Să dăm Austria în judecată? Iohannis. Dacă e posibilă o soluționare…vom ști care e această posibilitate…

Ce crede  președintele Iohannis despre posibilitatea de a da în judecată Austria? Premierul a spus de mai multe ori în ultimele zile că va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiție pentru despăgubiri  dacă  își menține veto-ul și respinge aderarea țării noastre la Schengen. 

„Această abordare trebuie foarte bine analizată şi, dacă este posibilă o soluţionare pe această cale, atunci cu siguranţă vom şti care este această posibilitate”, a declarat Iohannis, prezent la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, pentru presa din România.

Premierul  Ciolacu  într-un interviu pentru Der Standard

„Ceea ce nu pot nici eu accepta este declaraţia conform căreia veto-ul ar avea legătură cu campania electorală din Austria. Spania, în calitate de preşedinte al Consiliului UE, susţine aderarea României la spaţiul Schengen şi are grijă ca această temă să se afle din nou pe ordinea de zi – fie în octombrie, fie pe 4 sau 5 decembrie în cadrul Consiliului miniştrilor de interne ai UE. Toate celelalte state – în afara Austriei – susţin aderarea României. Nu este adevărat nici ce susţine Nehammer, anume că prin România are loc o migraţie foarte activă. De asemenea, am introdus, împreună cu Serbia, controale comune pentru a scoate din centrul discuţiilor acest subiect. Însă, în cazul în care cancelarul Nehammer va face din nou uz în mod nejustificat de dreptul la veto, va trebui ca, în calitate de prim ministru, să atac decizia Austriei la Curtea Europeană, pentru a cere despăgubiri pentru pierderile cauzate de neaderare”, spunea Ciolacu.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a calificat intenția lui Ciolacu de a da în judecată Austria drept o „idee prematură”.

Predoiu susține că soluția ar fi „calea diplomatică” și că România „are atuuri şi şanse reale să facă progrese”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

  1. Nu va umpleti de ridicol …este vorba despre o decizie politica pe oportunitate, o apreciere independenta a unei tari dreptul sau la opinie libera ca membru UE…nu are nimic de a face cu legea deci Curtea europeana va zice pas…in mod normal … altceva ar fi de facut

  2. va e frica ca nu mai va lasa la Mall -ul special infintzat pentru fraierii din Est….
    sa se impabuneze mamaligarii cu haine de firma..
    nu-i asa ?
    sau va e frica ca nu va mai dau access la AOK…
    hai..
    doar le-ati dat BCR-ul, Pertolul, si padurile in tura asta…
    doar mi-e sila

  3. Predoiu asta pupa picioarele lui Johannis.
    Cu austria nu mai ai ce te purta cu manusi.
    Daca ai ocazia trebuie lovita direct „sub centura”.
    Asa cum au lovit si ei Romania. Sub centura !

  4. „Idee prematura” spune sluga imbecila de Predoiu, iar turistul National cu avioane de lux se intreaba daca asta este o solutie!! Sunteti toti niste tradatori ordinari care faceti jocul Austriei!!

  5. Din câte îmi amintesc,KuK avea grijă ca în diferitele tratate,convenții etc.în care era implicat tânărul Regat Român,să se prevadă interdicția de a se construi drumuri pe lângă/prin Carpați…au AEIOU-iștii fixurile lor…dar cum zice proverbul:de ce te temi nu scapi

  6. Ba, lasati dracului minciunile, crapa-va’archisca-n voi, mincinosilor! Cum pastele mamii voastre mintiti ca vreti sa dati in judecata austria daca austria are liber la orice in Romania? La fel liber la orice si ungaria! Voi chiar credeti ca suntem chiori si prosti? Ghinion, inca mai avem constiinta si vedem cam orice in jur!

  7. Mda -iata sluga perfecta – Prestoiu. Nici celalalt slugoi Wermer JohAnnuSS nu s-a aruncat direct in „subiect”.”Viitor de aur tara noastra are/ Cu aceste slugi ,doar in ripa mare „!

  8. Sa zicem ca in logica asta si Kosovo ar da in judecata Romania pt ca Romania nu vrea sa o recunosca ca stat
    Ce va zice Romania? Este dreptul meu liber la apreciere si asta nu poate face obiectul nici unei constrangeri juridice

  9. Ce calm, tipule ?! UE are reguli, regulamente, proceduri interne pe care ai convenit că le respecți. Obligi țara asta să investească bani in securizarea frontierelor și apoi îi arăți dosul.Nu poți să compari cu situația Kosovo. Acolo nu ai niciun angajament politic să recunoști o astfel de țară ( mai documenteaza-te).

  10. DA pentru darea-n judecata dar pana atunci Romania trebuie SA NU MAI APLICE PROCEDURI SHENGEN la frontiere.
    Sa aplice doar reglementarile U.E. Sa lase liber. Sa-i lase sa treaca. Ohohoooo …sa vezi atunci zbucium !

  11. Judecata e o idee greșită. Austria și-a exercitat un drept al ei, de a se opune. Judecătorii vor fi de partea ei clar! Pierdem timp și bani. Vedeți bine că Ohanescu și Prădoiu sunt ezitanți, neinteresați. Soluția este o contramăsură dură, de ex. naționalizare băncilor lor, sau mutarea conturilor, evitarea alimentării cu combustribil de la stațiile lor, interzicerea tăierii pădurilor și transportul lemnului, faultarea afacerior austriece etc. Război cu Austria pe toate planurile! Dacă vor simți că pierd bani își vor schimba atitudinea, chiar dacă au primit ordin de la Germania.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.