Ultima numărătoare AEP: Cresc listele de alegători

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă, luni, că numărul total al cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 martie este de 18.965.288, cu 24.454 mai mulţi faţă de ultima informare de la sfârşitul lunii februarie.

Potrivit unui comunicat al AEP, la data de 29 februarie figurau în Registrul electoral 18.940.834 de alegători români.

Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral al unităţilor administrativ-teritoriale şi a importului de date de la Direcţia Generală de Paşapoarte (DGP), precizează sursa citată.

Astfel, în luna martie, 19.507 persoane au fost radiate din Registrul electoral ca urmare a decesului şi 275 de persoane au fost radiate pe motiv că li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege sau au fost puşi sub interdicţie.

Totodată, un număr de 89 de persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.

De asemenea, numărul de alegători care au împlinit 18 ani în luna martie este de 19.017, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu, de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcţiei Generale pentru Evidenţa Persoanelor (DGEP).

Conform datelor de la Direcţia Generală de Paşapoarte din data 18 martie, 25.130 de alegători noi au intrat în evidenţe.

Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, 18.020.261 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 945.027 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

Potrivit Legii nr. 208/2015, Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare. Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară. Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, mai precizează AEP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

  1. Doar 18 milioane? Nu 500? La recensământ ne spuneau că mai suntem 18 milioane prin țară. Și 2-3 prin afară. Rotunjim la 21 de milioane. Tinerii de până în 18 ani reprezintă cam 30% din totalul populației. Rezultă vreo 14,7 milioane de alegători.
    Restul, din liste, reprezintă votanții lui iohanis, ai lui Dan, ai lui Clotilde.
    Așa se câștigă alegerile!

  2. Ne-ti Păcălit pe Luna Martie 2024 ca Nu ne-ti Dat Toti Banii Promishi ! De 1 Aprilie 2024 Va Pacalim ! Ca nu mai Mergem la Votarea din 9 Iunie 2024 ! Suntem Prea Săraci ! Ca sa si mai Votam !

  3. Cu tot cu cetățenii care au primit cetățenia română și nu au treabă cu Romania? Cu tot cu morții din ultimii ani? Parcă erau în jur de 12-13 milioane majori, vreo 3 milioane minori, restul 1 milion, erau cetățenii care și-au cumpărat cetățenia română și sunt stabiliți prin străinătate sau fac traseul strainezia republica moldova și ukraina!

  4. Domnilor de la statistică…câți locuitori are românia?…
    De la ăl cu țâta în gură până la ăl cu barbă sură…
    Și câți au drept de vot?…
    Întrebați-l pe Ioan Rus cum e cu evidența populației!…

  5. ESTE NORMAL, au nevoie de voturi fictive sa poată fura la votul prin corespondenta. Clar?

  6. INS anunta luna de luna ca numarul deceselor e mai mare decat numarul nou-nascutilor vii, adica: populatia Romaniei SCADE dramatic!
    De 34 de ani, luna de luna anunta INS!
    In timpul asta, listele cu alegatori sunt tot mai ciudate: numarul alegatorilor creste!

    La alegerile parlamentare din 20 Mai 1990 numarul TOTAL al alegatorilor: 17.200.722.

    La alegerile prezidentiale din Septembrie 1992 numarul TOTAL al alegatorilor: 16.380.633.
    La alegerile parlamentare din Noiembrie 1996 numarul TOTAL al alegatorilor: 17.218.654.

    La alegerile prezidentiale din 2004 numarul TOTAL al alegatorilor: 18.449.344.

    La alegerile prezidentiale din 2009 numarul TOTAL al alegatorilor: 18.293.277.

    La alegerile prezidentiale din 2014 numarul TOTAL al alegatorilor: 18.280.994.

    La alegerile prezidentiale din 2019 numarul TOTAL al alegatorilor: 18.217.156.

    La alegerile europarlamentare din 2019, AEP a nuntat ca numarul total de alegatori inscrisi in Registrul electoral e de APROAPE 19 Milioane, adica 18.987.675 persoane!!!

  7. In Romania nu sunt mai mult de 15 milioane de oameni cu drept de vot…
    Din pacate, mereu, apar 3-4 milioane cu drept de vot in plus si asta pentru ca sistemul sa-si poata pune oamenii in anumite functii de conducere.
    De peste 10 ani, INS se plange de scaderea natalitatii si a populatiei. Contrar acestor plangeri, creste numarul persoanelor votante… Probabil ca vor vota si dacii lui Burebista la urmatoarele alegeri.

  8. Ma voi duce la vot cand AEP va declara ca suntem macar 50 de milioane de romani cu drept de vot. Pentru ca „votul tau conteaza”. Muahahahahahahahaaaaaa!!!!

  9. Cine naiba s-a inscris ??? Statul e Dusmanul, e Raul, e un Bandit pus doar pe furat. Cand se prinde si ultimul fraier de lucrul asta poate vom avea o speranta ! O alta inventie AEP asta !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.