Ședința CES: PSD a lipsit, PNL a plecat, Vlădescu dă explicații

Membrii Consiliului Economic şi Social discută luni memorandumul încheiat de Guvern cu FMI ce prevede tăierea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, plus reduceri serioase de personal.

Ședința CES are loc în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a anunţat săptămâna trecută că i-a cerut premierului Boc să semneze noul acord cu FMI ce prevede aceste reduce, fără avizul Consiliului care reuneşte şi sindicatele şi patronatele.

PSD a refuzat să participe la şedinţa CES.

Preşedintele PSD Victor Ponta a anunţat în cursul dimineţii că social-democraţii nu vor participa la şedinţa CES deoarece preşedintele Băsescu încearcă să facă opoziţia „părtaşă” la măsurile de austeritate.

„Nu vom participa, e o propunere anormală prin care puterea încearcă să ne aducă la dialog, când dialogul nu mai are rost”, a declarat Ponta, adăugând că liderii partidelor nu au mai fost chemaţi acolo niciodată. Social-democratul a mai spus că PSD e dispus să discute cu sindicatele.

În schimb, liderul PNL, Crin Antonescu, a fost la şedinţă pentru câteva minute

Antonescu a criticat, în puţinul timp cât a fost rpezent la şedinţă, măsurile anunţate de Putere şi pentru a prezenta câteva propuneri-alternativă ale PNL.

„Vom vota orice moţiune de cenzură împotriva acestui guvern, dacă ni se va pune în faţă sau dacă acest guvern îşi va asuma răspunderea”, a anunţat Antonescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.