Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă pe SEAP licitaţie pentru servicii de blocare şi întrerupere a radiocomunicaţiilor în perimetrul Penitenciarului Bucureşti Jilava.
Valoarea estimată a contractului este de 1.561.230 lei.
Licitaţia se desfăşoară prin procedură competitivă cu negociere, iar criteriul de atribuire îl reprezintă preţul cel mai scăzut. Durata contractului este de 15 luni, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 19 ianuarie.
„Administraţia Naţională a Penitenciarelor intenţionează să achiziţioneze servicii pentru întreruperea şi blocarea radiocomunicaţiilor în sectorul de deţinere al Penitenciarului Bucureşti Jilava, în conformitate cu Legea nr. 374/2013 din 19 decembrie 2013 privind utilizarea sistemelor destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, prevede anunţul.
În documentaţia ataşată se menţionează că, potrivit legii 254/2013, persoanele aflate în executarea pedepselor privative de libertate au dreptul să efectueze convorbiri telefonice de la telefoanele publice cu cartelă, instalate în penitenciare.
În unităţile subordonate Administraţiei Penitenciarelor, persoanele private de libertate pot efectua convorbiri telefonice doar prin intermediul unui sistem electronic integrat de telefonie, folosind un card personalizat cu cod de bare. În plus, actul normativ prevede că anumite categorii de deţinuţi pot beneficia de comunicări online cu membrii familiei sau alte persoane.
„Deşi cadrul legislativ şi măsurile de implementare asigură un tratament adecvat pentru păstrarea legăturilor cu aparţinătorii, ANP a constatat că persoanele private de libertate utilizează dispozitive de comunicare la distanţă, în special telefoane mobile, aspect ce vine în contradicţie cu prevederile legale”, prevede documentul.
Sistemele destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor vor fi instalate astfel încât să blocheze orice tip de comunicaţie radio în secţiile de deţinere ale penitenciarului.
Sistemele vor trebui să blocheze serviciile de voce, SMS, MMS şi date. Serviciul ofertat nu reţine informaţii cu privire la identificarea unui abonat sau utilizator (număr de telefon, localizare). Serviciile vor fi asigurate în aşa fel încât să nu perturbe activitatea curentă din penitenciar.
„ai lor” vor comunica perfect si vor fi in regim de hotel, ca intotdeauna. masurile sunt praf in ochii (editat)
1.561.230 lei?
-se poate face o cushcă a lu Faraday
din plasa rabitz,
iese mai ieftin.
„cushcă a lu Faraday” -ups!
uite cum se lucreaza,
https://www.youtube.com/embed/JOwaYDKEkqk
maxtor: cusca faraday in jurul „cusetelor” puscariasilor in asa fel incat sa nu influenteze comunicatiile personalului cu exteriorul. good point! da, cum spuneau, oamenii lor, cazati in lux, nu vor fi „afectati”. iar cei care platesc, vor fi scosi in afara ariilor de blocaj si tot vor comunica cu exteriorul. Romania este meeeexiiiic.
https://www.museoinclusivo.com/how-to-make-a-faraday-cage-with-aluminum-foil/
daca urmaresti cumva why files – heckle fish este adorabil, ai sa observi ca are folie de aluminiu pe cap :)))))
https://www.youtube.com/watch?v=_nGePkIW3Ac
Vrei sa traiesti sanatos, mergi la puscarie !
Aria de blocaj poate fi pe intreaga suprafata a inchisorii. Comunicatiile interne ale personalului se pot face prin sistem WiFi folosind telefoane DECT sau care folosesc protocoale SIP. Astfel, comunicatiile se fac prin intermediul centralei interne (ca fiecare inchisoare are una), fara acces direct exterior. Anumite telefoane pot avea legatura exterioara dar controlata. Deci paznicul care i-ar da unui puscarias telefonul risca sa ii devina coleg de celula. Sau paznicii sa foloseasca pentru comunicatii interne numai statiile UHF, comunicarea cu exteriorul putandu-se face prin dispecerat de pe telefoane fixe.
Posibilitati sunt destule.
Sa vedem insa ce vor alege si mai ales cum/cand vor fi implementate.