Transgaz: Extracția de gaze din depozite spre maxim

Consumul de gaze al României de azi a urcat spre 55 de milioane de metri cubi, un record al acestei ierni, iar extracția din depozite atinge aproape 27 de milioane de metri cubi, spre maximul posibil (28-29 milioane mc zilnic), potrivit datelor interactive Transgaz.
 Exporturile s-au sistat, pentru că este nevoie de toate gazele pentru consumul intern, așa că marcăm doar importuri via Bulgaria de 4 milioane de metri cubi.
Potrivit ministerului Energiei, valul de frig va continua câteva zile, ca și consumul ridicat de gaze, dar nu va fi nicio problemă în aprovizionare. Ministrul Energiei Sebastian Burduja afirmă că vom depăși acest episod numai cu gaz românesc, fără a avea nevoie de importuri, pentru că depozitele sunt pline la 80% din capacitate. Importurile care se fac apar doar din motive comerciale, mai spune ministerul, nu pentru că ar fi cu adevărat nevoie de cantități suplimentare.

Autoritățile ne recomandă să ne facem cort în casă

Pentru această iarnă, previziunile sunt de un consum maximal de 60 de milioane de mc, în condiții de ger, cantitate care poate fi asigurată de producția curentă, de extracția din depozite și de ceva importuri. Securizarea aprovizionării populației și instituțiilor publice este întrucâtva mai facilă pentru că nu mai avem consumul industrial de odinioară, mare parte din industria energointensivă fiind închisă.
Uzual, în perioada de iarnă, consumul intern al României este asigurat din producția curentă, extracția din depozite și importuri.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1073 Articole
Author

7 Comentarii

  1. nici macar nu este frig…daca erau -20C ce faceati mah? j e gu ri manipulatoare si criminale!

  2. Ba, chiar e jenant pentru toți latraii care mint că depozitele sunt pline cu gaze! Citez „Extracția de gaze din depozite spre maxim”. Cate depozite aveți la dispoziție pentru Romania, de ce nu horcaiti? Daca pentru o zi jumătate depozitele sunt spre golire, inseamna că, ori nu sunt depozite destule pentru înmagazinare, sau, livrează din aceleași depozite republicii moldova sau ukrainei lăsând cetățenii din Romania fara gaze, dar se minte în stil barbar cu seninătate!

  3. Eu nu mai gătesc din 2018 ! Beau decât Cafea si fac supa de Cartofi cu Borsh Magic !

  4. Gazele vor deveni o resursa epuizabila. Miile de centrale din toata tara doar gaze naturale consuma.Plus cei care inchid caloriferele si folosesc aragazul. Acesta este adevarul.

  5. Păi bine măi Burduja dacă se consumă gaz din producția proprie, de ce m3 de gaz e 3 lei ?????

  6. Mafia peneleului din energie, jaful dat de am ajuns să plătim cele mai mare preturi la energie

  7. Domnule Sicoe, o tanti voce umană de la Eon la care am ajuns cu greu după 4 minute de interogări ale inteligenței artificiale, nedumerit de valoarea facturii jumate noiembrie-jumate decembrie 500 lei la 160 m cubi, m-a anunțat că metrul cub de gaz costă la Eon 7 lei adică trebuia să plătesc pe cei 160 mc gaz în jur de 1200 lei și mulțumită lui OUG 27 plătesc numai 500 lei. Diferența de 4 lei o plătește statul România la firmele de Distribuție, Transport și Furnizare? România se împrumută lunar numai pentru a îmbogății pe OMV, MOL, Pilon II de pensii, aceeași hoție ca la Gaz la electricitate, beneficiarii de pensii speciale, producătorii de armament din USA?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.