Şase ore de aşteptare la intrarea în Grecia

O coadă de 12 kilometri s-a format la granița între Bulgaria și Grecia și se așteaptă șase ore, transmite MAE, precizând că există un flux de acces pentru mașinile înmatriculate în statele membre UE.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că a reluat în regim de urgență demersurile pe lângă Ministerul de externe elen, cerând autorităților elene atât identificarea în cel mai scurt timp a unor soluții care să permită fluidizarea traficului în punctul de frontieră Kulata – Promachonas, inclusiv prin suplimentarea personalului și a echipamentelor de testare, cât și clarificarea în cel mai scurt timp a statutului punctului de frontieră Makaza.

De asemenea, reprezentanții misiunilor diplomatice ale României la Atena și Sofia, cât și cei ai Consulatului General al României la Salonic sunt în dialog constant cu autoritățile elene.

„Ca și în zilele precedente, reprezentanți ai Ambasadei României la Sofia, precum și ai oficiului consular de la Salonic sunt prezenți în punctul de frontieră pentru a se asigura că cetățenii români primesc asistență consulară, dacă este cazul. Potrivit informațiilor comunicate de Ambasada României la Sofia, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 12 kilometri, timpul de așteptare fiind de aproximativ 6 ore. Aglomerația din punctul de frontieră este generată de faptul că autoritățile elene testează toți cetățenii statelor non-UE. Ca urmare a demersurilor efectuate de partea română, autoritățile elene au reluat procedura stabilită anterior de separare a fluxului de acces pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE. De asemenea, la acest moment, procedurile de verificare a formularelor electronice sunt desfășurate simultan pe patru fluxuri, iar procedurile de testare de către trei echipe”, anunță MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că, potrivit datelor oficiale comunicate de autoritățile locale, ieșirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră – Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu mențiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. ce le trebuie grecia sa stea 6 ore la coada? mai bine la noi(mare/munte) , doar cu 3 ore la coada

  2. Propun UVGBR ( Uniunea Vamala Greco-Bulgaro-RO)sau mai pe scurt UVT ( Uniunea Vamala Tracica)…daca ar exista in cele 3 tari politicieni cu perspectiva si nu doar jucatori de table…

  3. Nu asa se pune problema, oameni buni! Fiecare cetatean sau familie are dreptul de a alege ce crede ca este mai bun si bine! Problema oricui, mai mult de 50% din cei care pornesc pe un drum, nu isi asuma riscul, nu vor sa ia vacanta sau drumul ca pe o aventura, se plang de orice precum guvernele perindate in Romania! De fapt, cam asta este vitalitatea expresiva a majoritatii cetatenilor „plangaceala” in loc de asumare! Copy-paste hOrban plus guvernul de paratrantori buni doar pentru parandaraturi si minciuni crase! Nu e bun acest stil de abordare, trebuie sa invatam cand sa spunem NU si cand trebuie sa spunem DA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.