S-au mai îngroșat rândurile pensionarilor speciali

Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în octombrie 2023, de 10.441, mai mult cu 73, comparativ cu luna anterioară, majoritatea (5.381) fiind beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

În cazul beneficiarilor Legii 303/2004 s-a înregistrat şi cea mai mare pensie medie de serviciu, de 21.980 lei, din care 19.778 lei cota suportată din bugetul de stat, iar 5.623 de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Potrivit CNPP, de Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României au beneficiat, în luna august, 722 de persoane. Pensia medie era de 5.806 de lei, din care 2.557 de lei suportaţi de la bugetul de stat.

În ceea ce priveşte beneficiarii Legii 215/2015 pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar, numărul acestora era de 719 de persoane, pensia medie ridicându-se la 5.045 de lei (2.506 de lei de la bugetul de stat).

Conform Casei Naţionale de Pensii Publice, de Legea 83/2015 pentru completarea Legii 223/2007 privind statutul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România beneficiau 1.362 de pensionari, iar pensia medie se ridica la 11.563 de lei, din care 7.538 lei suportaţi din bugetul de stat.

Pensii de serviciu pentru beneficiari de la Curtea de Conturi s-au acordat unui număr de 561 de persoane, media fiind de 8.558 de lei, din care 2.804 lei cota suportată din bugetul de stat.

De asemenea, de Legea 130/2015 pentru completarea Legii 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al Parchetelor beneficiau 1.696 de pensionari, pensia medie fiind de 5.234 de lei, din care 2.571 de lei suportaţi din bugetul de stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

15 Comentarii

  1. Poate asa informati pensionarii contributivi ca pensiile acestea necontributive nu se dau din banii lor, se dau din banii tuturor !

  2. Caracatița masono-se🌈ice trebuie hrănită, măRog…🤮

  3. Cum așa ceva?
    Nu ne spuneau televiziunile că doar parlamentarii sunt „speciali”?
    Deci 5.381 de judecători și procurori + 1.696 personal auxiliar al instanțelor = 7077 de gunoaie care, desigur, au făcut justiție.
    Foștii parlamentari sunt 719.
    Clar 719 > decât 7077! Asta în logica terfeliștilor.
    Ce informații mai avem: în cazul paraziților din justiție, 5.623 de lei sunt suportați din bugetul asigurărilor sociale de stat.
    În cazul personalului parlamentar, 2.506 lei sunt suportați din bugetul asigurărilor sociale de stat.
    Mai țineți minte cum o întreagă turmă de proști era revoltată doar pentru pensiile parlamentarilor? De asta arată România ca ultimul ținut vizitat de spirit critic! Că poate fi prostită cu adevărul în față!

  4. asa si care e diferenta daca se dau din banii tuturor? adica dupa ce ca se dau din banii de pensii se mai dau si din banii de impozite, tva, taxe etc ca doar nu se dau strict pe contributivitate ca la p00lime!!! articolul complet ar fi trebuit sa spuna si varsta la care se pensioneaza astia ca sa stie muritorul de rand obligat sa cotizeze pana la 65 de ani unde se duc in realitate banii lui! retineti anii din viata nu vi-i mai da nimeni inapoi, aia huzuresc pe pensii de la 50 de ani asta uita sa spuna toti!! adica atunci cnd voi trebuie sa mai munciti inca 15 ani! poate nu ar fi nimic daca le-ar da pensia aia speciala tot de la 65 de ani, aici e marea problema trecuta sub tacere de toti !!!

  5. Ce va roade pizma, contributivilor!
    E tara noastra, ba, saracanilor.
    Cand eram nomenclatura, nu caraiati.
    Acu, daca ne zice speciali, gata maraiti.
    Dreptul la ciordeala e trecut in constitutie. Ce-ai praduit nu se mai da inapoi.
    La munca, tovarasi! Contributivi.

  6. intre timp ucid batranii, cu pensii mici, in draci. ba ucid si tinerii si copii, pentru ca cine are nevoie de ei? in spitale, in lipsa doctorului, pentru ca „medicii” si „specialistii” ne-au navalit intru decimare. hai, dom’lr ca „sistemul” isi gaseste calea. ipocrizie, manipulare, tradare, crima. nealesii a batut palma sa ucida „useless eaters”. planul depopularii deja functioneaza uns in Romania.

  7. Se pune și „ajutoarele” la ieșirea la pensie? Dar primarii de pe întinsul patriei când primesc pensia nesimțită?

  8. O tara de mafioti si de hoti. Un hot este si cel de la 22,11. Banii care ii ia ca pensie speciala sa mearga la doctori si lumanari pentru el si toata familia lui.

  9. ei lor nu isi vor lua niciodata nimic. Trebuie sa vina niste japonezi sa faca legile salarizarii si pensionarii pentru ei.. Doar nu si-o taia singur seful CCR veun leu din salariu. Si apariduse pe el apara si toata gasca. Exista un remediu nu desfiintarea ci IMPOZITAREA PROGRESIVA care este la indemina guvernului si rezolva problema. Un impozit de 80% peste suma X si s-a rezolvat ramine si cu pensie speciala si cu banii luati. Nu face guvernul asa ceva ca o sa fie victime colaterale si anume fii, nepotii, nevasta, mama varul etc toti de prin institutii de stat care vor fi si ei penalizati si asta nu vor.Doar nu si-o lua ei lor banii.

  10. Corect și se va tot îngrașă lista. Interesele numirilor politice pentru a rămâne sub papuc justiția, sunt uriașe, circula un zvon că mulți procurori și destui judecători sunt afiliați politicului doar pentru interese comune inclusiv facilitatea de reducere a prețului la consum de gaze din energie. Inca ceva, oare de ce nu cresc pensiile și salariile în România preferând să folosească artificii? Nu cumva pentru că:
    – la acel card de energie+ gaze exista un clan care trebuie îmbogățit permanent?
    – la acele vaucere de vacanta, exista alt clan care obligatoriu trebuie sa aibă menținut confortul financiar?
    – la acele carduri de 50€, la fel alt clan care trebuie sa existe?
    – exact la fondurile Apia in agricultura, clanul Stănescu care s-au întins în 11 județe din țară cu susținerea clanului Buzatu și cu alte clanuri politice?
    – daca clanul securist tata Stănescu e din Călărași cu toată familia+afini și complici, în Călărași a existat și posibil inca sa existe traficul de fetițe și poate de narcotice, nu știe clanul Stănescu de aceste manevre a criminalului pedepsit cu 30 petale?
    – daca clanul Stănescu e întins prin Apia in 11 județe și tocmai cele mai sărace, nu cumva e implicat și în fabricarea de acte cu conținut fals pentru a prelua după ani, proprietățile multor viitori singuri din decedați? Întreb pentru că, la achiziția unui apartament, daca ai un copil, nu este trecut că moștenitor in acte, cica e prevăzut doar pentru 2-3+ copii, moștenitorul unic își preia moștenirea după decesul ultimului părinte, posibil deja sa nu poată intra in posesia moștenirii din cauza fabricilor de acte la purtător. Nu e bășcălie, sunt cazuri in aceasta situație și avocații cer enorm de multi bani, tot procesul costa mai mult decât prețul apartamentului la zi.

  11. Tineri părăsiți lagărul. Nu aveți aici viitor. Nu va amăgiți ca va fi bine pt voi. Veți munci pana la moarte sa întrețineți clasa de speciali.

  12. Foarte bine că se publica despre pensiile “speciale” ca să știe tot românul , că de muncești corect și cinstit , statul român în frunte cu aleșii lui, te consideră fraierul de serviciu privind pensia pe contributivitate.

  13. Hm! Drepturi speciale? cred ca la noi s-a nascut o noua clasa „nobiliara” cu drepturi speciale si exagerate. Tare mi-e ca ne paste o Revolutie Franceza cu ghilotine la fie-ce colt de strada… Oare care va fi „monarhul” caruia i se va taia capul?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.