Statistică neagră vizând accidentele cu ambulanțele

Peste 30 de accidente rutiere, în care au fost implicate autospeciale ale serviciilor de ambulanţă, au avut loc în ultimele patru luni, în urma cărora au murit patru oameni, iar peste 30 au fost răniți, anunţă Deparatamentul pentru Situații de Urgență, precizând că vina a aparţinut și şoferilor autospecialelor.

“36 de accidente rutiere, în care au fost implicate autospeciale ale serviciilor de ambulanță, în patru luni și jumătate. Consecințe: 4 oameni morți, 3 răniți grav, 30 răniți ușor, pagube materiale. În 13 din cele 36 de accidente, în care au decedat doi oameni și 13 au fost răniți, vina a aparținut conducătorilor autospecialelor. În 10 din accidentele menționate mai sus, în care a murit o persoană, una a fost grav rănită, iar alte 11 au fost rănite ușor, au fost implicați conducători ai serviciilor județene de ambulanță. În celelalte trei accidente, în care o persoană a decedat și două au fost ușor rănite, au fost implicați angajați ISU”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa citată mai precizează că aproape 7.000 de persoane din cadrul serviciilor de ambulanță publice județene au fost instruite privind regulile de circulație.

”La nivel național, structurile de poliție rutieră au efectuat 496 de instruiri ale personalului serviciilor de ambulanță publice județene, particulare și ISU-SMURD. (…) În urma acestor activități, au fost instruiți 6.865 angajați ai acestor servicii, respectiv: 3.411 – SMURD, 3.128 – din serviciile județene de ambulanță și 326 din serviciile particulare de ambulanță ”, anunţă DSU, potrivit unor date obținute de la Direcția Rutieră, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au aplicat peste 100 de amenzi conducătorilor de pe autospeciale din cauza nerespectării regulilor în trafic.

“115 sancțiuni au fost aplicate angajaților unor servicii de ambulanță publice județene, din care 62 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru folosirea nejustificată a mijloacelor speciale de avertizare luminoasă și sonoră, o sancțiune pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și o sancțiune pentru nerespectarea regulilor privind depășirea”, mai anunţă sursa citată.

Cele 115 sancțiuni aplicate angajaților unor servicii de ambulanță publice județene au fost aplicate după cum urmează: 62 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru folosirea nejustificată a mijloacelor speciale de avertizare luminoasă și sonoră, o sancțiune pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și o sancțiune pentru nerespectarea regulilor privind depășirea; 69 de sancțiuni au fost aplicate și angajaților unor servicii particulare de ambulanță, din care 38 au fost pentru nepurtarea centurii și 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză; 21 de angajați din ISU-SMURD au fost amendați: 20 pentru că nu purtau centura de siguranță și unul pentru depășire ilegală.

Totodată, au fost amendaţi şi peste 200 de şoferi care nu au acordat prioritate ambulanțelor.

”Pentru nerespectarea priorității de trecere autovehiculelor cu regim de circulație prioritară, care aveau în funcțiune semnalele luminoase și sonore, conducătorilor auto le-au fost aplicate 213 sancțiuni contravenționale. În cadrul activităților desfășurate, au fost reținute patru permise de conducere, două pentru nerespectarea regulilor privind depășirea (pentru un lucrător SMURD și pentru unul din serviciile județene publice de ambulanță) și două pentru conducere sub influența alcoolului, ambii din servicii județene de ambulanță”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Nivelul precar de educatie,lipsa unei culturi urbane si necunoastere legislatiei privind circulata rutiera,la care se adauga usurinta iresponsabila,de-a dreptul criminala,cu care se obtine carnetul de conducere sunt cauzele.

    • Poate si aerul saturat luni de zile pe an cu substante toxice, chiar neurotoxice, care sunt folosite azi in campaniile de dezinsectie, substante cu efect neurologic, psihologic, psihiatric? Exemplu: Aqua K-Othrine (Bayer): apatie, somnolenta, hiperactivitate, K-Othrine Profi (Bayer) – somnolenta. Ambele pot afecta vederea, in special cel de-al doilea produs, in mod special iritant pentru ochi. Nu mai avem tantari, a caror prezenta e un indicator al unui aer mai putin toxic, dar avem o multime de alte probleme, cum ar fi sofatul (si nu numai) cu tot mai multe accidente.

  2. Suna sirenele la ambulante in Romania mai ceva ca-n Siria unde-i razboi, de nu stii ce sa mai crezi. In Ungaria nu se aude nicio sirena nici la politie si nici la salvare. Poate ar trebui reglementata utilizarea sirenelor mai strict, ca sa nu mai eixste abuzuri si disperati care le utilizeaza abuziv.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.