(VIDEO) Şcoala altfel – Şi lupii au început „cursurile“

Imagini spectaculoase au fost surprinse într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Teregova, în zona Munților Țarcu, din cadrul Direcției Silvice Caraș – Severin.

Filmuleţul postat pe pagina de Facebook a Romsilva arată că ”Școala a început și în pădure  unde ”elevii” iau parte la altfel de lecții. În cazul de față, doi pui de lup care se joacă, însă această joacă îi pregătește pe viitor pentru vânătoare sau pentru luptele ce le vor purta între ei la maturitate, în stabilirea ierarhiei“. În postare se mai arată că „specialiștii Romsilva monitorizează tot timpul populația de lup, iar numărul mare de pui arată că pădurile le oferă un habitat sănător, cu hrană, adăpost și liniștea necesară. Puii de lup se nasc primăvara și sunt orbi în primele două săptămâni. În primele săptămâni rămân în vizuină cu lupoaica, abia după trei luni fiind introduși în haită, din toamnă putând deja participa la vânătoarea în haită. În primele patru luni de viață, puii de lup cresc accelerat, greutatea lor putând să crească de 30 de ori. Puii de lup rămân în haită câțiva ani, timp în care învață cum, unde și ce să vâneze. Lupul, Canis lupus, cea mai mare specie din familia Canidae, este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Este un animal extrem de discret și foarte rar este întâlnit de om în libertate. În libertate, lupii pot trăi până la 16 ani. România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa“.

credit: Petru Stoicănescu, Direcția Silvică Caraș – Severin

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.