Sâmbătă şi duminică, performanţa e culturală

Arad

MUZICĂ. Germanul Sebastien are întâlnire cu arădenii în Molly Malone (Ștrandul Neptun), sâmbătă de la 23.00.

Baia Mare

MUZICĂ. Trupa Ska-nk şi-a luat numele amestecând principalele stiluri care îi interesează, ska şi punk. Pe 12 noiembrie au concert în Log out (Strada Vasile Lucaciu nr. 1). Biletul este 15 lei iar vârsta minimă pentru a avea acces la eveniment este 18 ani.

Braşov

MUZICĂ. Viţa de Vie lansează prima parte a albumului „Șase/şase” la Rockstadt sâmbătă de la ora 20.00.

TEATRU. Duminică la Centrul Cultural Reduta, Alina Hiristea prezintă „Lear. Un nebun amar şi unul dulce”, adaptare a piesei lui Shakespeare pentru un one-man-show susţinut de Mihai Bica. De la ora 19.00 montarea semnată de Alina Hiristea este pe scenă iar biletul costă 15 lei, reducerea pentru elevi, studenţi şi pensionari fiind la 10 lei.

Bucureşti

CLASIC. Sala Mare a Ateneului Român găzduieşte recitalul cameral din cadrul proiectului Musixchange România-Austria. Yevgeny Chepovetsky (vioară), Răzvan Anemţoaiei (vioară), Christina Hecher (vioară), Iulia Adriana Cazacu (vioară), Benedict Mitterbauer (violă), Loredana Apetrei (violă), Ştefan Cazacu (violoncel), Zsuzsanna Pázmándi (violoncel), Octavian Maxim (contrabas), George Murgoci (flaut), Ana Maria Boiangiu (oboi), Elena Biosca Bas (clarinet), Maximilian Erb (fagot), Max Pichler (corn), Iulian Ochescu (pian) sunt soliştii serii. În programul concertului care începe la ora 19.00 sunt lucrări de Arnold Schoenberg (Sextetul „Noapte transfigurată”, op. 4), Gyorgy Ligeti (Şase bagatele), George Enescu (Octetul în do major, op. 7 Partea a II-a, Même temps Partea a IV-a, Mouvement de valse bien rythmée) şi Franz Schubert (Octetul în fa major, D 803 Partea a II-a, Adagio Partea a III-a, Scherzo: Allegro vivace).

MUZICĂ. Artista feroeză Eivor este duminică de la 21.00 la Expirat-Halele Carol. Biletele sunt 70 de lei.

FESTIVAL. Bucharest International Dance Film Festival se închide duminică la Club Control cu proiecţia unei serii de filme scurte de dans autohtone. De la 19.00, este arătată în premieră cea mai recentă producţie Tangaj Dance, „Sonder” în regia Siminei Deaconescu. Tot pentru prima dată este prezentat publicului „Up Stairs”(foto), un proiect al Alinei Uşurelu şi al Irinei Marinescu. Seara va continua cu 3 scurte pelicule semnate de studenţi şi de decernarea premiilor evenimentului.

CLASIC. Changeons Propos este recitalul vocal programat duminică de la 19.00 la Sala Mare a Ateneului Român. Vladimir Deveselu (voce) şi David Crescenzi (pian) au pregătit Trei cântece pe versuri de Juan Ramon Jimenez de Carlos Pedrel, ca şi lucrări de Maurice Ravel (Don Quichotte a Dulcinée, versuri de Paul Morand), Alfred Alessandrescu (Le rideau de ma voisine pe versuri de Alfred deMusset), George Enescu (Şapte cântece pe versuri de Clément Marot), Alessandro Scarlatti (O cessate di piagarmi Giá il sole del Gange), Vincenzo Bellini (Trei ariette), Ottorino Respighi (Trei piese pe versuri de Giovanni Boccaccio) şi Paolo Tosti (A Vucchella pe versuri de Gabriele D’Annunzio).

DANS. Mădălina Dan şi Agata Siniarska ţin la Centrul Naţional al Dansului, sâmbătă, de la ora 19.30 spectacolul „Mothers of Steel”. Biletele costă 25 de lei.

Buzău

MUZICĂ. Braşovenii de la Hteththemeth vin sâmbătă cu „Best Worst Case Scenario” într-un spectacol concert la Cafeneaua Artiştilor din bd.Nicolae Bălcescu nr 26-28 de la ora 20.00.

Cluj Napoca

MUZICĂ. La Sala Polivalentă cântă Zucchero, italianul cu zeci de milioane de exemplare vândute din albumele sale. Evenimentul are loc în cadrul turneului mondial Black Cat şi are loc sâmbătă de la ora 20.00.

EXPO. Sâmbăta şi duminica, Muzeul de Artă organizează ghidaje gratuite la orele 11.00 şi 15.00. Demersul are loc în Galeria Naţională pentru grupuri de minim 5 persoane.

TEATRU. Sâmbătă de la 19.00 se joacă montarea lui Silviu Purcărete, „Julius Caesar” la Teatrul Maghiar de Stat. Spectacolul este prezentat cu supratitrare în limbile română şi engleză.

CLASIC. Sfârşitul săptămânii aduce şi ultimele spectacole din cadrul festivalului Sonoro la Cluj Napoca. Sâmbătă este intrare liberă la spectacolul găzduit de Biserica Reformată Calvină. Programul e alcătuit din „Angelus. Rugăciune pentru îngerii păzitori pentru cvintet de coarde” de Franz Liszt, „Adagio pentru cvintet de coardee în Fa major” de Anton Bruckner şi lucrarea lui Johannes Brahms, „Sextet de coarde nr.2 în Sol major”. Duminică, biletul întreg este 30 de lei la Sala Auditorium Maximum de la Universitatea Babeş-Bolyai. Muzicienii vin cu lucrări de Camille Saint-Saëns (La Muse et le Poète pentru trio cu pian), Gabriel Fauré (Cvartet cu pian nr.1 in do minor, op. 15), Darius Milhaud (La Creation du Monde, op. 81a, pentru cvintet cu pian) şi George Enescu (Rapsodia Română nr. 1).

Constanţa

TEATRU. Mihai Constantin Ranin semnează regia spectacolului „Cea mai frumoasă soţie” de Eugene Labiche, premiera Teatrului de Stat Constanţa. Florentina Stănculeţ şi Georgiana Rusu joacă alternativ rolul principal, din distribuţie făcând parte Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Cosmin Mihale şi Gelu Ciobanu. Primele reprezentaţii sunt programate sâmbătă şi duminică de la orele 19.00.

Craiova

TEATRU. Sâmbătă de la ora 13.00, Teatrul „Marin Sorescu” prezintă piesa „Spargerea” o dramatizare după un text al lui Răzvan Petrescu.

Iaşi

MUZICĂ. Sâmbătă, trupa Subcarpaţi e în Underground Pub de la ora 18.00. Concertul este prilejuit de lansarea albumului „Statele Unite ale Balcanilor”.

ATELIER. În fiecare sâmbătă, la Sala de Artă şi Referinţe a Bibliotecii judeţene organizează atelierul de educaţie muzicală „Crăciunul pe note muzicale”. Pe 12 noiembrie, de la ora 11.00 este organizată preselecţia participanţilor pentru toate cele şase săptămâni de evenimente.

MUZICĂ. Grigore Leşe este duminică la Casa de Cultură a Studenţilor. De la ora 19.00, cunoscutul muzician este însoţit pe scenă de Taraful din Sângeorz Băi, Lenuţa Purja şi Zamfira Mureşan pentru cântarea „Praguri- Hori şi Zicăli din Ritualul de Nuntă.

CLASIC. De la 19.00, Aula BCU îi aduce spectatorilor pe pianistul Horia Mihail şi Răzvan Suma. Concertul cameral de duminică, „Vă place Schu…”, programează Sonata Arpeggione de Fr. Schubert Suitele de piese 5 Stücke im Volston, Fantasiestücke, Adagio şi Allegro de Schumann.

Piatra Neamţ

MUZICĂ. De la ora 13.00 Trupa Byron aniversează duminică un deceniu de când este pe scenă. Concertul are loc la The Library Bar din Piaţeta Petrodava nr. 1-3. Biletele sunt 50 de lei.

Ploieşti

TEATRU. La Teatrul „Toma Caragiu” se joacă „Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams în regia Sânzianei Stoican. Duminică de la ora 17.00, sunt pe scenă Oxana Moravec, Florentina Năstase, Ionuţ Vişan şi Cristian Popa.

FILM. În cadrul Săptămânii filmului rus în România, Casa Petrolistului programează proiecţiile cu pelicula legendară a lui Andrei Tarkovski, „Andrei Rublev” (sâmbătă, de la 18.00) şi producţii mai recente semnate de Karen Sahnazarov („Tigrul alb”, duminică de la 18.00 şi „Imperiul dispărut”, duminică, de la ora 20.00).

Sibiu

TEATRU. Radu Alexandru Nica semnează regia spectacolului „Nora” de Henrik Ibsen care se joacă duminică, de la ora 19.00, la Teatrul „Radu Stanca”. În distribuţie sunt Diana Fufezan, Ofelia Popii, Adrian Matioc, Marius Turdeanu, Pali Vecsei şi Alexia Mara Baciu. Biletele costă 15 lei.

Timişoara

MUZICĂ. Drarta Jazz Trio cântă la Jardin (bd.Vasile Pârvan nr.5). Intrarea este 15 lei.

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.