Scădere pe bursele globale

Indicele bursieri globali au scăzut, pe fondul unor tranzacții agitate, după ce minutele cele mai recente reuniuni a Rezervei Federale SUA au apărut, în timp ce randamentul obligațiunilor Trezoreriei SUA pe 10 ani a crescut, iar dolarul a câștigat teren, relatează Reuters.

Minutele arată că participanții au fost de acord că economia SUA a rămas departe de obiectivele Fed. În același timp, un număr de oficiali ai Fed au apreciat că, dacă economia va continua să prezinte progrese rapide, atunci ar fi potrivit, „la un moment dat”, ca viitoarele reuniuni să înceapă să discute reducerea măsurilor de politică monetară.

Investitorii de acțiuni s-au îngrijorat de faptul că presiunile inflaționiste în creștere ar putea determina Fed să-și reducă sprijinul mai devreme decât se anticipează.

Inddicele Dow Jones a scăzut cu 377,25 puncte, sau 1,11%, până la 33.683,41, S&P 500 a pierdut 37,76 puncte, sau 0,91%, până la 4.090,07, iar Nasdaq Composite a scăzut cu 83,85 puncte sau 0,63%, până la 13,219,78.

Indicele paneuropean STOXX 600 a pierdut 1,51%, iar indicele global MSCI a scăzut cu 1,07%.

Dolarul a crescut cu 0,457%, iar euro a fost în scădere cu 0,4%, până la 1,2171 dolari.

Prețurile petrolului au scăzut. Prețul țițeiului Brent a scăzut cu peste 2 dolari pe baril, la fel și referința americană West Texas Intermediate.

Aurul a câștigat 0,92%, până la 1.881,30 dolari pe uncie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. sunt valori prea mari pt a fi reale, pretul aurului demonstreaza cat de mult s-a devalorizat tot de la 350$ in anii ’90 la 1.800$ uncea, uneori urcand la 2.000$, totul este 4-5 ori mai fara valoare…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.