Sighișoara, o poveste care te poartă în timp

Sighișoara este un loc cu o încărcătură istorică deosebită care păstrează farmecul medieval încă viu. Este mult mai mult decât o simplă destinație de vizitat. Este o poveste care te poartă în timp! Este cultură! Este tradiție! Este arhitectură! Sighișoara este un tot unitar care îmbină armonios prezentul cu trecutul strămoșilor. Este un oraș plin de viață, evenimente culturale și aventuri de neuitat.

Sighișoara este pentru toată lumea, fie că alegi să călătorești cu persoana dragă, cu familia sau prietenii, acest colț de basm cu siguranță de va fermeca. Iată câteva activități pe care ți-le propunem care vor face din mica ta vacanță, o experiență de neuitat.

Pornim de la câteva aspecte importante despre orașul pe care urmează să-l vizitezi.

Unde parcăm?

Ei bine, dacă ai ales calea ușoară și mai rapidă de a ajunge în Sighișoara, probabil a venit la pachet și întrebarea „Dar eu unde las mașina?”. Nu-ți face griji. Există mereu o soluție, iar în acest caz există locuri de parcare special amenajate unde îți poți lăsa mașina ferită de orice pericol. În timpul săptămânii se percepe un cost pe durata staționării care variază în funcție de timpul staționării și care se plătește foarte ușor prin intermediul unui SMS.

Există un program de vizită al Cetății?

O întrebare des întâlnită al cărui răspuns este simplu. Cetatea Sighișoara nu are un program de vizită, poți veni oricând dorești, nu se percepe taxă de intrare, deci, poți sta oricât dorești. Te poți bucura în liniște și pace de toate frumusețile orașului fără a avea presiunea timpului.

Acum că am lămurit aceste aspecte puțin mai tehnice, haide să ne aventurăm în povestea medievalului oraș!

Arhitectura unică- un tablou plin de culoare!

Așa poate să fie descrisă în câteva cuvinte Sighișoara. Arhitectura Sighișoarei este un element distinctiv al orașului, reflectând istoria sa bogată și diversitatea culturală pe care acesta le reflectă. Una dintre caracteristicile definitorii ale arhitecturii Sighișoarei sunt casele colorate. Străzile pitorești sunt aliniate cu clădiri cu fațade colorate în nuanțe calde care dau viață orașului.

Orașul este atât de special datorită monumentelor istorice și clădirilor care ii dau statutul de oraș-muzeu. Orașul este înconjurat de ziduri medievale impresionante, cu bastioane și turnuri de apărare bine conservate. Aceste fortificații au fost cruciale în protejarea orașului de-a lungul istoriei.

Iată câteva obiective turistice pe care să le vizitezi în acest loc magic.

Turnul cu Ceas- martor al trecutului.

Sighișoara este cunoscută, în special, pentru turnurile de apărare ale cetății. În trecut existau nu mai puțin de 14 turnuri de apărare, astăzi rămase doar 9. Dintre toate aceste turnuri, unul este chiar simbol al orașului. Acesta se înalță impunător și încă veghează deasupra orașului și păzește poarta principală de acces în cetate. Povestea Turnului cu Ceas este foarte interesantă.

Casa Breslelor- lumea artizanilor sași.

Ținând linia obiectivelor turistice pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi în Sighișoara, următoarea pe listă este o expoziție privată fascinantă. Casa Breslelor aduce în fața vizitatorilor povestea celor 9 bresle care au pus la bazele orașului și o parte din viața lor, mai exact din uneltele, echipamentele și mașinăriile pe care le foloseau ei. Deși majoritatea zonelor din Balcani și Europa de Est se bazau pe agricultură, sașii din Sighișoara se deosebeau prin faptul că dispuneau de mașini de spălat rufe manuale, purtau haine și încălțăminte de o calitate superioară, și se mândreau cu purtarea cojoacelor sau a ținutelor confecționate din materiale textile deosebite.

Casa Armelor și Hărților- o călătorie în timp și spațiu.

Pentru o experiență completă, te invităm să calci pragul expoziției private, Casa Armelor și Hărților, unde veți găsi o impresionantă colecție de peste 1000 de artefacte de mare valoare. Această colecție cuprinde hărți, gravuri, desene, litografii și cărți vechi care ilustrează nu doar Transilvania, ci și alte regiuni din lume. În plus, expoziția oferă o diversitate de obiecte, inclusiv arme cu lama ascuțită, armuri și monede cu o vechime de sute de ani.

Dacă încă nu ai pășit pe meleagurile ținutului din inima Transilvaniei, poate că este momentul să planifici următoarea călătorie în Sighișoara pentru a descoperi misterele și frumusețea acestui oraș unic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

2 Comentarii

  1. @ Rammstein , te rog , nu pune intrebari. Mergi si viziteaza. Macat temnita unde a fost tinut Vlad Tepes ( O tempora) . Chiar daca esti ” Toma necredinciosul ” iti garantez ca ai ce vedea . Cel putin doua imagini superbe – ” orasul vechi” si orasul nou”..Pacat ca nu am harul lui Calistrat Hogas si al lui Mihail Sadoveanu sa-ti descriu imaginile.Te trezesti intr-o ” fototeca” si nu-ti mai vine sa pleci.Pacat si de faptul ca noi romanii nu stim si nu apreciem valorile istorice si culturale cu care am fost inzestrati …..Ori ” Dupa noi potopul ” ? Asta au facut ” conducatorii” nostri dupa 1989…. Noi ce facem ? Distrugem totul ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.