Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că a finalizat expertiza tehnică pentru patinoarul artificial Mihai Flamaropol din București, iar vestea bună este că există variante pentru continuarea șantierului. ”Conform expertizei, lucrările la Centrul Multifuncțional se pot desfășura mai departe conform proiectului. Pentru patinoarul propriu-zis concluziile expertizei oferă câteva variante de continuare a lucrărilor: schimbarea unor elemente metalice din structura acoperișului, repararea acestora sau schimbarea funcționalității terasei de pe Arena Sportivă prin eliminarea plăcii de beton armat și înlocuirea acestuia cu un alt tip de material. Modul în care se va face acest lucru va fi decis de specialiști”, a spus Nicușor Dan.
Construcția patinoarului este o pată urâtă pe obrazul municipalității, Bucureștiul fiind singura Capitală fără o astfel de infrastructură sportivă. Lucrările au început în 2016 dar au fost sistate în 2019. Contractul încheiat cu asocierea Astaldi-UTI a fost reziliat din cauza întârzierilor majore înregistrate de constructor, anunța în 2019 primarul de atunci, Gabriela Firea.
”Primăria Municipiului București a luat decizia rezilierii contractului de lucrări la Patinoarul Flamaropol, întrucât lucrările la acest obiectiv de investiții au înregistrat întârzieri majore, iar constructorul nu a luat măsuri pentru remedierea situației. Încă de anul trecut Primăria Municipiului București a solicitat antreprenorului transmiterea unui program de execuție revizuit, justificarea întârzierilor înregistrate, modalitățile de recuperare a acestora, cu precizarea fermă a măsurilor și resurselor ce urmează a fi utilizate, însă, deși au existat numeroase întâlniri între reprezentații PMB și constructor, acesta nu și-a asumat nici un termen”, a explicat atunci primarul Gabriela Firea.
Lucrările au fost executate în proporție de 35%.
Lucrările au demarat la începutul lunii martie 2017, după câțiva ani de blocaj, valoarea contractată atunci fiind de aproximativ 100 milioane lei fără TVA.
Patinoarul a fost proiectat cu o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 9.500 mp, cu o capacitate de 3.100 locuri, inclusiv VIP.
Alo! – limba romana!!!
„Bucureștiul fiind singura Capitală …”
este „Bucureștiul fiind singura capitală …”
Singura dintre altele, cand te referi la Bucuresti ca fiind CAPITALA sau faci referire la Capitala – doar Bucurestiul e altceva, asa… cuvantul folosit este o categorie, nu este o denumire.