Tu știi ce mai face pesta noastră porcină?

Pesta porcină africană era prezentă vineri, 12 iunie, în 144 de localități din 23 de județe, cu un număr de 269 de focare (dintre care 4 focare în exploatații comerciale), potrivit datelor anunţate vineri de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). În alte 17 județe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreți. În intervalul 04 – 10.06.2020 au fost înregistrate 9 focare noi.

Alte două focare au fost stinse, în județul Ialomița și în județul Tulcea.

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 3.672 de cazuri la mistreți. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

Până la această dată au fost despăgubiți 15.128 de proprietari, valoarea totală a plăților fiind de 440.970.180 de lei, potrivit ANSVSA. În perioada următoare vor fi plătite despăgubiri în valoare de 7.976.100 de lei pentru alți 202 propietari.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8518 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Iarasi, domne, o poza cu membrii guvernului ?! Ca ne-am saturat, ii vedem toata ziua ! …

  2. Tot ce stim este ca smecherii din ministerul Agriculturii(daeistii) au lua LUNGUL si fermierii pagubiti au luat LATUL,din banii de despagubiri…

  3. INtrebare pentru Ioanita… Si ma rog din ce bani sau platit despagubirile? Din bani Vitei care a fost Sef la ANSVSA? Ca Eu nu am loc in zona aia…. Vorba aia DRACUL s-ar alege de ANSVSA….

  4. LOL cum era sa imi apara comentariu.. doar injuram de toti sfintii nu asa Cotidiene? Ba voi ati auzit de printscreen?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.