Sorin Ovidiu Vîntu ştie din ce cauză este România în anarhie

Sorin Ovidiu Vîntu i-a oferit miercuri un interviu-eveniment lui Radu Banciu direct din Arestul Poliţiei Capitalei, conform b1TV.

Prima întrebare adresată de Radu Banciu a fost despre statul de drept și cum s-a schimbat România.

„Sunteți deținut condamnat definitiv și totuși pledați pentru statul de drept. E bine, rău, să vorbim de schimbare? Cum s-a schimbat România?”, a întrebat Radu Banciu.

„România este anarhie. Atâta timp cât forțele politice în deciziile pe care le iau sunt obligate să țină cont de stradă, nu mai putem discuta de un stat de drept, ci despre un stat anarhic. Instituțiile voastre sunt la pământ. Voi folosi acest mod de abordare pentru că am fost scos din stat și acum sunt eu cu ai mei și voi”, a afirmat Sorin Ovidiu Vîntu.

Sorin Ovidiu Vîntu: Sebastian Ghiță este, din punct de vedere al caracterului, foarte jos

Radu Banciu l-a mai întrebat pe Vîntu şi despre relația cu Sebastian Ghiță, cu care acesta a colaborat în mai multe proiecte, și despre cum l-ar descrie pe fostul deputat, actualmente urmărit de justiția românească.

„Nu se punea problema de încredere. Mi-am luat toate măsurile legale care puteau fi luate atunci când am încrediințat managementul. La vremea aceea am încălcat faptul că cei de la SRI vor călca în picioare toate legile românești, nu vor ține cont de nimic și vor luat cu japca, o expresie golănească pentru că așa s-au și comportant, trustul de presă.

Acuzaţii la adresa lui Guşă şi promisiuni legate de viitorul Realitatea TV

Sorin Ovidiu Vîntu a vorbit în interviu şi despre felul în care a pierdut conducerea postului Realitatea TV. Omul de afaceri susține că actualii proprietari, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru i-au luat postul „prin furt”.

„Prin furt! Și-au transcris pe numele lor acțiunile grupului. Ca și cum m-aș duce eu acum să îmi scriu, cu niște complicități, acțiunile de la Romtelecom. Mi le trec în Registrul Comerțului și sunt proprietar. Lucru acesta a fost deja investigat și este pe fază finală la Parchet”, a afirmat Sorin Ovidiu Vîntu când a fost întrebat despre pierderea RealitateaTV în favoarea lui Gușă și Păcuraru.

Întrebat ce se va întâmplă cu postul TV, Vîntu a răspuns sigur pe el că „evident că îl voi recupera”, dar a admis apoi că nu mai e interesant de media.

„Peisajul media și jurnaliștii din România au scăzut la un asemenea nivel încât nu mă mai interesează presa. Voi începe un alt proiect, televiziunea o închid”, a precizat omul de afaceri. „SRI-ul va rămâne astfel fără un instrument”, a mai spus acesta.

În România e o operațiune a FBI și CIA

Sorin Ovidiu Vîntu a vorbit și despre felul în care vede el felul în care se conduce lumea și a declarat că toate acțiunile din prezent sunt orchestrate de către serviciile de informații americani, iar oameni precum Kovesi și Coldea sunt scoși în față pentru a fi sacrificați ca să se acopere cei care fac de fapt jocurile.

„Ceea ce se întâmplă acum în România nu este altceva decât o operațiune a celor de peste Ocean, a domnilor din America care îi sacrifică pe ăștia doi (nr. Kovesi și Coldea) să își spele fața. Atât parchetele din România cât și serviciile de informație au fost infestate ai serviciilor de informație din America, CIA, FBI. Ei au coordonat, Băsescu nu a făcut altceva decât să le dea acces pentru a își păstra scaunul și a mai lua un mandat. Apoi au dat un ordin pentru a se amflica recruitmentul în politică, în media.

Sistemul este următorul: Traian Băsescu ca să fie uns ca președinte al României a dat acces americanilor la modul acesta. Americanii au luat Serviciul Român de Informații prin care au cotropit tot ce le-a trecut din suprafața de acțiune a autorităților române.

Jocul de distrugere a tuturor centrelor de putere din România nu este gândit de Băsescu. Ăsta e vai mama lui, nu gândește de aici până mâine. Așa se controla serviciul, iar serviciul controlează la rândul lui și în ziua de astăzi. Domnul Hellvig nu face altceva decât să livreze în continuare americanilor ceea ce au nevoie, iar americani i-au scos în faţă pe Coldea și Kovesi. Voi dați ca fraieri în Coldea și Kovesi fără să vedeți realitatea din spate, nu vreți să vedeți realitea din spate.

Nu i-ați văzut pe americani? Dar puteți întreba orice paznic! Câte birouri aveau alocate la Parchete, în SRI, ofițerii de la FBI și CIA. Vechii comisari sovietici se cheamă astăzi John, Walker, Smith și așa mai departe”, a afirmat Sorin Ovidiu Vîntu.

Liviu Dragnea va face pușcărie!

S-a declarat convins că președintele PSD Liviu Dragnea va face pușcărie deoarece orice persoană care este implicat într-un dosar în care anumiți inculpați își recunosc vinovăția va ajunge după gratii.

„S-a dovedit a fi un tip lipsit de bărbăție. A câștigat singur alegerile și tot singur le-a pierdut. Va face pușcărie. Toți care sunt în mediul ăsta știu că nu are cum să scape. Doi din dosar au recunoscut fapta. Din momentul ăla el e mort. Nu își dă seama că va face pușcărie. Încă mai speră că va scăpa cu unul cu altul, să pupe un popou, un alt popou”, a afirmat omul de afaceri.

De bine despre DNA

SOV a lăudat în interviul din arest oferit lui Radu Banciu activitatea Direcției Naționale Anticorupție. Deși a afirmat că „nu îi este simpatică” Laura Codruța Kovesi, omul de afaceri a afirmat că apreciază munca ei și a echipei de procurori care a reușit să „bage frica în hoți”.

„DNA a făcut o treabă excelentă în România. Politicieni ajunseseră de un tupeu extraordinar, voiau și 40% dintr-un contract. Lăcomia nu mai avea margini. Omul de afaceri era obligat să fure 400% ca să își scoată și el banul și să dea și șpaga.

DNA a reușit să curețe. A reușit să bage frica. Excepțional! Majoritatea cazurilor pe care le vedeți sunt până în 2015. După 2015-2016 nu mai sunt așa mulți hoți. A intrat frica în ei! Deci ar trebui să îi felicitați pe cei de la DNA. Nu mă refer la doamna Kovesi. Nu îmi este simpatică. Mai ales dacă este să dau credit la afirmațiile lui Ghiță, aș spune dimpotrivă chiar. Dar a făcut treaba. Ea și echipa aia de procuri au făcut treaba”, a precizat Sorin Ovidiu Vîntu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.