După poziția Departamentului de Stat al SUA

Tăriceanu, discuții cu ministrul de Externe

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu discută, la ora transmiterii știrii, cu ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, în contextul mesajului transmis de Departamentul de Stat al SUA cu privire la modificările legilor Justiției.

Teodor Meleșcanu a ajuns marți dimineața la biroul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, discuțiile având loc în contextul poziției publice a Departamentului de Stat al SUA cu privire la modificările aduse pachetului de legi în Justiție.

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat, marți, că România trebuie să continue procesul legislativ în limitele pe care le consideră și i-a cerut ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, să solicite clarificări Departamentului de Stat al SUA în legătură cu ”declarația de presă cu iz politic”.

Statele Unite au anunţat că îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.

„SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției”, se arată în comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

5 Comentarii

  1. Demn în atitudine, concis și la obiect în declarații și probabil și în discuții, dl. Tăriceanu președintele Senatului s-a rezumat în convorbirea avută cu dl. ministru Meleșcanu: Regret ca s-a ajuns aici, sper că ți-ai scris demisia?

  2. Eu sper ca veti avea un comunicat taios la adresa americii.
    Ceva de genul: daca ambasadorul se mai baga o data in treburile guvernului va fi expulzat.

    • mare patriot, mare caracter, mare viziune! pacat ca nici macar nu diferentiezi corect intre insitutiile statului :)) si tu ai drept de vot..

  3. Astept ca Tariceanu sa ne spuna ca Departamentul de Stat al SUA face parte din „statul paralel”, ala ocult, ilegitim si care trebuie sa DISPARA!
    Hai cu „statul paralel”, Taricene, ia zi tu, Departamentul de Stat al SUA face parte din „statul paralel” ilegitim de care vorbea OFICIAL PSD la Herculane?!
    „Statul” ala „paralel” de care Tudose Premierul Romaniei spune ca NU stie ce inseamna, desi la Herculane Declaratia PSD impotriva „statului paralel si ilegitim” a fost „adoptata” in Unanimitate, cum ne mintea Dragnea!
    Hai cu „statul parlel” de la Washington DC!!!

  4. Ai cam luat-o pe aratura. Probabil asta este directia data de stapani. Daca tie iti comvine statutul de ghiocel fata de SUA poti sta si in genunchi si eventual sa faci ce a propus TB la licuriciul cel mare, de data ast reprezentat de klem (cu k mic ca numai atat merita). Pacat de SUA ca este reprezentata de asemenea oameni. Ce n-au reusit rusii in 50 de ani, sa devenim anti-americani, au reusit ei prin astfel de reprezentanti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.