UDMR. Nu putem în acest moment să dăm jos Guvernul

Șansele unei moţiuni de cenzură după asumarea răspunderii Guvernului pe proiectul de măsuri fiscal-bugetare sunt nule pentru că PNL şi PSD deţin majoritatea, spune preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

„Dacă în forma finală se regăseşte ceea ce am discutat cu domnii Ciolacu şi Ciucă, o moţiune de cenzură nu va fi semnată de UDMR. Nu este o condiţie semnarea moţiunii existenţa sau inexistenţa secretarilor de stat (n.r. – UDMR) la Educaţie şi la Departamentul pentru minorităţi. Când fac un calcul şi iau o decizie, aceasta trebuie luată în funcţie de text, de problemele care apar şi în funcţie de voturile care pot fi obţinute”, a spus Kelemen Hunor.

Referitor la avizul negativ al Consiliului Legislativ, Kelemen a precizat că nu l-a văzut, dar „dacă există probleme, acestea pot fi discutate la Curtea Constituţională”.

Preşedintele UDMR spune că a discutat cu liderul USR Cătălin Drulă despre moţiunea de cenzură, evidenţiind că UDMR „vrea să rezolve unele probleme” pentru că şansa de a da jos Guvernul prin adoptarea unei moţiuni de cenzură este zero, PNL-PSD având 60% din voturi.

„O moţiune de cenzură din punct de vedere mediatic este un lucru interesant, dar nu rezolvi nimic. Eu am vrut să rezolv problema instituţiilor de cultură, în primul rând. Problema autonomiei locale să nu fie ştirbită de la nivel central, să nu se spună autorităţilor locale ce au voie să facă cu banii colectaţi şi ce nu au voie să facă. Am obţinut aceste lucruri, au înţeles că acolo nu trebuie să intervină Guvernul. Deci noi nu putem în acest moment să dăm jos Guvernul, dar am reuşit să rezolvăm probleme importante pentru (…) instituţiile de cultură, pe de o parte, şi, pe altă parte, pentru autorităţile locale, inclusiv pentru posturile vacante de la nivelul autorităţilor locale. Se reduc cu 10%, dar nu sunt toate posturile tăiate, fiindcă altfel nu se poate lucra”, a explicat liderul UDMR.

 Au existat de la PNL sugestii spre UDMR pentru o moţiune de cenzură 

„Şi înspre noi şi înspre USR au venit mesaje dinspre PNL, dar mai mult nu putem spune. Ei nu sunt lăsaţi să iasă la vot, dacă va fi o moţiune de cenzură. (…) Ei au majoritate 60%. Punct (…) O moţiune de cenzură, instrument foarte fain şi foarte frumos de a controla Guvernul, dar dacă nu are o consecinţă – să dai jos Guvernul, atunci din punct de vedere mediatic arată bine, dar din punct de vedere politic nu rezolvi nimic”, a mai spus Kelemen.

  „Toate cerinţele UDMR au fost acceptate

„De exemplu, noi am propus ca sumele din taxa de lux să se întoarcă la autorităţile locale, pentru că e vorba de impozite pe clădiri şi aşa mai departe şi chestia asta urmează să se facă prin hotărâre de Guvern, nu prin asumare. (…) Este vorba de principiul impozitelor şi taxelor locale. Vorbim de clădiri, de terenuri, de construcţii. (…) Toate taxele impozitelor pe clădiri rămân la autoritatea locală, deci şi această suprataxare trebuie să rămână la autorităţile locale. Se poate discuta dacă trebuie să se întoarcă în municipiile mari sau în zonele mai sărace, dar trebuie să se întoarcă la autoritatea locală”, a punctat Kelemen.

Taxa de solidaritate de 1%

„Deci suntem de acord cu această taxă, pentru pentru o perioadă determinată. Dacă ei ar fi acceptat- nu au acceptat când eram în coaliţie împreună- această propunere, astăzi am avea mai puţine probleme legate de deficitul bugetar. Au respins acum un an, e adevărat PNL, nu PSD. Acum sunt de acord cu această taxă. Deci se adevereşte că noi am avut dreptate acum un an de zile”, a mai spus Kelemen.

Amendamentul referitor la Pilonul II de pensii

„Nu am văzut amendamentul privind Pilonul II de pensii. Ar fi o mare greşeală să se umble la Pilonul II. Ăsta este punctul meu de vedere, ar fi greşeala fatală, dar eu nu cunosc amendamentul”, a conchis Kelemen Hunor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

  1. De 32 ani Udmr a fost o balama unsa de toate partidele cand au avut nevoie de voturi. Interesul tarii este zero dar conteaza cel de la Budapesta.

  2. Acest hrup infractional organizat lipit in politica romaneasca, trebuie sa dispara definitiv din prima linie! E grup politic=adunatura si nu partid politic.

  3. Nu puteti sa dati jos guvernul ca va e frica de anticipate, ca s-ar putea sa nu depasiti 5% cu toate manevrele securistilor… inainte udemeristii aveau mai mult sange in instalatie, astazi vad ca sunt un fel de prostituate liberale, ca si opozitia din Ungaria.

  4. …o organizație nonguvernamentală care guvernează,dă/nu dă jos guvernul…

  5. Cum sa dai jos un guvern care are 60% in Parlament ? Ati baut apa dupa Giorgel Simionel ?

  6. UDMR-ul liberal! Pai, cine le asigura voturi prin satele oltenesti, ai uitat?
    Bine ca nu-l faci si pe Buzatu liberal!
    Ca numai urmasii Bratienilor, sunt si agaricii astia la brat cu pesedistii!…

  7. Eu când aud de UDMR îmi imaginez o femeie de noapte pe centură, pe care o poate avea orice tirist. Acum că tiristul este pesedist, penelist, pedelist, fesenist sau pecerist… nu e prea mare diferență, deoarece toată lumea știe că în România din 1945 încoace există un singur partid – Partidul Unic, Partidul Lor. Iar UDMR este sluga credincioasă a Partidului Unic. La orice ticăloșie antiromânească și chiar antiungurească, pentru că și locuitorii din Harghita și Covasna suferă la fel de rău că trăiesc într-un stat eșuat și interlopizat, UDMR a fost la datorie să se facă cârpă de șters pe jos pentru cine plătea mai bine. Ciocoii din această grupare sunt copii la indigo ale ciocoilor din PSD-PD. Observă cineva vreo diferență între grofii Tanczos Barna și Kerestoy Atilla și boierii Videanu, Dragnea sau Oprișan? Ce au făcut ei pentru votanții lor? Ciuciu! Dar de îmbogățit s-au îmbogățit pentru zece generații!

    Așa că lăsați-ne cu votul UDMR – de fiecare dată au votat la fel în toată istoria lor! Să te aștepți la UDMR să ia o decizie contrară intereselor de înciocoială ale grofilor lor, este ca și când te-ai aștepta la drepturile omului în China. Vreți să știți cum va vota UDMR în următorii 100 de ani? – Va vota cât mai bine pentru Partidul Unic să le iasă și lor niște funcții acolo, de unde să mai poată și ei să defrișeze o pădure, să împuște un urs și să mai facă o bișniță. Ăsta le e nivelul. Pe alegătorii din Harghita și Covasna îi prostesc cu naționalisme de doi forinți că vai ce le pasă lor pentru că pun două plăcuțe bilingve și agită un steag cu nu știu ce ținut, iar în rest ZERO!

  8. Singurul partid de profesioniști politici MORALI din Rromînika, din ultimii 33 de ani: U.D.M.R.!
    De-aia tot felu’ de papagali regățeni prezenți aici pe forum vor să vadă U.D.M.R. desființat: pentru că face de rușine găștile rromînophone miticești zise „partide politice”……[Rromburak]

  9. trebuie să recunoști cum că jocul de-a moțiunea este doar mâncărimile unora de a fi in treabă și mdiatizat, reche hauriții violatori. Nu e nicidecum acțiune inteligentă de consistență și urmări. E de fapt o cacialma.. Iar UDMR fiind partid vechi, stabil, experiemtat a știut ca și cu această ocazie să aducă ceva rezultate pentru alegători săi, dar nu numai. Căci cu siguranță fiecare primărie se bucură de solicitările și rezultatele UDMR.

  10. Nu trebuie sa recunosti decat ca ciociolinele udemereu sunt in calduri de peste 30 de ani. Pornografia evidenta a acestui clan mafiot unguresc este vizibila din stepa panonica si daca stai cu spatele si iti pui o botnita peste ochi. Bozgorii sovini traumatizati sunt de obicei alcoolici cu psihoze diverse si tendinte suicidale.

  11. au prins ocazia pentru încă un mic ” gheseft= santaj” și ciolacu a spus : fain șantaj se aproba @@

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.