SIPA spiona legăturile sexuale ale unor judecători şi procurori

O telegramă trimisă în 2009 la Washington rezumă o discuţie între fondatorul SoJust Cristi Dănileţ şi consilierii politici ai ambasadei SUA în care acesta afirmă că Serviciul Intern de Protecţie şi Anti-corupţie (SIPA) avea dosare despre aventurile amoroase ale unor judecători şi procurori.

„Fondatorul SoJust Dănileţ (care a făcut parte din echipa lui Macovei) a spus consilierilor politici că SIPA era în esenţa serviciul propriu de informaţii al Minsterului de Justiţie, care avea scopul de a spiona vieţile private ale judecătorilor, procurorilor, oficialilor din instanţe şi chiar a cetăţenilor de rând. El le-a văzut dosarele care conţineau detalii despre relaţii sexuale ilicite ale unor judecători şi procurori, chiar dosare medicale potrivit cărora unele judecătoare au făcut avorturi (…)Era, a notat Dănileţ, o reîntoarcere la epoca Ceauseşcu şi era greşit să crezi că poţi poţi forta prin şantaj judecătorii să se reformeze.Dănileţ a divulgat că deşi dosarele de dinainte de 2001 au fost distruse, Ministerul de Justiţie a păstrat dosarele din 2001-2005, în două încăperi mici accesibile Ministrului de Justiţie”, se arată într-o telegramă trimisă în 2009 la Washington de Ambasada SUA din România şi consultată de HotNews.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.