Ţara arde şi PDL cântă cu pompierul

Dacă se găseşte cineva care să mai zică de câteva ori că suntem o ţară de nebuni, nu prea avem multe argumente pentru a-l contrazice. Lucrurile se duc de râpă şi guvernanţii se ţin de carnavaluri. La Suceava, cu ocazia alegerilor judeţene, a fost lansată a doua revoluţie portocalie, prima fiind concepută tot aici, în 2004, încheiată cu câştigarea alegerilor. Dar nu de PDL, ci de o alianţă din care a mai rămas doar un crac. E drept, cam de sperietoare! Conducerea PDL s-a reunit la Suceava, singurul loc de pe planetă cunoscut pentru scrierea pe dealuri cu oi şi ciobani, unde soseşte lumina învierii cu avionul şi care mai este, pe deasupra, şi locul de baştină al unui soi de Emil Bobu al doilea, adică al găunosului Gheorghe Flutur. Aici partidul de guvernământ-gaşca Udrea-Băsescu (iar nu viceversa, cum erau unii obişnuiţi să scrie!) a încercat să convertească dezastrul economico-social al României într-o premisă pentru un mare succes politic. Aţi observat că bălaia de Pleşcoi a condus ostilităţile iar primul-ministru a arătat mai degrabă ca un căţel strecurat sub masă? Raluca Ţurcan a reapărut şi ea, izbutind să interpreteze o scenetă cu „suspendacii Ponta şi Antonescu”. Trebuie spus că această cucoană, cândva extrem de agitată şi de vocală în materie de cultură şi mass-media, are acum o imagine piticită. N-o mai vezi pe nicăieri şi nici nu prea ai de ce să întrebi de dânsa. Adevărul este că în urmă cu ani era un soi de păpuşă blondă a liberalilor iar acum, în aglomeraţia feminină din PDL, Raluca Ţurcan nu se mai vede nici cât oaia lui Gh. Flutur pe dealurile Sucevei. S-a măritat şi s-a liniştit. N-are cum să mai concureze celelalte beleţi ale partidului, în care Elena Udrea, Roberta Anastase şi Mihaela Popa sunt veritabile drapele politico-sexoase. Şi în încercarea ei de a-şi urni imaginaţia din încremenire a scos şi perla cu alcoolicii anonimi. Adică opoziţia, telviziunile şi toţi cei care nu-l lasă în pace pe primul alcoolic al ţărişoarei noastre.

Declanşarea campaniei electorale la Suceava s-a vrut un fel de trezire simbolică. Adică o înviere politică a unei găşti burduşite de bani şi profituri, dar copleşită de fluierături şi înjurături. Întâlnirea de la Suceava, marcată şi de anunţarea unor pomeni către populaţie, poate fi considerată la fel de bine şi ca o slujbă de înmormântare a PDL. Faptul că ea s-a desfăşurat în apropierea mănăstirilor nu înseamnă nici iertarea păcatelor, nici sanctificare, nici apropierea de figurile mari ale istoriei româneşti.

Dimpotrivă, s-ar putea ca Dumnezeu să-i fi chemat mai aproape ca să poată scăpa ţara de ei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.