TVR a anunțat membrii juriului Eurovision România 2018

Juriul, care va anunța vineri semifinaliștii Eurovision România 2018, este compus din: Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă.

Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă sunt juraţii care vor alege, la această ediţie a Selecţiei Naţionale, semifinaliştii Eurovision Romania. Pe cei cinci artişti îi leagă experienţa participării la cel mai mare concurs muzical din lume. Tot ei vor juriza şi semifinalele, urmând să aleagă 15 piese pentru marea finală.

Ediţia din acest an a Selecţiei Naţionale a atras 72 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România.

Vedete autohtone, printre care Feli, Jukebox, Eduard Santha sau Xandra, dar şi compozitori din străinătate – Suedia, Belgia, Italia, Spania şi Republica Moldova – concurează pentru a reprezenta ţara noastră la următoarea ediţie a Eurovision.

În preselecţie s-au înscris şi artişti cu experienţă la Eurovision: Mihai, locul 4 la Eurovision 2006 (Atena) şi Alex Florea, care a obţinut poziţia a 7-a anul trecut, la Kiev, alături de Ilinca Băcilă.

Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 va aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanţii celor 42 de ţări înscrise în competiţie: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina, Marea Britanie. Concursul va avea loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai.

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, interpretată de Mihai Trăistariu.

Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, au obţinut poziţia a şaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs, de la succesul obţinut de Paula Seling şi Ovi la ediţia din 2010 şi a patra în istoria participării României la Eurovision.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Sper ca televiziunea ANTI-nationala sa NU permita selectarea vreunei piese CANTATA IN LIMBA ROMANA ca sa reprezinte colonia Romania. Coloniile NU au voie sa cante in limba bastinasilor. Sa selecteze ceva din diaspora, cantat in limba americana, ca de aia este EUROVISION si d-aia este TOATA EUROPA plina de TRUPE AMERICANE SI RACHETE AMERICANE.

  2. Ce vector de propagandă a ajuns Eurovisionul, mascat sub inducerea sentimentului unui spectacol grandios, democratic publicul participând la vot, mimând suspansul spre a forța gura cască să mai ia o sesiune de ștergerea a creierului. Totul e forțat prezentările concurenților, a echipelor, a susținătorilor, a bucuriei nemârginite. Căștigatorul este desemnat politic și stabilitvdin timp. Spectacolul are rolul alegerilor de președinte în România. Polonezii cântă în poloneză și ungurii în ungurește. Parcă TVR nu plătise ceva mai mulți ani și eram excluși.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.