Armata cumpără spitale mobile pentru urgențe militare și civile

MApN, prin UM 02464, a lansat în SICAP un contract cu o valoare maximală de 150 de milioane lei pentru achiziția a patru structuri medicale mobile denumite “formațiune medicală ROL2B”.

Acestea vor putea fi folosite în misiuni de urgență civilă pe teritoriul național în scopul limitării pierderilor de vieți omenești prin triajul, acordarea asistenței medicale de urgență și evacuarea populației civile afectate către structuri medicale de rang superior.
Aceste spitale mobile vor fi livrate la UM-uri din București, Craiova, Focșani și Cluj-Napoca, adică să acopere toate regiunile țării, și astfel să poată veni rapid în ajutorul autorităților locale, dacă situația o va impune.
Furnizarea acestor unități mobile, similar celor care au fost folosite în timpul pandemiei de COVID, se va face în trei ani.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Mihai Soare 1116 Articole
Author

24 de Comentarii

 1. Nu înțeleg: le trmitem direct în „necorupta fiică a UE și NATO -U”KRAINA SAU DEJA ÎNCURÂND NE VOR FI NOUĂ NECESARE-tot datorită U-Krainei!DA DE UNDE LE CUMPĂRĂ MANAGERII PROTECTORATULUI? AU ȘI SISTEME ANTIKINDJAL?

 2. Sper că le cumpără din pensiile și salariile lor nerușinate..Dar doctori de unde cumpără ??

 3. Suntem foarte aproape de clipa în care ne va absorbi neantul. Cuprinși de o frenezie bolnavă, ne-am apropiat cu pași repezi și siguri de abisul care se așternea în fața noastră, neputând pricepe asta însemnă începutul sfârșitului acestei lumi așa cum încă este ea acum. Mă gândesc să încep să mă gândesc cum îmi voi petrece sfârșitul lumii …

 4. untem foarte aproape de clipa în care ne va absorbi neantul. Cuprinși de o frenezie bolnavă, ne-am apropiat cu pași repezi și siguri de abisul care se așternea în fața noastră, neputând pricepe că asta însemnă începutul sfârșitului acestei lumi așa cum încă este ea acum. Mă gândesc să încep să mă gândesc cum îmi voi petrece sfârșitul lumii …

 5. Suntem foarte aproape de clipa în care ne va absorbi neantul. Cuprinși de o frenezie bolnavă, ne-am apropiat cu pași repezi și siguri de abisul care se așternea în fața noastră, neputând pricepe asta însemnă începutul sfârșitului acestei lumi așa cum încă este ea acum. Mă gândesc să încep să mă gândesc cum îmi voi petrece sfârșitul lumii …

 6. Aceste angajamente, sunt pe baza minciunilor propagate de politicieni in strainezia cu fals in acte publice de au ajuns să cumpere pentru ukraina din bugetul de stat menținând cetățenii majoritari români in sărăcie! Se dau exemplu pe ei care au peste limita suportabilității financiar și restul cetățenilor trăiesc pe baza ajutoarelor de stat inclusiv pensionarii care au contribuit o viață la un nivel de trai decent cât au muncit și nu e bășcălie! Daca fei de la UE ar face un control drastic în acte, ăștia din politica românească, ar intra direct in pușcărie cu sechestrare, recuperări prejudicii și fără pensii nesimțite.

 7. Ma intreb doar asa, ca proasta satului, ce s-a mai ales de „spitalul ultramodern” de pe vremea covidului (mai mult ca sigur o alta furaciune a securistilor actuali si a increngaturilor lor mafiote, care n-a servit la absolut nimic !) in care robotelul, tin minte si acuma, ii ducea o tava cu un pahar cu apa plavanului national ?! Probabil ca a devenit atractie prin vreunul din restaurantele de lux ale acelorasi securisti, prin vreun alt restaurant (furaciune, ma repet) de prin Dubai sau Monaco …

 8. „vor fi livrate la UM-uri din București, Craiova, Focșani și Cluj-Napoca, adică să acopere toate regiunile țării”
  Eu vad ca cei din vestul tarii tot la unguri vor trebui sa apeleze.

 9. Era ieri un ”fake că MAPN , a cerut la Direcția de sănătate lista cu cadrele medicale din București . La Mitropolie cănd cereți lista cu cadrele?

 10. Deci,la al 75-lea tort chiar s-a pus problema unei nunti cu… MOARTEA si deja se cauta local,cimitir,pardon,biserica (pentru cununie ,ma !),fanfara (daaa,din aia plina de artificii & luminoasa,ca la Untold).Haoleu ! Sa nu-mi ziceti ca si asta e gravida inainte sa se ia,ca apoi,chiar ca ne-a pus drk mana-n cap !

 11. Dormiți fraților ,că au grijă de țară și voi acești trădători Alogeni,nu este exclus să fim târâți in război pentru interesele altora și pentru cea mai coruptă țară din UE Ucraina,sper că plebea trotinetara dornică de război și vitează din spatele tastaturii de data asta să se înroleze până la ultimul și să meargă la război cu invadatorul , pericolul mare pentru noi nu este Rusia ,ci globalismu satanist

 12. iohannis & șleahta de pupinc.uristi trădători, JOS LABRLE DE PE ȚARA MEA, ROMÂNIA! ACUM, JEGOSILOR!

 13. Păi, gunoaie amerloce de 40 000 000 000 (pentru rumânul bun în literatură și slab la matematică 40 de MILIARDE) de Euro cumpărarăm (sub formă de , armament ” ruginit , expirat amerloc) , acuma ne dotăm cu spitale de război, mâine aducem sănge proaspăt la oaste în ocraina ? E ceva ce nu ni se spune? Trebuie să apărăm hârtia igienică cu numele de dolar? Ne e frică de rublă, yuan, rial, rupie, real, rand, liră egipteană, dirham, și alte și alte alternative ale dolarului expirat, obosit, de nedorit pentru 7 000 000 000 de OAMENI ai PLANETEI? MARȘ AFARĂ CU nato și ue din ȚARĂ ! SLAVĂ PĂCII, iubitorilor de hârtie igienică !

 14. Rog sa se inceteze cu insinuarile.
  Aceste achizitii absolut necesare si trebuincioase sunt corecte si vor fi justificate la fel cum au fost si achizitiile din periculoasa si chiar dangeroasa pandemie de Pfizer.

 15. Impreuna cu colegii mei de AUR Piperea si Simion dorim sa anuntam pe toti membrii si simpatizantii nostri ca am reevaluat Ukraina si pe Doamna Presedinte Ursula pe care dupa ce am fost alesi in prestigiosul Parlament Ueropean le slavim din toate trei sufletele noastre pana la victoria finala.
  Razboiul impotriva agresoarei URSS este inevitabil si il sustinem total (100%).
  Noua noastra deviza este TOTUL PTR FRONT TOTUL PTR VICTORIE!
  Trebuie sa aparam Ukraina pana la ultimul roman fraier, asta pardon, erou.
  Impreuna cu colegii mei Piperea si Simion voi fi disponibil ptr interviuri la bunkerul familiei Biden, subsol, camera 000 (tucalari, lustragii si paharnici).
  Mentionez ca colegul Simion m-a asigurat ca avem toata sustinerea domnului Stefan Cel Mare, deci rugam fara atacuri antinationale!

 16. Teoretic sunt tot acolo si tot la fel de bune ca in pandemie…ori stiu ca va fi ceva de neimaginat ori unii se plictisesc si au iesit la cumparaturi ca toate divele frustrate…

 17. Stati linistiti la locurili voastre si votati ce va spune NATO pe post de sclav sef la Cotroceni si in parlament… spitalele astea sunt cumparate ca sa se ia spagile de rigoare, dupa care o sa dispara ca niste basini in vant cum au disparut si spitalele mobile de Covid. Regimul de la buciuresti e atat de incompetent incat si sutele/miile alea de containere cumparate pentru covid, cu AC, etc rugineau anul trecut pe platforma autobazei Pipera… n-am mai trecut anul asta pe acolo, dar cred ca arbustii care crescusera anul trecut printre ele, deja le-au acoperit total.

 18. In timp ce voi va ciondaniti pe net, altii isi fac buncare si cara in ele precum harciogii de toate sa nu cumva sa lipseasca sufletelului lor ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.