Sechestru pe bunuri ale mamei și bunicii lui Pătru

Mama Anei Maria Pătru a fost citată ca martor, miercuri, la DNA Ploiești în dosarul fiicei sale, iar procurorii au decis să pună sechestru asigurator pe apartamentul ei din Constanţa. Femeia a refuzat să facă declaraţii în faţa anchetatorilor, transmite corespondentul Mediafax.

Astfel, după audierea Nicoliţei Simionescu, bunica fostei şefe a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), procurorii DNA Ploiești au audiat-o şi pe mama Anei Maria Pătru.
La fel ca şi bunica, mama a refuzat să facă declaraţii în faţa procurorilor.
Avocatul Anei Maria Pătru, Veronel Rădulescu, a declarat că mama clientei sale a fost citată în calitate de martor.
„A fost audiată mama Anei Maria Pătru, tot în calitate de martor, nu a dat nicio declarație, nici nu cred că avea ce să declarat. S-a procedat, de asemenea, la instituirea unui sechestru asigurator pe un apartament aparținând mamei Ana Maria Pătru, din Constanța”, a declarat Rădulescu.

Miercuri, la DNA Ploiești a fost citată și bunica Anei Maria Pătru. După audieri, femeii de 90 de ani i s-a adus la cunoştinţă faptul că i s-a pus sechestru pe un teren de 1.000 de metri şi pe o construcţie.

Avocatul lui Pătru a propus, miercuri, audierea, în calitate de martori în dosarul clientei sale, a şefului DNA Ploieşti, Lucian Onea, şi a procurorului Mircea Negulescu, fiind de părere că Onea ar trebui să facă o declaraţie de abţinere.
„Am propus audierea unor martori care au fost acolo la momentul respectiv, 5.12.2016, printre ei numărându-se şi domnul procuror şef al DNA Ploieşti şi procurorul Negulescu Mircea şi un comisar de poliţie judiciară. În mod normal, existând această cerere n-ar trebui să se pronunţe pe această cerere procurorul de caz, domnul procuror şef, pentru că are un interes personal în cauză, având în vedere că este propus ca martor. Opinia mea este că ar trebui să facă o declaraţie de abţinere”, a mai spus Rădulescu.

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost pusă sub control judiciar, miercurea trecută, de procurorii DNA Ploiești.
Potrivit procurorilor, în perioada aprilie-mai 2013, Ana-Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP) a cerut de la reprezentanții unei firme de sotfware 1 milion de euro, pentru a-l convinge pe directorul unei instituții publice să soluționeze în mod favorabil o investigație ce viza firma de software.
„În același context, inculpata a primit, în trei tranşe, în perioada iulie 2013 – martie 2014, suma totală de 600.000 euro (în cursul lunii iulie 2013 – suma de 400.000 euro, sumă remisă şi primită într-o servietă marca Montblanc împreună cu un instrument de scris aceeaşi marcă; sfârşitul lunii noiembrie 2013 – suma de 100.000 euro şi în cursul lunii martie 2014 – suma de 100.000 euro)”, arată DNA.
Sursa citată mai precizează că, pentru a ascunde proveniența sumei de 600.000 de euro, în 2016, Ana-Maria Pătru a cumpărat un teren (pe numele unei rude) în orașul Voluntari, în valoare de 130.000 de euro, a cumpărat (pe numele altei rude) un apartament în Constanța în valoare de 80.000 de euro, a efectuat investiții în valoare de 437.314,13 de euro ce consta în ridicarea unei case din Voluntari și dotarea apartamentului din Constanța.
„La data de 05 decembrie 2016, inculpata Pătru Ana Maria a formulat și înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunț privind existenţa unei infracţiuni de trafic de influenţă, pretins comisă de directorul instituției publice la care am făcut referire mai sus, cunoscând că acesta este nereal. Cu ocazia audierii în calitate de inculpat, Pătru Ana Maria a recunoscut că denunțul – obiect al infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, reținută în sarcina sa, este mincinos”, mai spun procurorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.