Nervii israelienilor. Netanyahu, „tu eşti capul, tu eşti de vină!”.

Mii de oameni au ieşit iar în stradă sâmbătă seara în mai multe oraşe din Israel pentru a manifesta împotriva guvernului condus de premierul Benjamin Netanyahu şi pentru a cere eliberarea ostaticilor deţinuţi de mişcarea palestiniană islamistă Hamas, relatează dpa.

În centrul Tel Avivului, manifestanţii au scandat sloganuri precum „Alegeri acum!”.

Alţi protestatari l-au vizat pe Netanyahu cu sloganuri ca „Tu eşti capul, tu eşti de vină!”.

„Te acuz, Bibi, că ai transformat o ţară întreagă într-una de îndoliaţi”, a strigat o manifestantă, folosind diminutivul sub care mai este cunoscut premierul israelian. Ea a povestit că este o supravieţuitoare a atacului militanţilor Hamas şi din alte grupuri extremiste din 7 octombrie din sudul Israelului, în care şi-a pierdut fratele.

Popularitatea lui Netanyahu a scăzut drastic după atac, criticii acuzându-l pe politicianul de dreapta că a neglijat protejarea graniţei cu Fâşia Gaza acordând prioritate propriei supravieţuiri politice, în detrimentul intereselor ţării.

Un marş iniţiat de rude ale ostaticilor luaţi de Hamas pe 7 octombrie, început miercuri într-unul din kibbutzurile vizate de raidurile militanţilor, s-a încheiat tot sâmbătă în faţa reşedinţei oficiale a premierului din Ierusalim.

Au mai avut loc proteste şi manifestaţii la Haifa şi Beersheba, precum şi la Cezareea, în faţa vilei private a lui Netanyahu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

36 de Comentarii

 1. Cum se scrie corect!?….GENOCID sau CRIMINALI de RAZBOI!.
  Mai exista „Curtea Penala Internationala” de la Haga!??.
  Ucraina pare un „joc de copii” pe langa masacrul zilnic din Gaza!.

 2. Daca ei sunt „indoliati” , cum sunt Palestinienii ?
  Rusine Omenirii ca tolereaza tragedia Palestinei, rusine in primul rand Anglo-Americanilor si intreaga zona Atlantica. Istoria nu va ierta.

 3. De fiecare dată când i se mișcă buzele dovedește că este mitoman, toxic și sociopat.

 4. Evreii ce traiesc in Israel nu-si dau seama ca si ei vor fi mai devreme sau mai tarziu victimele clonelor lor evreiesti, khazarii. Singura sansa a lor de supravietuire este sa iasa in numar foarte mare inlaturandu-i pe Netayahu cu gasca lui de la putere. Evreii vor pieri pe mana vecinilor lor arabi daca se intoarce roata in zona sau de khazari daca Israelul va ramane sus pe roata.

 5. intox , gelu si ceilalti , nu stiti nimic facind asemenea comentarii , . Nu cunoasteti vorba . Ooooo sfinta prostie si ignoranta . sper sa ajungeti „iubiti” de hamas . nimeni nu trebuie sa traiasca sub „iataganul ” hamas „, dar le place sa fie „hraniti ” de altii si .

 6. Ei ca sa vezi, Netanyahu e vinovat ca nu s-a dus in genunchi la Hamas si nu le-a indeplinit toate cererile ptr a-i salva pe ostatici, ca dupa o luna sa va treziti cu inca un atac si alti ostatici luati de criminalii palestinieni. Si tot asa la nesfarsit.
  Netanyahu este vinovat ca incearca sa termine definitiv cu amenintarea invaziilor din Fasia Gaza. Dupa taratacutele demonstrantilor, Israelul ar fi ramas pe veci la mana criminalilor Hamas.
  Netanyahu este mai constient decat toti Itzicii si Strulii demonstranti ca Israelul trebuie sa rezolve definitiv problema amenintarilor din Gaza, cu tributul de sange si morti inevitabil, daca israelienii vor sa nu mai aiba vreodata evenimente ca acela din 7 Oct 2013.
  Netanyahu nu gandeste ca plebea stupida din strada……[Rumburak]

 7. Cati combatanti Hamas au fost ucisi si cati civili palestinieni? Cati ostateci au eliberat cei din IDF? Si Cati ostateci au eliberat Hamas in urma tratativelor prin interpusi?

 8. Strada nu este etalonul, asta nu se intelege. Evident, teroristii profita. Ciudat cum legionarii adora terorismul.

 9. Rumburak,da’ de ce nu s-a dus in genunchi? ca de platit i-a platit,a cerut Qatarului sa ii finanteze si a impiedicat formarea unui stat palestinian.A lasat cale libera Hamas sa faca victime si sa ia ostateci.Obiectivele lui Bibi nu sunt deloc inaltatoare precum spui,interesele lui sunt personale si absolut mercantile,altfel nu incheia 12 contracte cu multinationale in vederea explorarii gazelor din vecinatatea Gazei din care vor curge sute de miliarde de dolari,bani la care aveau dreptul si palestinienii din Gaza. Plus fuga de puscarie,graba unora de a-si instaura Mesia lor.Astea nu sunt motive sa epurezi o natie doar mintile diabolice recurg la asa viclesug prin victimizare odioasa(cand tu finantezi si pui la cale mana-n mana cu cica,teroristii,teroristii tai).

 10. Cum și de ce a apărut Hamas?Cine l.a finanțat și a permis ,cu care credit și în baza căror motive a apărut această formațiune?Care au fost urmările,cine a avut interesul și care.i rezultatul in concluzie, sânt elemente care dovedesc logic și fără tăgadă,tot!Cine.i beneficiarul final!!!,,SCOPUL SCUZA MIJLOACELE,,in versiunea lui cea mai pura,cruda și complexa! Benjamin Netaniahu este susținut din spate de rabinii sioniști sataniști,care manevrează ideologic și fizic tot ceia ce vedem azi și care vor să facă Ierusalimul capitala Israelului,unde vor da.l inscauneze pe mesia lor,antihristul și care nu au probleme sa calce pe cadavrele propriilor coreligionari iar Bibi și ceilalți psihopați nu au nici o urmă de remușcare in a îndeplini acest mare plan indiferent de mijloace.Setea lor de sânge, ura și viclenia lor față de cei care nu.s deacord cu ei este de departe viscerala și malefica.

 11. La ora asta,Bibi e cel mai antisemit personaj iar clica din spatele lui,așișderea. Ei vor atrage ura și răzbunarea împotriva evreilor care nu au nicio vină, ei sunt mereu sacrificați împreună cu altu nevinovați.

 12. Uciderea civililor si copiilor palestinieni ca pe muste nu este decat o jertfa de sange adusa lui Stana pentru ca acesta sa-i ajute pe khazarii ce conduca Israelul sa reconstruisaca al l3-lea Templu pentru ca Falsul Mesia sa vina si sa guverneze lumea. Adica khazarii vor prin aceasta ca tot Pamantul sa devina Imparatia lui Satana. Goimii vor fi redusi de la 7 miliarde la 500 de milioane pentru a-i servi pe staånii khazari ca sclavii si banca de organe umane pentru trasplant si pepiniera de placeri pedofile si LGTB.

 13. Prima civilizatie din Arabia, care include Palestina, a fost Sumeria, acum 6.000 de ani. Dupa cea a aparut Babilonia, dupa cea Egipt. In tot timpul asta in Arabia, si Palestina, nu era niciun evreu acolo. Prin urmare, nu putea sa fie niciun Israel. Aceasta pseudo tara e o inventia a englezilor, nu vroiau evrei in Europa, ci cit mai departe si, in complicitate cu evreii, au inventat Israel ca sa-i trimita acolo.

 14. Să înțelegem că miile de israelieni care protestează sunt antisemiti? Logică beton! 🙂

 15. @tomlin : Numai în cazul Navalnai strada este etalonul ! Ai curaj sa spui ca nu este asa ?

 16. @Un fir de nisip: nu ştiu cum sunt catalogați protestatarii din Israel, dar dacă protestul respectiv ar fi avut loc oriunde altundeva în lume, protestatarii sigur ar fi fost antisemiți!

 17. „Palestina” este un nume dat regiunii Israelului de către romani și cuprindea și teritorii din Iordania.Hamas a fost o făcătură CIA contra Fatahului lui Arafat, făcătură ce a ajuns la 40.000 de membri, finanțată și condusă de Teheran.Milițiile șiite au distrus toată regiunea dar și Libanul.Ca lideri Hamasul sunt zero, finanțarea „Palestinei” fiind asigurată aproape exclusiv de „ajutoarele” date de Europa, ONU și FMI, având doar o coajă de turism, un pic de agricultură și pescuit de subzistență, comerț și ceva construcții, mai ales tunele, plus trafic de de toate.Locurile de muncă sunt majoritar israeliene.Liderii sunt”maimuțe zburătoare” pe model afgan, care n-au habar de nimic înafara de gherilă.Să aștepți ca Palestina sa devină un al doilea Singapore vreodată e de domeniul purei fantezii.Netaniahu e frustrat dincolo de limită, toată viața încercând să închida „buba” asta. Acu, amărăștenii palestinieni nu sunt doriți de nimeni dintre „confrații” lor arabi cu teritorii care ar putea găzdui în fără probleme o mie de palestinieni.Defapt au și încercat în trecut însa le-a ieșit pe nas de fiecare dată, respectivă populație fiind politizată până-n unghii și creându-le dificultăți de fiecare dată, și o tonă de nervi în urma cărora s-a ales cu șuturi în dos. Drept e că răspunsul Israelului e disproporționat dar e rezultatul unei frustrări de un secol în care a fost hărțuit încontinuu.Istoria, după relatările lui Twain dar și ale altor călatori, inclusiv arabi, arată un ținut al nimănui la mijlocul sec XIX care a început a fi dezvoltate de evreii emigrați din Rusia mai întâi iar mai apoi și din alte zone. Odată cu industria,s-au aciuiat și arabi săraci, atrași de posibilitatea unui trai bun și sigur pentru că Orientul altfel, arăta exact că acum 2000 de ani pe atunci(vezi Alecsandri).Mai târziu s-a stricat brânza și așa a rămas.

 18. Erată-„o mie de Palestinei”Palestina având dimensiunea Brașovului cu ceva suburbii.

 19. Păi, hai să lucrăm cu materialul clientului :
  „ Medic evreu :Netanyahu este „una dintre cele mai întunecate minți de pe scena mondială în acest moment”.
  Ca să chemi Hamasul să-ți omoare conaționali, evrei !!!, deci un nou holocaust și de data asta clar și la obiect, mai bine zis la persoană, nu se poate ca etichetarea de mai sus, făcută din nou , nu de către un antisemit ca mine 😉 ci chiar de un evreu și încă specialist în domeniu,să nu fie conformă cu realitatea ! Manifestațiile începute miercuri dintr-un kibutz atacat atunci și ajunse la zeci de mii de în ultimile zile care-i cer demisia lui Bibi, unii chiar și capul, vor sfârși prin a-l deferi Justiției, și a se încheia și acest sperăm ultim holocaust din Gaza !
  P.S. Se zice că numele lui Netanyahu ascunde în realitate o apartenență satanică, astfel că nu-i totul întâmplător și așa se explică și fantastica influență pe care o exercită asupra tuturor președinților americani, recunoscută și însușită chiar de el personal.
  Să sperăm că de data asta nu va mai avea încotro , decât poate să se refugieze în România, unde în câțiva ani ajunge nu doar premier, ci și președinte, cum au fost toți ceilalți din 89 și până acum !
  E drept că nu așa kucher, dar mă Rog…. 😎

 20. Soluția este să îi extermine? Dacă hotarau europenii așa soluție în ’48?

 21. La câștigarea primului WW condiția pusă de americani a fost ca Marea Britanie să cedeze dominația ei asupra Palestinei, al doilea WW s-a încheiat cu obligativitatea recunoașterii de către învingători a nou înființatului stat Israel, cerută tot de către americani, al treilea WW pe care se screm să-l provoace va avea legătură tot cu ei în vederea întemeierii statului mondial globalist .
  ”Acu, amărăștenii palestinieni nu sunt doriți de nimeni dintre „confrații” lor arabi cu teritorii care ar putea găzdui în fără probleme o mie de palestinieni.” , zice unul care pare mai mult Prostrău, decât Gudurău . 😉
  Vecinii nu-i primesc nu doar pentru a nu le face pe plac evreilor, ci pentru că primindu-i s-ar recunoaște exact ceea ce e vrei, nu vrei, vor ei : Că palestinienii sunt cei veniți acolo de-aiurea, cum au fost de fapt evreii și dacă le mai asiguri și altă patrie cedând dintr-a-ta, se dau ăștia cu capul de ziduri de bucurie și pentru că le-a reușit și mișmașul ăsta.
  Contrastul izbitor care este între teritoriile rămase palestinienilor și cele din Israel, se datorează sumelor imense pompate anual de guvernele americane ( acum doar vreo trei miliarde, dar înainte mult mai mult), pentru a demonstra superioritatea noului stat, iar marea majoritate a muncilor brute sunt făcute la prețuri derizorii fie de palestinieni, fie de alți muncitori străini aduși din afară, inclusiv români !

 22. „Numai în cazul Navalnai strada este etalonul !”

  Strada se duce la cimitir, locul de liniste pentru tradatorii de tara si de neam. Ciudate consideratii intr-un forum ceausist-ortodos (legionar). Intr-o vreme sanatoasa, tradatorii de tara si legionarii erau impuscati in ceafa. Criminalul ceausist a fost mitraliat la zid, cu nevasta cu tot.

 23. Radu Umori, dacă reusești să determini teritoriul „Palestina” între granițele trase cu rigla prin Peninsula Arabă de briți și franțuji poate n-o să-mi mai pari chiar atât de prost.Vezi tu, dășteptimea ta, în Antichitate nu exista Iordania iar romanii nu aveau hărți, că azi.Ei judecau teritoriul de la un oraș la altul iar Palestina de-o tot molfăi dar de care n-ai habar, era cam ce e Iordania azi, adică un deșert cu un râu pierdut pe el.”palestinienii” tăi sunt defapt arabi iordanieni .Și acu marș la Wiki și vezi cât e Iordania și câți oameni are.Ca să ai idee ce trăncăni.

 24. Și, apropo, știe inteligența ta galactică pe cine numeau românii „palestinieni”?

 25. Gudurăule ❤, când au început să plece evreii din România și am avut câțiva colegi care au plecat, spuneau că pleacă în Palestina, nici nu se pomenea de Israel !
  Și încă ceva : Se tot spune că Ceaușescu a vândut evrei și tocmai de asta l-au ucis și încă în Sfânta de zi de Crăciun, deși el nu făcea decât să le ceară banii cheltuiți cu școlarizarea lor gratuită în România. O sumă plătea un absolvent de liceu, sau școală profesională și alta un absolvent de învățământ superior !

 26. lumea s-a timpit…
  tolereaza crime, razboaie…si se indreapta fara sa se opuna spre macelarie…
  sub conducerea mediei propagandiste…
  LUMEA SI-A PIERDUT SOLIDARITATEA CU BINELE…
  crezind ca moartea nu-i va atinge decit pe altzii…
  ii va atinge pe totzi..si va fi prea tirziu sa se uneasca sau sa protejeze atunci

 27. Ăia care protestează nu is mai buni ca Satanayahu,toti o apă și- un pământ.Ei asta vor :prin minciună si manipulare să subjuge intreaga panetă.Ei au adus comunismul,au inventat nazismul si sionismul.Au toate băncile si cele mai multe situri porno si case de pariuri.Cine a văzut vreoadată un evreu sa tragă la plig?Ei muncesc cu capul fraerii sunt injugati prntru binele lor

 28. Vorbesti si tu ca sa te afli in vorba
  ❤️RON JEREMY❤️
  marele actor PORNO, unul din idolii americani ai ecranului copilariei mele
  a fost evreu ?

  (avea scoala, facultate, ca evreu fiind ?)

  SHALOM !
  Nu-i mai vorbi pe evrei de rau fara sa studiezi daca e adevarat ce zici ?
  Vorbeai de PORNO 🙁 … a fost „RON JEREMY” … evreu ? 🙁 …bancheri DA dar …PORNO, evrei ? 😮

  SHALOM evreilor de treaba ! ❤️❤️❤️

 29. Bibi nu este un diminutiv cum spune autorul ci este prescurtarea de la Benjamin Benjamin, adica in engleza Bi, Bi. Autorul pornind de la aceasta premisa gresita a gresit tot articolul. Salutari, mishteaux!

 30. Rectific, al doile „B” vine de la Benzion, numele tatalui lui B.B. Netanjahu.

 31. Asta da, explicație toa Umor, cu argument și alea alea, direct din gura calului, evreu și ăla.Numai că Palestina era numele sub care era cunoscut Israelul la Roma, botezat după obiceiul roman.Arabii erau mai hachana, mai la est unde se băteau între ei, pe la Petra unde Allah avea trei fete iar Muhammad era încă departe-n viitor.Ciorba cu Palestina a fost reîncălzita după anii’50. Dar nu contează, dacă aveai tu pretenari evrei care plecau în Palestina ai mei plecau în Israel.Oricum, răspunsul biblicului a fost cel puțin exagerat, dar nu despre asta era vb. ci de faptul că e greu să convingi când n-ai nici cunoștințe elementare, și atunci te dai cu jmekereala de două kopeici.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.