pensia speciala binemeritata. Sa vezi cum ii semneaza salamul de sibiu decizia!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.