„Ultimul Supravieţuitor” deschide luni Festivalul Filmului Evreiesc Bucureşti

Prima ediţie a Festivalului Filmului Evreiesc Bucureşti (20-26 iunie) se va deschide, luni, printr-un spectacol de gală care va avea loc la Cinema Studio, de la ora 19,00, informează un comunicat al organizatorilor.
Festivalul se înscrie într-o reţea de peste 130 de manifestări similare organizate în întreaga lume sub brand-ul Jewish Film Festival. Prin găzduirea primului eveniment de acest gen, capitala României se conectează la marile metropole care celebrează valorile cultural-artistice evreieşti.

În cadrul evenimentului de deschidere va fi proiectat, în premieră în România, documentarul „Ultimul Supravieţuitor”, premiat în 2010 la Oxford Film Festival şi Dallas International Film Festival, în prezenţa protagonistei filmului, scriitoarea de origine română Hedi Fried, supravieţuitoare a lagărelor de concentrare de la Auschwitz-Birkenau şi Bergen-Belsen.

Numeroase filme, dintre care 29 în premieră în România, producţii laureate la Cannes, Cesar, Oscar şi Sundance, vor fi proiectate la prima ediţie a Bucharest Jewish Film Festival – BJFF la Cinema Studio, Cinema Scala, Terasa Green Hours şi Muzeul Ţăranului Român.

Pelicula „Ultimul Supravieţuitor” are un palmares impresionant de premii şi nominalizări la prestigioase festivaluri de film din întreaga lume printre care premiul pentru cel mai bun documentar la Oxford Film Festival (2010), premiul special al juriului la Dallas International Film Festival (2010), fiind inclus în selecţia oficială a Atlanta Film Festival, Miami Jewish Film Festival, Boston International Film Festival şi Los Angeles Jewish Film Festival, anul trecut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.