Școli de șoferi, școli de evaziune fiscală

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, verifică modul în care reprezentanții legali ai școlilor de șoferi din întreaga țară au fiscalizat taxele de școlarizare încasate în perioada 2019-2021. În prezent sunt verificate 239 de firme cu activitate în acest domeniu și s-a constatat că în 24 de cazuri s-a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 8,53 milioane lei, prin sustragerea de la plata TVA, a impozitului pe venitul microîntreprinderilor și a impozitului pe dividende, situații în care sunt sesizate parchetele competente pentru recuperarea prejudiciului.

De asemenea, inspectorii DGAF au constatat abateri pentru sancționarea cărora au dispus amenzi și confiscări în valoare de 231.792 lei și au emis decizii de impunere pentru recuperarea a 11,94 milioane lei, reprezentând obligații fiscale datorate suplimentar identificate în timpul controalelor antifraudă.

Școlile de șoferi sunt selectate pentru verificare în baza analizei de risc fiscal și se iau în considerare criterii precum istoricul comportamentului fiscal, numărul cursanților înscriși sau sesizările primite.

În urma controalelor,inspectorii antifraudă au constatat înregistrarea în contabilitate a unor sume mici,precum contravaloarea cursurilor teoretice, și evitarea înregistrării unor sume mai mari,precum contravaloarea cursurilor practice sau a combustibilului.

De asemenea, au constatat că unele firme dețineau prea puține autovehicule pentru a putea asigura școlarizarea corespunzătoare tuturor cursanților înscriși și evitau înregistrarea sumelor încasate când utilizau alte autovehicule.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Cosmin Pam Matei 4609 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Ce, numai acolo se face evaziune fiscala? Am chemat o firma sa-mi monteze apometre, canci factura, alta mi-a reparat aragazul, fara factura, am reparat si zugravit apartamentul, la fel.

  2. Asa prosti sunt aia ? Norocul lor e ca nu-s singurii. Cand ati primit factura de la un service, de la frizeri, de la cuafeze, etc ? Chitantele primite credeti ca sunt contabilizate pentru fisc ? Romania ar fi trebuit sa aiba un PIB de 1.000 de miliarde de euro si inregistreaza doar 1/4. Evaziune placuta !

  3. De parcă ar fi singurele firme care fentează statul. Până și firmele de pompe funebre și de făcut cavouri fentează statul. Un preț cere la muritor și altul ( la jumate) scrie pe chitanță. Aici este evaziunea fiscală! Toți privații sunt hoții hoților!

  4. Dar magazinele mici și saloanele de înfrumusețare cum credeți că, procedează???

  5. pai evaziunea ca evaziunea dar scot pe bani si dau carnete pe bani la toti tampitii dasta se conduce horror

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.