SCRISOAREA deținutului politic către Augustin Lazăr: „Nu auzi durerea și oftatul neamului românesc?”

Centrul de Consultanţă Istorică a dat publicității o scrisoare a deținutului politic Iulius Filip, cel despre care s-a spus că a fost refuzat pentru eliberare de Augustin Lazăr. Disidentul i-ar fi scris procurorului Augustin Lazăr.

Scrisoarea publicată de Centrul de Consultanță Istorică pe Facebook este adresată în data de 14 iulie 1986 „președintelui de propuneri” de către Iulius Filip.

Iată documentul prezentat

Scrisoare deschisă
Către președintele comisiei de propuneri

Frate române:
Am citit caracterizarea pe care mi-ați făcut-o și cunosc cine v-a pus la dispoziție materialul informativ. Reținerea cererii ptr. liberare condiționată mă obligă să întreb – de unde să mă liberez dacă am fost și sunt un om liber? Cînd o să citeșți aceste rînduri, o să ți se pară deplasată această poziție, dar am să adaug: aici este închisoarea cea mică dincolo de zidurile ei, închisoarea cea mare și atunci din nou fireasca întrebare – de unde să mă liberez? Oriunde pe teritoriul României sînt acasă și liber, mai ales pe aceste meleaguri ale Albei, centrul de Istorie bogat al Țării inima care pulsează în fiecare român cînd îi pronunță numele, leagăn veșnic pentru eroii neamului românesc, iar eu să fac cerere către aceștia să ne mai acorde o dată – Libertatea -. Cum sîntem în stare să profanăm mormintele și memoria lor dacă nu sîntem în stare să păstrăm ce ne-au lăsat? Unirea, Libertatea și Frăția. Dar cîte sacrificii: Blajul pașoptist, Iancu așteaptă, Horia și Doja plîng, Bobîlna este înșelată și ne întoarcem la Marea Unire…
Ne-am păstrat ființa neamului nealterată și te întreb frate române – avem dreptul a ne plînge? Nu sîntem gata să stăm în fața istoriei și să suportăm prezentul la fel? Cum ne-am pierdut dreptul cîștigat de strămoșii noștri de-a trăi liberi? Ce am făcut noi cei prezenți trebuie să facă fiecare român și atunci ar dispare fără urmă dictatura și tirania internă. Te întreb frate române chiar dacă faci parte din aparatul de represiune – Nu auzi durerea și oftatul neamului românesc? Nu vezi cum această Țară bogată și frumoasă cu un popor harnic a ajuns săracă? La nivelul la care te găsești care crezi că sînt cauzele? De ce crezi că mă găsesc în închisoare?
După părerea mea cele două închisori Aiud și Gherla sînt rușinea Ardealului, României, Europei că să nu spun lumii?

Te-ai întrebat vreodată cîți frați români au trecut pe aici?
Te-ai întrebat vreodată de ce Istoria și timpul prezent n-au transformat aceste închisori în muzeu? (sau altă destinație)
Iar acum am să-ți scriu despre mine. Mă trag dintr-o familie de țărani deveniți muncitori, datorită unor condiții de viață modeste de pe Valea Samus (Valea Someșului) – să nu crezi cumva că s-au îmbunătățit, înainte de arestare am fost în aceste zone ale Sălajului și Maramureșului – sărăcia, durerea și oftatul erau la tot pasul, părinții mei s-au stabilit în Banat unde m-am născut și eu.
Tata este arestat și condamnat ptr pactizare cu sîrbii, cunoști frate române granițe ptr puntea Libertății? În acea perioada marele, viteazul, iubitul dictator și tiran I.V. Stalin era supărat pe Tito și dacă El era supărat trebuia să fie și poporul român, pentru că El era peste tot iar ceilalți nu aveau nici o valoare. Familia mea este o familie care nu suportă dictaturile, tiraniile și totalitarismul și atunci firesc drumul nu poate fi decît acesta.
Anumiți frați români din acea perioadă supuși cu zel marelui stalin (după cum vezi nu merită nici literă mare) au obligat familia să părăsească zona de graniță. Tata nu mai trăiește a murit de silicoză de cînd mă aflu în închisoare.
Știi frate române ce este această silicoză?
Toți frații lui tata au fost mineri, deci mă trag dintr-o familie de mineri.
Ai auzit frate române de Valea Plîngerii 1977? Știi ce a fost acolo? Sigur că știi!
Înainte de a muri tata a venit la poarta închisorii vrînd să mă vadă dar administrația nu i-a dat voie deoarece eram pe restrictivă. Ce părere ai frate române de acest “umanism”?
Îți scriam mai înainte de Valea Plîngerii, dar mai este una tot a plîngerii și anume Valea lui Samus (îți dau traseul Cetan pînă dincolo de Jibou) știi de ce plînge Samus? Cel mic racolează toată murdăria de la Cluj – Bonțida (crescătoria de porci) Gherla (combinatul de mobilă) iar cel mare Bistrița și G. Gh .Dej iar jos spre Satu Mare merg împreună. Frate române – Samus înseamnă viață – iar Samus nu mai are viață ptr. că apele reziduale l-au distrus. La fel au fost distruși plămînii pămîntului cu sălbăticie în zonele Vad (aici domnitorul Ștefan ne-a lăsat o moștenire) Valea Groșilor, Dobrocina, Fodora, Chizeni, Șimișna, Răstoci pînă la Jibou (dealurile golașe plîng prin marile alunecări de teren).
Știi de ce toate acestea frate român?
Cum explici flora și fauna distrusă?
Nu se poate face irigații, nu se pot adăpa animalele, nu se mai scaldă oameni, nu se poate topi cînepă, malurile s-au surpat ptr. că sălciile, plopii, arinii care le susțineau s-au uscat.

Dacă acestea se usucă, omului îi spun: codrul a fost întotdeauna frate cu românul – iată sacrificiul meu ai grijă de tine – și oamenii au avut, au părăsit satele.
Înainte de colectivizarea forțată fiecare din cele 100 de sate cît numără Dobrocina (se spune Dobrocina și nu Dabrocina ptr. că este format din două cuvinte DROB și CINĂ sau tradus sarea în bucate) aveau doi, trei bivoli acuma au rămas foarte puțini. CeAPeul este falimentar sau mort de la naștere. Oare cine sînt cei care au ordonat colectivizarea forțată a agriculturii și zonele de deal și munte au rămas pustii?
Pe data de 9 iunie 1983 ajung la Aiud, pe restrictivă. Despre torturile, schingiuirile, teroarea, discriminarea umană care le-a făcut cu mine banda criminal-teroristă formată din: Lt. Trifan, plt adj Ionică, plt adj Vaida, sg maj Lazăr mai tîrziu, după ce termin închisoarea.
Da frate române ai fost numit să ai mare răspundere, care apasă din ce în ce mai greu pe umeri tăi, să nu uiți că cei pe care-i serveșți iau mulți bani pe funcțiile lor, dar fi sigur că nu o să aibă parte de ei. Niciodată banii cistigati pe oasele și cadavrele fraților tăi nu pot avea decît mirosul durerii și nenorocirilor. Bunul Dumnezeu v-a face mare dreptate. De ce sînt în închisoare știi dar te-ai ostenit prea puțin ca oameni să nu fie torturați și schingiuiți deși era o atribuțiune care îți revenea.
Încă din școala primară mi-a plăcut să aștern pe hîrtie semnele înțelegeri și bunătăți omului, dar terorismul întîlnit aici va cuprinde multe sute de pagini. Printre preocupările înainte de a fi condamnat a fost și poezia. O parte din poeziile scrise le-am adunat într-un poem intitulat “Laudă minciunii” cu tema: analizarea, concluzionarea, criticarea și satirizarea unor fenomene ca: prostia, minciuna, grandomania, incultura, demagogia, cultul, mitul și dictatura, iar în final arătam cum țara a ajuns în pragul falimentului și sărăciei. Desigur că o să te întrebi cine mi-a dat dreptul să fac așa ceva.

Iată cine – legea sfîntă a țării – Constituția (art. 17) – Cetățenii RSR fără deosebire de naționalitate, rasă, sex sau religie sînt egali în drepturi în toate domeniile vieți economice, politice, juridice, sociale și culturale. Statul garantează.
În luna ianuarie 1981 am trimis autorităților o poezie intitulată “Vis și speranță” pentru care mi-am pierdut locul de muncă. M-am reîntors la Uzina de reparații locomotive Cluj la ceferiștii mei. Ca muncitor m-am adresat sindicatului Solidaritatea din Polonia cu ocazia Congresului de la Gdansk. Acolo se găseau și corespondenți de presă străini care au reluat mesajul și iar necazuri deoarece în România este interzisă lozinca “Proletari din toate țările uniți-vă”. Francezi, în special ziarul “Le Monde” se află în dosarul meu ca act de acuzare. Ei frate române acum începe represiunea regimurilor totalitariste.
În noaptea de 12/ 13 decembrie 1981 sînt atacate mișelește sediile sindicatului “Solidaritatea” iar o mare parte dintre membri arestați inclusiv Lech W. președintele Solidarități ales legal și recunoscut pe plan intern și internațional. Specific legal și recunoscut ptr că anumite cadre ale ministerului de interne din Polonia sau constituit în bandă [neinteligibil] cu sadism. În data de 14 dec 1981 am fost arestat și condamnat la 8 ani închisoare fiind acuzat de pactizare cu forțele contrarevoluționare din Polonia. Oare o organizație sindicală legală recunoscută pe plan intern și internațional cu program de reforme și drepturi ptr poporul muncitor polonez este un act contrarevolutionar? Ca o dovadă a recunoașteri sale internaționale am făcut cerere să fiu primit în rîndurile Solidarității. Te întreb frate române sînt dușmănos la adresa României? Președintele Walesa a primit premiul Nobel pentru pace crezi cumva frate române că cei care au acordat acest premiu sînt contrarevoluționari?

Data de 14 iulie 1986
Filip Iulius”
(Sursa: Arhiva CNSAS)  

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 14
Author

40 de Comentarii

 1. Coplesitor, mi-au dat lacrimile. Omul asta trebuie onorat de noi toti iar jivina de lazar trebuie gonita cu Editat, bagat la inchisoare,dat afara din magistratura si sa-i fie luata pensia enorma si data acestui erou al Romaniei, dl Iulius Filip. Taiati toate pensiile enorme ale tortionarilor si redati-le eroilor, macar atat poata face Romania! Rusine pnl, iohannis, intelectualilor care tac si tuturor celor care il sustin pe tortionarul lazar in functie.

 2. Nu aude. Lazăr aude doar ce e legat de salariul lui de umil Soros, care a recuperat-o la ordin pe Kovesi ptr reutilizare la Bruxelles

 3. In aceasta scrisoare nu apare numele lui Augustin Lazar! Minciuni, manipulari, iar minciuni,iar manipulari operatiunea NVKDista kompromat la adresa lui Augustin Lazar in toata splendoarea desfasurata in plina democratie, cel putin pe hartie! Curat murdar, coane Dragnea! Ce stie Lazar despre tine si ai tai de v-a bagat in vrie?! S-au aliat Toader caruia i-ai tras o scaltoaca azi si Augustin Lazar? Plecati toti de mana de la conducerea tarii, fii de militieni si amante, corupti analfabeti si procurori comunisti unde si-a intarcat dracul iapa ca ne-am saturat de voi ca de poame acre!

 4. Este cutremurator si infiorator si va mai urma…?!Multumim ! Patria Recunoscatoare in Veacul Vecilor ! Romania Profunda este alturi de voi, Patria Apriori…?!

 5. Minciuni, plastografii, … si, chiar de ar fi adevarate, ce daca ? Eu i-am pus sa fie contra lui Ceausescu, mama lor de reactionari ?!

 6. Nu ma pot opri din plans!Cata sensibilitatea,parca a scris-o Ana Pauker!

 7. Deci la Aiud mortile detinutilor politici survenite in urma batailor si schingiuirilor la care erau supusi de personalul coercitiv erau musamailzate si cu acceptul Procurorului Delegat al inchisorii. Trebuie studiat si vazut cati detinuti politici au murit chipurile de moarte naturala in timpul cand Lazar Augustin a detinut functia de Procuror Delagat al inchisorii Aiud??? Daca au murit detinuti in anii cand Lazar a detinut functia respectiva acest tractorist se face vinovat si de participarea la CRIMA cu Premeditate alaturi de gardienii si comandantul inchisorii. Si vazut de asemenea cate detinute au nascut in anii 85, 86 si 87 care au fost violate de maharii inchisorii cu stiinta si asentimentul tacit al Procurorului Delagat al inchisorii Aiud, tov. Augustin Lazar. Asta daca nu chiar si el, Augustin Lazar, participa la aceste violuri. Sa fie oare vopsitul parului pentru a parea mereu tanar si viril o consecinta a unei asemenea viciu practicat de Lazar la Aiud???

 8. Pentru un om cu 8 clase,avea condei!Pe vremea aia se facea scoala adevarata!Nici Dancila nu poate scrie mai bine la Comisia Europeana!

 9. Lazare… ce mai cauti acolo?
  Cum ai putut sa deschizi gura in public stiind ce ai facut?
  Aia care te-au numit in fruntea statului de drept nu stiau cu ce te-ai ocupat?/1
  V-a convenit de minune sa ii numiti pe detinutii politici legionari si sa ii scoateti in afara legii!?

 10. uite-l şi pe ciumatul roşu suprem…#rezistule bagă mare la piaţa costituţii, nu mai sta, Editat…

 11. Sunt convins ca nu ești adevarata lili. Sper sa nu fii, îmi doresc din suflet sa nu fii. Altfel, e groasa rău, definești fără tăgada ca nu mai avem nicio șansa.

 12. Bestia de torționar Augustin Lazăr, stâlp al statului paralel, cocoțat în scaunul de procuror general este ca și cum în Germania de după al doilea război mondial, Mengele sau Goebels, democratizați și spălați ar fi ajuns în cele mai înalte poziții ale statului.

 13. Cand va spun ca securistii de „”dreapta” sunt mai ticalosi decat nazistii? Nu le tresare nicio fibra de constiinta la auzul acestor atrocitati de neimaginat, ba chiar ticaloasa „lili” acuza victimile!!! Exact ca si astazi…
  Dar „lili” se depaseste pe sine in marsavie postand Sub pseudonimul „Mihnea”, continuand sa nu accepte ceea ce Tortionarul insusi nu a contestat, ca a servit Securitatea la penitenciarul Aiud( vezi cele doua comunicate ale Procuraturii generale!!!).
  Acest ticalos NU A MENTIONAT IN NICIUN CV ca a indeplinit aceasta misiune criminala la Ocna Aiud, iar acum recunoaste cu greutate ca el a fost procurorul responsabil, dar lepadatura „Mihnea” continua imbecil sa sustina ca nu e vorba de Tortionarul Lazar!?
  Le cer camarazilor ticalosului „Mihnea” de pe net sa se pronunte: Pot accepta un asemenea cretinoid care se autodemasca pueril sau vor cere ofiterului coordonator sa-l retraga?

 14. Corectare: am scris in mare graba si incarcat de furie la citirea postarilor nemernicilor de „dreapta”, CIUMATII ROSII, „victimile” in loc „victimele”, fapt pentru care imi cer scuze…

 15. Celor mai tineri vreau doar sa le transmit ca si in vremea aceea deciziile se luau tot la partid, ca si acum.
  Partidul e in toate – era o vorba de duh atunci, ca si acum.
  Singura batalie pe care o ducea partidul era cu securitatea, ca si acum.
  Nu fiti prosti si nu credeti toate minciunile ! (Ca si atunci)

 16. Lazare ridica-te si… cara-te. Ia drumul Damascului daca vrei sa nu stai in smoala pana la… peruca. Scaraoski, fratele tau, te va mangaia pe blond in timp ce va mai baga un lemn sub cazan… Ca sa nu racesti.

 17. Augustin Lazăr = numele unui procuror comunist tortionar!
  Cine l-a susținut pe acest odios ar trebui să-și facă ”mea culpa”!
  Cine îl mai susține după ultimele dezvăluiri în care s-a aflat că a refuzat eliberarea unor deținuți politici anticomuniști de la închisoarea AIUD, deci cine îl mai susține și astăzi este de rea credință, este și el de aceeași natură cu Lazăr este un comunist ticălos!

 18. corect lili, asta care spun si eu, ca si visinescu era un fel de nevinovat, daca aveai timp sa-l asculti. problema lui Briceag nu este faptul ca are pingea in loc de obraz, ci faptul ca el chiar crede ca ar merita un monument in fata puscariei din Aiud! Mai exact un Audi !

 19. Scrisoarea a fost scrisa la sase zile dupa ce Lazar i-a refuzat cererea de eliberare. Lazar era intr-adevar „președintele comisiei de propuneri” conform Peocesului Verbal semnat de el care se afla in arhiva CNSAS.

 20. II doresc tortionarulul Augustin Lazar multi ani de PUSCARIE!
  Sa mearga in celula lasata goala de Visinescu!
  BRAVO IOHANNIS si PNL ca aparati acest tortionar nenorocit!
  SA VA FIE RUSINE!
  Gunoaielor!

 21. Este foarte curios faptul că în cei 30 de ani de la revoluția din 1989 ca și în ultimii 3 ani, când Augustin Lazăr a ocupat și ocupă funcția de procuror general, nici unul din acești plângăreți nu a scos o vorbă. Au stat muți ca peștele. Dintr-o dată, chiar acum când candidează la funcția de procuror general, ce nu îi convine lui Liviu Dragnea și nici ortacilor săi din PSD, prinseră curaj și plângăreții chipurile condamnați și toți reporterii și spikerii de la Antena 3 care nu pot prezenta mai nimic având fețele inundate de lacrimi. Bă presă de două parale, chiar ne crezi tâmpiți?

 22. A mai fost un Mihnea în trecut, Mihnea Turcitul care s-a convertit la islam. Domnule mihnea după cum scrii și la cine te închini, dumneata la ce ești convertit? În vremea lui Mihnea Turcitul s-a introdus pentru Țara Românească “mucarerul” (confirmare în turcă) adică confirmarea de catre sultan a domniei o dată la trei ani. Aceast “mucarer” ca obligativitate a fost reintrodus de Uniunea Europeană a Germaniei cu ocazia Referendumului pentru demiterea președinteluin T. Băsescu când voința populară a fost anulată de mucărirea lui Băsescu de catre Kaserița Merkel.

 23. Asa e bomboană, si am fi naivi sa credem ca aceste documente au iesit doar acum la iveala si nu erau cunoscute de cine trebuia. Asta ne duce la concluzia ca procurorul general al României era santajabil si santajat. Inseamna ca el era pus acolo si indeplinea niste ordine, nu stim ale cui, sau ma rog, nu putem dovedi, dar… concluzia e simpla. In plus si klaus si opozitia sunt intr-un mare rahat, ei par ca pierd aici, ceea ce ne-ar putea arata cui folosea lazar.

 24. DOCUMENTE ”Deținutul politic trimis la carceră” în anii ’80 de Augustin Lazăr era un RECIDIVIST care a atacat un grănicer și i-a luat pistolul mitralieră și muniția, 30 de cartuse!
  Ioan Muntean, „eroul trimis la carceră de Augustin Lazăr” și „deținut politic” în perioada comunistă, după cum l-a prezentat Antena 3, a fost de fapt condamnat pentru tâlnărie și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce a atacat un grănicer și i-a luat acestuia pistolul mitralieră și 30 de cartușe, potrivit unor documente consultate, în exclusivitate, de G4Media.

  Ioan Muntean nu era la prima condamnare, mai primise și înainte de incidentul respectiv pedepse cuprinse între 7 luni și 4 ani.

  El fusese condamnat anterior pentru abuz în serviciu, ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

  În documente a fost descris drept „element cu antecedente penale, fire de aventurier, căruia nu-i plăcea să muncească”, faptele sale fiind considerate cu „risc social sporit”.

  Ion Muntean a intenționat, ca mulți români în anii ’80, să fugă din România pe o rută prin Caraș-Severin. Spre deosebire de aceștia, însă, a lovit și dezarmat un militar, după care a fugit cu armamentul.”
  Pe site-ul G4 media EXISTA Copii ale documentelor!
  Un escroc platit bine de A3 sa declare ce i se dicteaza, poate va „trece” greata de A3!

 25. @lili,du-te mai femeie cu pluta si nu mai inghiti tot ce zboara!Stai dracu’la izolare si manaca zoaie de pe jos sa-ti intre neuronul,unicul,ce sta sa fuga si el din capatana ta vida!”Aventuroaso”vorbesti despre ceva ce n-ai trait si nu stii!Sa iei partea tortionarului trebuie sa fii foarte frustrata,poate o injectie pentru intepenire si fierul ars pe brate ti-ar ridica cataracta de pe ochi!A3 are audienta,tu ai gargauni si invidii!

 26. Stiu ca aveti „ordin pe unitate” sa aparati individul infractor din dealul Cotroceni si partidul lui PDL, un partid de mafioti organizati intr-un grup de infractori, dar nu credeam ca puteti da dovada de atita nesimtire! Doar aparitile la TV ale lui Danca, Vijulie sau Brandl va intrec in nesimtire! Dati dovada de ce fel de jeguri umane, pardon, inumane, sunteti!

 27. Au iesit jivinele „ciumei portocalii” sa sara in apararea lui Lazar!

 28. „Nemeritoni”, alta varianta cretinoida a lui „lili”, clona ticaloasa care apara Securitatea, culmea, acuzand-o ca se „lupta” cu Partidul!!! In 1989 Securitatea a fost prinsa pe picior gresit si ridiculizata, abia ulterior reusind treptat sa recastige terenul pierdut!!! V-am repetat aici ca Partidul s-a sfaramat la ordin in numeroase aschii care ulterior
  s-au regrupat in doua curente/aripi si pe cale de consecinta si Securitatea s-a pliat acestor aripi!!!
  Lupta nu este intre Partid si Securitate, ci intre cele doua aripi ale Partidului/Securitatii…Ambele aripi joaca doar un rol stabilit, de „dreapta” si de „stanga” in parodia politico-democratica pseudocapitalista…

 29. sunteti niste naparci de va legati de sufletu Lazar care e cu noi, cu statu de drept inca din prenatal. invatati sa va abtineti la psd care a spus vijelie ca e de tortionari, noi nu, noi venim din cer

 30. Lazar a devenit abcesul colector de puroi din fruntea societatii romanesti, oricum grav intoxicata de fostii purtatori de bate ai lui Ceausescu. Daca soarta sa va avea putere de exemplu, daca va speria macar o parte din parvenitii jegosi ai fostului regim, despre care vorbim si acum, la 30 de ani dupa evenmimentele din 1989, ramine de vazut. Judecind dupa tupeul lor si apatia zisei societati, sint sceptic.

 31. Din pacate, sluga asta odioasa va avea o pensie enorma si-l va durea in cot ca a fost un nemernic. Dar mai nemernici sunt cei care-i mai gasesc scuze.

 32. În ciuda tuturor acestor dezvăluiri, Lazăr, slugă, lingător de pingele, va rămâne șeful parchetului. Ciolannis este prea mult dator acestui torționar ca să aibă curajul să-l înlăture. Chiar și CNSAS îi va da un nou certificat de bună purtare, sunt deja semnale în acest sens, în fond toate documentele apărute erau deja acolo iar Lazăr a rămas pe mai departe curat-curat. Va ieși astfel cu bine din acest scandal atât Ciolannis, cel mai lamentabil președinte din istoria noastră, cât și PNL, partid atât de slugarnic încât a ajuns să-și nege întreaga istorie, justificând crimele unui ticălos torționar comunist. Trebuie să fii orb ca din documentele apărute să nu vezi adevărata față a acestui ticălos, cocoțat în una dintre cele mai înalte funcții din stat.

 33. Aseara la cealalta televiziune a Securitatii basiste, dupa Irealitatea, b1 si Rtv, ma refer la digi24, s-a reprodus una dintre batranele si harsitele catane ale Securitatii, C.V. Popesco!
  Sub „presiunea” prostacilor securisti de „dreapta” intrati in degringolada dupa TREI ZILE de tacere pe subiectul la zi, Lazarica Tortionarul, acest bazin de ura si rautate a catadicsit, teatral, sa dea peste bord.
  Nu inainte de a se scuza ca si-a lasat cretinoizii care-l admira neconditionat, apeland la diversiunea cu preocuparea pentru alte teme la zi!? Hahalera primise ordin sa taca, ca de altfel toti camarazii si toate televiziunile Securitatii, in speranta ca A3, singura televiziune pe baricade, o sa taca intr-un tarziu!
  Pentru ca nu le-a iesit pasienta, au aruncat in lupta detractorii sa atace la baioneta A3 si luju, folosind un evantai urias de diversiuni, printre care mizeria cu Lazar Gheorghe sau declararea documentului drept un fals!? La aceasta provocare au achiesat toti prostacii securisti de „dreapta”, in frunte cu clona lui „lili”, „Mihnea” cel mai dobitoc dintre aceste slugi infame!!!
  Popesco in schimb, a recunoscut ca acest Lazar e TORTIONARUL, de aceea asteptase 3 zile, sa nu se faca de ras mai mult decat in mod curent, dar in nemernicia lui l-a transformat pe ticalosul Lazar intr-un prapadit de procuror care nu auzise de existenta Securitatii pe care o servea in…”orb”!? Acesti nenorociti se intrec in a-si etala MIZERIA CARACTERIALA PROVOCAND SCARBA:::

 34. „Nu auzi durerea și oftatul neamului românesc?” Intrebarea aceasta trebuie adresata pesedistilor care au jefuit Romania!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.