Scrisori și apeluri

Scrisori și apeluri. Este noua rubrică pe care cotidianul o pune la dispoziția cititorilor săi. Cei care se simt trași pe sfoară de stat și de instituțiile sale, care și-au pierdut orice speranță că-și vor mai găsi dreptatea într-o anumită speță sau care, pur și simplu, au un punct de vedere pe care vor să-l facă tuturor cunoscut, pot scrie pe adresa redactia@cotidianul.ro. 

Important! cotidianul.ro nu-și asumă răspunderea pentru cele afirmate sau scrise de cititori în scrisorile și apelurile trimise. 

Primul apel a venit de la Avram Teodor care semnalează o situație neplăcută prin care a trecut la Facultatea de Teologie Alba Iulia.

„Bună ziua,

Mă numesc Avram Teodor și sunt într-o situație nu tocmai plăcută căci nu am trecut examenul oral de prezentare a lucrării de licență, la care nu pot face contestație fiind probă orală ( mi s-a obiectat că tema n-are legătură cu muzica, coordonatorul nu m-a însoțit în sală). Am făcut sesizări inclusiv la DNA cu titlul ,,suspiciune fraudare examene” cu multe dovezi scriptice, dar nici un răspuns.

Vă rog mult să mă ajutați, să faceți lumină, ptr. binele tuturor, ptr. onoarea învățământului universitar și a jurnalismului.

Peste toate acestea, în plus, a intervenit secretarul Facultății Teologie Alba Iulia, pr.Tiberiu Apolzan la AJOFM Alba ca să nu primesc aj. de șomaj ( cei de la Aiud mi-au spus că beneficiez chiar dacă n-am diploma de absolvire, apoi s-au schimbat; pe holurile AJOFM-ului Alba am găsit un funcționar cu nume identic cu cel al secretarului: Apolzan).

Vă mulțumesc respectuos.

Redau mai jos una dintre sesizările trimise anterior:

Către,

CEMU (Consiliul de Etică și Management Universitar)

 Subsemnatul Avram Teodor, domiciliat în localitatea Sâncrai, strada Avântului, nr. 37, județul Alba, în temeiul Ordonanței nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, vă aduc la cunoștință următoarele: am absolvit facultatea de teologie secția muzică religioasă  a Universității 1 Decembrie 1918 Alba Iulia și consider că am fost nedreptățit față de ceilalți colegi. În anul 2015 m-a rugat pr. prof. Adam Domin să-l duc pe examinator, prof. Râpă Constantin cu mașina mea de la Alba I. la Cluj. N. ; când am întrebat de burse mi s-a spus că eu stau bine unde sunt, adică la buget; s-au făcut excursii prin fonduri europene, special ptr. cei de la muzică primindu-se 500 lei, dar s-au dus și cei de la secția pastorală, mie zicându-mi: „tu ești cu adeverință reducere prezență de la APIA”; mi s-au cerut 2 discuri de fier (organe active utilaj mărunțit solul) ptr. a se confecționa  2 griluri de grătare, mie și încă la vreo doi studenți. Într-o zi am văzut un pachet în sala TAS 3, întrebându-i  pe colegi ce este acolo, aceștia mi-au răspuns că  un student mai mare cu un an decât mine (îmi scapă numele căci nu a finalizat studiile), i-a adus părintelui Adam Domin discuri. Prof. pensionar supraautoritar, Râpă Constantin, primește diferite cadouri de la studenți, renumită fiind studenta cu un an mai mare decât mine,  Coza Ioana de la Aiud, care aproape zilnic venea cu fructe, prăjituri, etc. fiind puse în TAS 3, doar acolo avea cursuri acest prof; unele colege de an mereu erau jignite  de Râpă Constantin, uneori plângeau (doar cu una dintre ele am vorbit și mi-a zis că pot să-i dau nr. de telef. Nelega Roxana: 0745308851). S-au pus note la unele examene fără să fie prezenți studenții, testul de competență lingvistică, lb. engleză, susținut fără supraveghetor (nici măcar n-am văzut cum arată profesorul), în plus au fost sunați și cei ce vor da ex. de licență în următoarea sesiune, spunându-le că are valabilitate de 2 ani, ptr a se încasa bani în plus. Subiectele ptr examen licență Iași au fost reduse la minim, doar 2 din toată materia de folclor, s-au dat 50 lei ptr membri comisiei (de fapt s-a cerut 100 lei, dar noi studenții pe grup am cerut să dăm mai puțin), s-a ieșit la toaletă fără supraveghetor, coordonatorul nu m-a însoțit în sală în timp ce mi-am susținut lucrarea de licență.

Vă mărturisesc sincer că sunt într-o situație dificilă, total dezorientat, nu știu ce să fac, în ce direcție să apuc. Unii îmi spun să las așa, că nu mai am ce face, profesorii dau vina unii pe alții, iar eu când ies pe stradă îmi pun întrebarea: oare mă arată cineva cu degetul? Sunt într-o mare dizgrație și vreau să se clarifice lucrurile, să se știe dacă sunt vinovat sau nu.

Au fost și sunt încă și alte nereguli, unele fapte imorale ce înjosesc domeniul teologiei.

Cu recunoștință, vă mulțumesc.

20 iulie 2018                                                                                                     Avram Teodor

Atașez mai jos dovezi: înscrisuri, capturi de ecran.

S-au dat câte 50 lei de persoană la membri comisiei de la Iași

FTO este un grup pe Facebook teologie Alba. Domnului Adam Domin, tutorele de la muzică-religioasă, i se fac reclamații de la mai mulți studenți.

Ziua următoare au fost șterse aceste postări (peste 100)

Continuare a discuției pe grup, mi-am spus necazul. Ana Maria Tudor e colegă de an

Tiberiu Apolzan, secretarul facultății de la Alba I., recunoaște că nu este legal faptul că a intervenit acel prof.

Nu se știa sigur nici o dată  dacă vin sau nu unii din profesori.

Se anulau mereu.

Verdeș Sorina , colegă și șefă de an figurează cu bursă socială și de merit, și, de asemenea soțul ei, George Căbulea. Mă-ndoiesc că are o situație materială proastă, probabil Tiberiu Apolzan s-a îngrijit de acest lucru, deoarece este nașul de cununie al celor doi; nu apare peste tot media in tabele.

Se negociază?

Condiție de promovare a examenelor era prezența la festivitatea de absolvire.

Materia de la folclor ptr examen licență s-a redus la 2 subiecte: Repertoriul obiceiurilor …

s-a trimis prin email poze asemănătoare cu ce avea să se dea la examen Iași

Pr. Călin Bulac nu a participat la cursurile de muzică psaltică la Alba Iulia, se pune întrebarea cum a reușit să treacă examenul scris, ptr. că această disciplină ptr. noi cei din Ardeal, este nouă și se asimilează doar cu profesor prin explicații. Printre colegi s-a povestit după examenul de la Iași că pr. Călin B. a pus un telefon rău pe catedră, iar cel cu notițe și l-a lăsat ca să copie.

La fel s-au întrebat cei cu note de 2: „păi cum că noi am scris aproape în grup în băncile din spate, părintele Bulac a trecut, noi nu”

Pr. Bulac recunoaște între noi, pe unul din grupuri, că nu știe psaltică.

Dava Roxana și-a pus pe grup lucarea proprie în timpul examenului drept sursă de inspirație la colegi.

Alte surse de inspirație pe grup.

Lucrarea unui alt coleg, Noja Cătălin (nu figurează în tabelul de la Iași ptr că nu și-a finalizat lucrarea de licență)

Maica Cercel Filoteia-Maria, colega noastră, a avut parte de un tratament special, înainte de a pleca de la Iași, o doamnă din comisia de examinare a ieșit, a pupat-o și i-a urat drum bun. Eu, întorcându-mă mai repede cu o zi față de colegii mei, am călătorit în același compartiment cu maica  Cercel M; a întrebat prin mesaj despre mine pe una din membrele comisiei și i s-a răspuns că știe că sunt o persoană serioasă, dar nu se mai poate face nimic ( am citit mesajul de pe telefonul măicuței).

În tabelul centralizator maica Cercel M. apare cu nota 8, 47  dar este o greșeală de calcul, real 9, 47 cea mai mare notă, deși cele mai bune rezultate le avea de obicei Dava Roxana.

Cu speranța că se va clarifica situația noastră, vă mulțumesc“.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.