Turcii deschid un spital în Capitală

Medicana Hospital, una dintre cele mai mari reţele de spitale private din Turcia, intră pe piaţa românească. Medicana vrea să înceapă, la sfârşitul lunii septembrie, construcţia unei unităţi spitaliceşti în Bucureşti, care presupune investiţii de 30 milioane dolari."Deţinem un teren în centrul Bucureştiului unde intenţionăm să construim un spital cu o suprafaţă de 10.000 metri pătraţi şi cu o capacitate de 100 de paturi. Costurile investiţiei se ridică la 30 milioane de dolari, urmând să fie create peste 500 de locuri de muncă", a declarat pentru Mediafax preşedintele consiliului de directori al Medicana Hospital, Hüseyin Bozkurt.

El a adăugat că în acest moment se lucrează la planul de arhitectură al proiectului şi speră să înceapă construcţia spitalului la sfârşitul lunii septembrie. Spitalul din Bucureşti va oferi servicii în domeniul cardiologiei, oncologiei, transplantului de organe şi fertilizării in vitro.
"Intenţia noastră este să atragem pacienţi din ţările din Uniunea Europeană, iar din moment ce România este o ţară membră, credem că acest lucru nu va fi dificil", a explicat Bozkurt.

Potrivit lui Bozkurt, grupul intenţionează să deschidă spitale şi în alte oraşe mari din România.

Înfiinţat în 1992, grupul Medicana operează în prezent şase unităţi în Turcia, cu o capacitate totală de circa 800 de paturi, care oferă servicii medicale pentru 450.000 de pacienţi anual.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.