Salonul Naţional de Artă Decorativă

Muzeul Naţional Cotroceni găzduieşte de ieri cea de a XII-a ediţie a Salonului Naţional de Artă Decorativă, ce va fi deschis până la 23 ianuarie 2012.

În spaţiile cantacuzine expun tapiserie, imprimeuri textile, piese din porţelan, sticlă şi metal 80 de artişti vizuali din Bucureşti, Cluj, Deva, Oradea, Ploieşti, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Suceava, consacraţi sau din tânăra generaţie.

Printre numele cele mai cunoscute îi amintim pe Cela Neamţu, a cărei recentă expoziţie de tapiserie de la Galeria Dialog a încântat iubitorii de artă, Daniela Frumuşeanu, organizatoarea actualei expoziţii „West Meets East”, în care lucrările sale îi descoperă curiozitatea intelectuală şi sensibilitatea pentru componentele spirituale ale existenţei, Daniela Făiniş, unul dintre numele de marcă ale artei porţelanului, excepţionalele ceramiste Gherghina Costea şi Cristina Bolborea, Iordanka Cioti, Zoe Vida Porumb, o altă tapisereasă ale cărei lucrări au reţinut atenţia publicului şi specialiştilor, Mihai Ţopescu, Gheorghe Gogescu, Nicolae Zîmbroianu, Bogdan Hoşbotă, Viorela şi Vintilă Mihăescu, Traian Ştefan Boicescu, Lucian Butucariu, ale cărui vitralii şi sculpturi în sticlă au cunoscut un real succes în ţară, dar şi în străinătate, Vladimir Cioroiu, Ioan Tămâian, Dumitru Cosma.

Li se alătură, din tânăra generaţie, ceramistele Roxana Elena Pitz şi Nicoleta Buzea, Ene Săndel, deja recunoscut pentru lucrările sale în sticlă, lemn şi metal, ceramistul Ciprian Ariciu, Adela Bonaţ, al cărei nume este deja alăturat celor consacrate în domeniul sticlei, Teodora Chiroşcă, Mihaela Diaconu, foarte tânăra Aniela Ovadiuc, cu cărţile-obiect care o preocupă în ultima vreme.

Ediţia a XII-a a Salonului Naţional de Artă Decorativă este una specială, stând sub semnul împlinirii a 20 de ani de existenţă a Muzeului Naţional Cotroceni, singura instituţie de acest gen care organizează o manifestare de artă decorativă la nivel naţional, principalul obiectiv fiind acela de a promova arta contemporană românească şi de a valorifica potenţialul creator al artiştilor din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victoria Anghelescu 1046 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.