Un cap în gură de la Nehammer

Austria ne dă iarăși un cap în gură. Nu era nevoie. Mai aveam oricum doar doi dinți din față. Restul îi pierduserăm la măciucile anterioare, primite de-a lungul anilor, pe toate căile posibile, de la flegme și scuipați direct în ochi, la pumni și picioare direct în maxilare.

România e de multă vreme ținta de bullying preferată de tot felul de mocofani cu aere de grofi, cărora diplomația noastră nu le-a dat niciodată peste nas. Ne aducem aminte cum dl. Aurescu stătea ca mortu’-n păpușoi când Rutte sau Timmermans urinau în capul nostru pe tema Schengen sau pe tema statului de drept. (N-ar fi exclus ca în spatele gauleiterului de la Viena să fie și acum tot ei – sau alții.) Și cum ar fi făcut-o?! Păi, la recenta ocupare a postului de judecător al Curții de la Haga, nu i-ar fi dat Olanda pigmeiului cu confirmarea în cap?! Putea omu’ să-și riște cariera, bătându-le obrazul? Doamne ferește! Așadar, iată cum își tranzacționează dregătorii români viitorul internațional. Luând poziția ghiocelului, pe spinarea țării.

La băieții astia cu fumuri in cap – gen Timmemans, Rutte, Nehammer – te izbeste din capul locului aroganța, disprețul, măgăria care le tâșnește prin pori la tot pasul. Nu știu motivele lui Timmermans-burtă verde sau ale lui Rutte (care, orice s-ar spune, nu e nici pe departe un Himmler deghizat). Dar la Nehammer, politician cu minte de boxeur, ele sunt clare, după cum vom vedea mai jos.

Ni se spune că toate fortele politice din Austria sunt de acord cu ținerea României la ușa Schengen. Așadar nu e numai Nehammer jigodie, mai sunt și alții, în Austria. Șmecheria prin care oamenii lui semnează declarația PPE – în care se menționează România-Schengen -, iar el pe gură vine și spune tocmai invers nu poate să ne stârnească decât scârbă.

De data asta însă, a pune refuzul lui Nehammer doar pe seama impotenței sau lașității diplomației române – deși adevărat, nu este suficient. După cum a invoca „capsomania” personajului angrenat în campanie electorală e tot o abureală. Inflexibilitatea, rigiditatea lui împotriva întregii familii PPE pe tema România-Schengen ne duc la altceva, la un fel de teleghidare austriac-generalizată. De unde provine această unanimitate în a lovi România, știind că țara noastră pierde în jur de 10 miliarde de euro anual din cauza barierei de Schengen terestru? Cumva de la o „rugăminte” care nu poate fi refuzată? A cui?

N-avem decât să ne gândim la cine ne vrea răul. Oare cine?

Care este țara față de care Austria e vasală necondiționată încă din 1955? Ne spune Istoria. Atunci, Armata Roșie s-a retras din partea de Austrie ocupată la sfârșitul războiului – singura țară ocupată de Stalin din care URSS a acceptat să se retragă fără să bage comunismul. Ar fi ocupat-o pe toată, evident, dar, ca și în cazul Germaniei, s-au lovit de americanii veniți din Normandia.

Spre deosebire de nemți însă (amputați), austriecii au fost iertați de nenorocirea comunistă cu care au fost blagoslovite restul țărilor răstignite sub tancurile rusești. Pentru acest „cadou”, ei le-au rămas și le vor rămâne recunoscători rușilor pe vecie. Ar face orice pentru ei. Inclusiv a da, în mod prelungit, câte un cot în gură unei țări NATO din Flancul de Est, care a avut neobrăzarea să se smulgă de sub călcâiul Kremlinului implantat în 1945, să găzduiască scuturi anti-rachetă și, în plus, ajută din greu Ucraina.

În realitate, n-a fost niciun cadou, întrucât tot rușii au ieșit în avantaj. Au beneficiat de statutul de „neutralitate” al Austriei mult mai mult decât ar fi făcut-o cu secera și ciocanul printre valsuri, șnițele și bere blondă. Dacă n-ar fi să amintim decât împrejurarea că Viena a devenit placa turnantă a Războiului rece, sectorul spioni Est-Vest, unde s-au întâlnit (și se mai întâlnesc) să facă și ei, nestingheriți, un schimb de experiență, acolo…

Acest excepțional cal troian în inima Occidentului joacă, de ani de zile, la două capete. Rușii nu-i vor ataca niciodată, iar Occidentul n-are cum să-i expulzeze din geografie. Așa că guvernul Nehammer practică aceeași curvăsărie între Occident și Rusia practicată de guvernele Austriei de vreo 70 de ani.

Oare de ce Finlanda și Suedia, neutre și ele până la izbucnirea paranoii lui Putin, n-au nimerit să intre mai repede în NATO, iar Austria – nici gând? Pentru că Austria are garanții imuabile din partea rușilor. Care delegație străină a fost primită la Kremlin la 24 februarie 2022, adică în aceeași zi (!!!) cu declanșarea agresiunii în Ucraina? A Austriei, evident. A șasea republică federativă a Federației Ruse. Guvernatorul Nehammer a venit ramburs, să ia ultimele instrucțiuni, să se adape de la învățătura lui Putin. Apoi, a preluat, cum era și firesc, rolul de toboșar european, pretinzând că „președintele rus are propria logică de război”. Să mori tu, Nehammere?!

În zilele următoare, Austria s-a opus vehement sancţiunilor asupra importurilor de gaze ruseşti. Făcând pe prostul, cancelarul cerea UE să caute sancţiuni care să afecteze doar Rusia, nu și ţările blocului comunitar! Ca un mizilic, a respins mereu măsurile de limitare a circulaţiei ruşilor. Acesta este Nehammer, care vine acum și se bate cu pumnii în piept privind Europa Unită, bla-bla, bla-bla…

Mai e nevoie să ne întrebăm la nunta cărui ministru de Externe european s-a deplasat Putin personal să danseze cu mireasa? Ați ghicit, la nunta dnei ministru austriac de Externe Karin Kneissl, în anul de grație 2018. Dansând nu cu lupii ci cu Putin este visul oricărui oficial austriac de rang înalt.

Dansul avea loc doar la câteva luni după ce Uniunea Europeană expulzase zeci de diplomați ruși ca urmare a otrăvirii cu Noviciok a lui Serghei Skripal în Marea Britanie. Dar dna Kneissl și-a băgat picioarele în UE. Așa cum face și Nehammer acum. Unde credeți că a emigrat dna Kneissl mai nou? Ați ghicit, în Rusia. A fost retrasă la bază. Karin Kneissl conduce centrul Gorki – Observatorul geopolitic pentru problemele cheie ale Rusiei – de la Universitatea din Sankt Petersburg, a relatat TASS. „M-am mutat în Rusia pentru că este o țară cu adevărat liberă”, a declarat ea. Aferim! Mâine-poimâine auzim și de Nehammer că e șef la Gazprom. Și-atunci despre ce vorbim aici?

La Romexpo, dl Nehammer s-a cărat când președintele țării gazdă și-a început discursul. Altă mârlănie. Dar s-a temut de pomană. Dl Iohannis n-a pronunțat nici măcar o dată cuvintele Schengen sau România. Exact ca dl Nehammer. De ce să strice pacea și armonia congresului, să-i pună în poziții stânjenitoare pe Ursula, pe Manfred? Nu se cade.

Apare că dl Iohannis a încet prematur să mai fie președintele României, devenind oficialul european care va fi de-abia peste șapte luni, poziție din care, într-adevăr, nu va mai avea voie să pronunțe numele țării sale de baștină. Până atunci însă ne-am fi așteptat să găsească – el sau colaboratorii lui – acea exprimare diplomatică, acel ton care să exprime frustrarea părții române față de măgăria în formă continuată a lui Nehammer, fără însă neapărat a-l contraria pe acesta atât de mult încât să-i dea „veto” la confirmarea dregătoriei din vară. Întotdeauna există o cale de a spune adevăruri care să nu îmfurie adversarii, dar care să aline aparținătorii. (Cu condiția să empatizezi cu ei).

Nu s-a întâmplat. Președintele n-a vrut să riște. Înțelegem că este vorba de siguranțarea viitorului său, dar nu e sigur că și electoratul român va avea aceeași înțelegere. Lipsa de empatie (fie și formală) a președintelui se va răzbuna. Ținând cont de emoționalitatea și nervozitatea acumulată pe diverse teme, e foarte posibil ca râvna cu care dl Iohannis, ceilalți lidei PNL (inclusiv PSD), încearcă să acopere, să minimalizeze jignirile dlui Nehammer să primească un răspuns dur la urne.

Din acest punct de vedere, polițistul-adjectiv de Viena s-a transformat în cel mai bun agent electoral al partidului AUR. Să nu ne mire deci dacă binomul PNL-PSD va suferi daune și din această cauză. Să-i mulțumească dlui Iohannis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 23

36 de Comentarii

 1. ei au nevoie de noi si nu invers. „capul in gura” este pentru slug-oii NAIMITI IMPOTRIVA Romaniei, TRADATORII SI CRIMINALII ROMANILOR! daca nu te faci presh NU te calca nimeni in picioare, mah!

 2. Cu cata sete injura Eugen pe austriac cu voie/sarcina de la stapanire. Nu convingi. PS. pigmeu-pigmeului.

 3. Nu ați înțeles că România a devenit grănicerul Iuropei unite? Nu ați auzit că ne ajută ei să facem asta pentru binele şi mai binele nostru în cazul oricărui atac? Cum să treacă duşmanul fară nici o oprelişte şi să se trezeacă ei cu bătăi în ferestre? Chiar nu vreți să pricepeți deloc?

 4. noi, nu avem nevoie de gaze, energie, ieftine ..!!noi, preferam sa fim saraci dar” cinstiti” .! buna, nu? in ” cinstea”care ne caracterizeaza, am fost in stare sa renuntam la locul intai la coruptie, in favoarea ukrainei , dar nimic nu-i pierdut, inca ..!! si totusi , traim bine ..! bineanteles, prin alesii nostri.!si ceea ce-i mai important, ” in nici-o tara cetatenii nu se iubesc intre ei , ca ‘ romanii..! traiasca maneaua, traiasca Gheboasa , traiasca RTV,traiasca Ciutacu, acest ”TACKER” di la Dambovita…..

 5. „`cine primește =capuri-capete=în gură”// Doră nu „ghioceii noștri-s fleșcăiți și călcați și cu tocuri și cu pantofi DE TOATĂ FLOAREA CEA VESTITĂ A ÎNTREGULUI APUS?? DAR D-L EVGHENII ȘERB -GĂSEȘTE-ȘI CA EL MAI MULȚI ȘI MAI CULȚI-PE MARELE VINOVAT :RUSIA ȘI PUTIN !SĂ RĂSPUNDĂ ACEST DOMN ȘI NU NUMAI:-CE SE ÎNTÎMPLA CU ROMÂNIA DACĂ NU SE FĂCEA(ERA)FĂCUTĂ PREȘ -DEVENIND „PROTECTORATUL DEVESELU! (auzi-rachete americane să ne apere de rachetele iraniene-ȘI AȘA I-AM DAT O MÂNĂ ȘI POTOMACII S-A FĂCUT STĂPÂNI PE TOATĂ ROMÂNIA? SAU DACĂ NU „SĂREAU GHINĂRARII,AUREȘTII,MORARII,GEOANĂ ,KLAUS -SĂ DEA UCRAINEI ȘI SUFLETUL URGISIT NU NUMAI TRUPUL BATJOCORIT?DECI CE SE ÎNTÂMPLA SĂ FI RĂMAS NEUTRI? NE CUCEREA UCRAINA? POSIBIL! NE CUCEREA RUSIA NICI VORBĂ ! DAR DANSUL PE SÂRMĂ A PĂPUȘILOR AȘA ZIS ROMÂNE-NE-A ADUS :AȘA ZIS REFUGIAȚI ȘI REFUGIATE,ȘOSELE FĂCUTE PRAF,PORTUL CONSTANȚA=PORT UCRAINEAN,FERMIEII ROMÂNI FALIMENTARI —–ȘI MULTE ALTE „BUNĂCIUNI” ȘI NE VOR MAI ADUCE! UITAȚI-VĂ TOTUȘI LA UNGARIA! –ȘI COMENTAȚI -PE O ȘOSEA DIN „ROMÂNICA”S-AU CIOCNIT TREI TIRURI ÎNCĂRCATE CU ARMAMENT AMERICAN CE ERA DUS ÎN UCRAINA!

 6. Eugen Şerbănescu bate câmpii, ca de obicei, securistoid. Sigur că Putin e de vină, nu-i aşa? Pentru orice, că aşa e pe „mainstream”. Trebuie slugărnicie.

  Însă pentru cine are un pic de minte, este clar că NU AUSTRIA ESTE CEA CARE SE OPUNE INTRĂRII ROMÂNIEI ÎN SCHENGEN, CI ÎNTREG OCCIDENTUL, LA ORDINELE GLOBALIŞTILOR! În special ale celor de peste Ocean, fiindcă Europa a devenit deja o colonie.
  O eventuală intrare a României în Schengen ar schimba rutele comerciale, prin Marea Neagră, şi ar muta centrul de greutate al economiei şi finanțelor din zona BENELUX-Germania-Franța, unde acum este concentrată în proporție de 90%, înspre Europa Centrală. Şi implicit o diluare a forței globaliştilor, deja scăzute, în favoatea Chinei.
  Austria şi-a asumat rolul de a zicu „NU” doar din aroganță, în amintirea faptului că i-am fost supuşi în timpul Imperiului Austro-Ungar şi să ne arate din nou că nu dă 2 bani pe nişte sclaveți ca noi care au stat în genunchi predându-le resursele de petrol ale țării.
  Deci Schengenul nu e de noi şi obişnuiți-vă cu ideea. Şi lăsați-l pe E Şerbănescu să-şi recite poeziile. Şi poate învață şi ortografia corectă a acelei mici localități.

 7. DAR DE SUTURILE IN GURA ADMINISTRATE DE maimutoiul de la ambasada rusiei si de gasca putinista de la mosckova si de la noi, NU ESTI DERANJAT D-LE SERBANESCU, ZIS SI EUGEN??? Sau intra in fisa postului d-tale?

 8. Din seria santeti membri UE da noi santem mai membri Ca voi si ne si convine si asa trebuie sa fie.Asta senumeste RASISM nu.i uniune europea a.POLITICIENII NEOCOMUNISTI NKVD.ISTI CU ODRASLELE SI CU MENTALITATE DE BANDITI CU PUTERE ,FARA MERITE SI COMPETENTE AU FACUT CA ROMAII SA FIE TRATATI ASA CUM SANT AZI.EI AI CREAT SARACIA,LIPSA DE EDUCATIE,CORUPTIA,SARACIA ,CRIMINALITATEA SI DEGRADAREA IN 34 DE ANI DE PUTERE,FACAND INTERESUL RUSILOR SI JIZDANISILOR.

 9. Ipoteze și supoziții despre austriacul Nehammer cel Rău. Până la urmă el ca politician își vede de interesele Austriei. Bravo! 👏

  Cine îi permite să-și facă de cap în România? Asta e problema reală, factorul de decizie de la noi.

  Condeiul pe ei dacă tot vreți să schimbați ceva.

 10. ” Noi, nu avem”, „Noi, preferam”. Exprimările îți aparțin. Ești tare prost…educat. Fix că drogatul ăla ghebos!

 11. ” …”Nainte de’a videa gunoaia din ochiul altuia, vide’ti barna dintr’al tau „.

 12. un alt tuciuriu darz ca si stra-stra „bunicul sau” cetateanul austriac Adolf Hitler.
  o sageata mancatoare de balega constipata de la gloabele EU

 13. Bună!
  Schengen,adieu zice ca dl Serbanescu bate câmpii. Așa o fi? Sau cel ce zice acela e? Nu bate câmpii deloc.
  Ca ai nostri sunt lasi,incompetenti si unii chiar trădători e un adevăr.
  Eu cred in influența Rusiei si in non-acțiunea SUA in favoares României

 14. de ce sa ne mire ca psd si pnl o sa deconteze la alegeri?
  de ce sa ne lamentam o data in plus?
  ..ne lamurim inca o data despre lumea salbateca in care traim. O lume guvernata de legea junglei, gata sa execute sumar iar pe prizonieri sa i transforme in serbi..(din nou..)
  ..stiind astea, trebuie sa i punem la locul cuvenit, pe cei care ne au mintit in numele acestor pradatori internationali. pnl + psd.
  Daca e randul lui AUR sa joace, atunci le vom da votul!

 15. Putin are alta grija, nu Schenghen, si nici Austria si Ungaria. Sunt mize prea mici pentru aceasta perioada istorica grea prin care trece Federatia Rusa generate direct de provocarilor/actiunilor criminale ale CIA si FBI din Ucraina precum si ale NATO, generate de instalarea bazelor sale militare din Dobrogea si/sau Marea Neagra, infiintate in 2022/2024 la care se mai adaoga si sediile teroriste si criminale din Bucuresti ale FBI si CIA, in curs de amenajare de RAPPS la Vila Lac…?! Sunt convims ca va distruge Ucraina, asa numita republica moldova, dar si Lituania, Letonia si Estonia cu riscul izbucnirii unui cataclism nuclear. Si asta datorita ambitiilor criminale ale CIA, FBI si Departamentului. de Stat care conduc SUA de a duce bazele NATO la granitza Federatiei Ruse pentru a distruge rasa alba rusa si ortodoxia. Cancelarul austriac, Nehammer, este un fascist criminal bagat la inaintare de v.orban si homosexualii olandezi sa se opuna Romaniei, care, Romanie, nu va intra niciodata in Schenghen din cauza Ardealului/Transilvaniei. S-audi, d-le Serbanescu, Restul sunt, „hai sa vorbim discutii”. Dixit!

 16. Toti se kka pe ei,tot felul de gargaragii viteji:ziare,televiziuni,politruci de rahat si alte magaoi.Se plang ca la drobul de sare al lui Creanga.Papagal si lalaiala,la realitatea,romania, etc.,etc. Nimeni nu face nimic.Tara de lasi si lichele.De la moartea lui ceasca tara si-a pierdut demnitatea,caracterul,mandria unui popor ptr ca e condusa de lepre si lichele imbuibate de bani, vile, rolexuri, masini pi zdoase,etc.cand esti condus de goliciuni si gunoi precum rares bogdan, catu,”englezul” ciuca, ciolacul ,bolovanul, piticania haurescu,etc. Intr-o zi , altii in locul lor ar incheia cu Austria.Afara cu OMV, Reiffesen,barbierii de paduri de la Sebes.Afara, embargou la tot ce inseamna austrieci.

 17. Cine își mai aduce aminte de mâncătorii de lebede? Oare austriecii au uitat?

 18. popa,Demnitatea a existat doar la cetățenii care au înfruntat regimul comunist. Voi toți ceilalți ați fost lași, lingăi,pupincuriști.

 19. Păi una e să fii grof, cu coloană vertebrală,… și alta să fii ”baron” cu ochi albaștrii și ceafa groasă, cu mîna mereu intinsă de se lipește ceva./

 20. Au zis-o mai multi.
  TIR-urile pierd vremea prin punctele de trecere frontiera, din lipsa unor cantare, scannere sau instrumente capabile si tehnic (mai mult decat)necesare.

  Pana la Putin, „mocofanii” Timmersmans sau Rutte, austriacul Nehammer se afla statul roman. S-au trezit ca exita cozi la intrarile si iesirile din tara, cand le-au trantit austriecii usa-n nas cu Schengen. Cozile(si pierderile)nu sunt de azi de ieri.

  Firmele austriece cu toate problemele facute de statul austriac au fost favorizate de toate guvernele, indiferent de ilegalitatile facute. Directori de firme sau banci punea umarul la protestele pentru daramarea unor guverne ale unor partide votate democratic.

  Unele ambasade au puteri peste guvernul national. Cine le da putere si cum doar in Romania li se permite, si u e vorba de ambasada fostei URSS sau a Rusiei.

  Pana la aia de afara sunt slugile de aici ce-si ascund prestanta si pretind cum ca ei nu sunt de vina. Altii, „extremistii” si alte scuze de dansii inventate sa-si salveze scaunul si-n urmatorul mandat.
  Cum Putin este de vina maCiuca e musai sa fie presh. covrigarul gogoshier primministru si Iohannis seful NATO. In afara de dei trei, altii nu mai exista

 21. Un șut în testicule! Auuu!, mă doare!…la coccis de Romania își spune arogantul.
  Inca ceva, e incredibil câtă publicitate i se face acestei companii de extracție cu escrocheria aprobată de guvernul politic român! Totuși, daca nu se va încheia cu vrea firma de extracție, și nu va plăti nimic Romania și nici extracție pentru că nu e corect și legal contractul firmei de baza că data și legalitate pe înființare, nu cumva tot de rahat rămân televiziunile și jurnaliștii? Nu cumva tot ei propovăduiesc dezastrul în țară și mențin teroarea in Romania? Toată ziua, ori politica, ori infracționalitate terorizantă, ori extractia/daune, orice doar pentru menținerea terorii și urii in Romania! CNA -ul doarme in lux nesimtit sau complice la urâțeniile predate permanent prin micile ecrane!

 22. Delegații austriaci s-au abținut. Degeaba te agiți nene: Nehamme și ai lui, vă cunoasc năravurile!

 23. Un cap in gura ? Sa zicem mersi , ca nu am primit si un sut in spate ! Asta meritam ; Austria si-a dat seama , ca Romania este condusa de habarnisti , jefuitori si corupti si atunci isi bate joc de poporul roman ! Nu santem capabili sa-i „multumim” Austriei asa cum ar trebui ! Austria ar trebui sa elibereze ringul romanesc , cu bagaje , cu tot ! Dar , nuuuu, nu sunt prosti si apoi Romania este satul fara caini! Nu cred ca mai exista stat in Europa , care sa suporte, cu nepasare, orisice magarie din partea orisicui, asa cum suporta Romania ! Guvernantilor romani nu le pasa, nu-i doare! Daca nu este coloana vertebrala, carevasazica, ca nu exista! Praduitori din toata lumea , uniti-va in Romania!

 24. Cand sa zic ca Serbanescu si-a reamintit, a cata oara in incursiunile sale analitice batute de Crivatz la pozitia ANTISOVIETICA, hop „ca-si da un cap in gura” cu ENORMITATEA care-i tradeaza ignoranta istorica referitoare la Austria POST-MACEL BOLSEVIC MONDIAL si atitudinea de dupa 1955 fatza de URSS mentinuta pana azi, de „recunostinta ca nu a fost BOLSEVIZATA”!!! Clar ca limbajul tipic de cartier din introducere, plus titlul sunt conditionate de calitatea IENICERILOR SOVIETICI de pe forum care NU MERITA ALTCEVA si NICI NU INTELEG ALTCEVA…

  Austria a fost parasita de Armata ROSIE in 1955 intrucat, asa cum am tot repetat cu ani in urma, ERA DEJA BOLSEVIZATA din timpul lu Lenin, Stalin si Trotzky! Viena, ca si Geneva, Zürich, Budapesta si Bucuresti fiind FIEFURI ale INTERNATIONALELOR si mai ales ale Comintern!!! Social-democratia austriaca, bolsevica sub acoperire, era puternica fiind dublata „sindical” si cu o media total controlata!Inca de pe vremea ultimilor Habsburgi cand marxistii narodnici rusi terorizau Rusia Tzarista si Europa a fost posibila ASASINAREA sub acoperirea de „sinucidere” a mostenitorului TRONULUI, IBOVNICA fiind RUSOAICA!!! Mostenitorul s-a impuscat primul,
  iar pe „rusoaica” a identificat-o la morga o „prietena” dupa vesminte, intrucat teasta/faciesul ii era harcea-parcea!!! In cazul Imparatesei Sissi inscenarea de ATENTAT in Elvetia nu a necesitat MUTILAREA FACIALA intrucat Elvetia unde a avut loc COLCAIA de
  AGENTI LENINISTI MEDICI care-i inlocuisera pe AGENTII MARXISTI, de toate profesiile de acoperire, unii PROFI ca astazi…

 25. Dacă Austria ar fi atât de penetrata de Federatia Rusa, cum se face ca sediul a nenumărate agenții internationale este la Viena, de la OSCE pana la Agentia Internationala a Energiei Atomice? De neutralitatea Austriei n-or beneficia și grupurile de interese occidentale? Altfel, capetele in gura sunt pentru provinciali. Mai ales pentru cei care nu inteleg ca și Austria, si Federatia Rusa sunt foste imperii si, probabil, actuale imperii informale, cu care Romania nu poate concura. N-are cu cine și cu ce. Domnul Serbanescu a nimerit-o cu functionarii romani care cauta o sinecura internationala pe seama necajitilor. Exact ca un domn Iohannis. Stiti cine i-ar fi dat un cap în gura lui Nehammer, domnule Serbanescu? ,,Prietenul” dumneavoastră, fostul secretar general al PCR, tovarasul Nicolae Ceaușescu. Care e regretat in contemporaneitate – de cati mai o fi – pentru intransigenta lui din politica interna și internationala.

 26. Comentarii…AUR negociaza cu Ponta…deci Simion facea o mascarada cu Terhes mai ieri. Adica PSD+PNL+USR+UDMR=AUR+SOS adica tot coruptii!

 27. Seful spionajului militar austriac- ca asa este dumnealui bine scolit si instruit prezentabilul si carismaticul Cancelar Nehammer isi sustine in mod patriotic si de bun simt pentru useful idiots de la Bucuresti declaratia publica, asumata conform careia este o problema de securitate nationala pentru Austria intrarea Romaniei in ce doriti dumneavoastra, asa ca mai usor cu explicatiile lui Rares Bogdan sau Radu Tudor si celorlalti laudatori de serviciu de la trustul de presa Antena 3 CNN.
  Pur si simplu decidentii politici de la Bucuresti sunt incapabili sa inteleaga ca acest cancelar si ministrul de interne de la Vienna sunt in razboi diplomatic, economic, sau de orice atceva inclusiv de mituire pe orice si oricine chiar din zona Partenerului Strategic pentru a sabota, dezinforma, boicota, ridiculiza orice initiativa de la Bucuresti, nimic altceva si de asta este real politic militar dus de fosta si actuala Cancelarie Imperiala de la Viena.

 28. Bulgaria sa termine de facut cu Romania, impreuna, miniSchengen-ul.

 29. Vieana capitala plina de sedii de agentii si institutii internationale si cu cea mai mare densitate de spioni.

 30. Idiotului de Maurer, COMINTERNISTUL AUSTRIAC, ii datoram LEGENDAREA PROSTOCRATULUI, ANALFABET, Ceausescu in 1965!!! Fiind idiot, Maurer nu intelege ca Viena e Geneva austriaca si de aceea toate AGENTIILE/AGENTURILE COMINTERNISTE de RANGUL DOI si-au stabilit sediul acolo!!! Precum pe vremea COMINTERNISTULUI Titulescu la Geneva – LIGA NATIUNILOR BOLSEVICE CONSPIRATE DEMOCRATIC – cand AGENTII INTERNATIONALISTI colaborau DIRECT, fara OFITERI DE LEGATURA, punand la cale INSTALAREA lu ILEGALU Hitler la Berlin!!!

 31. Improbabil sa fie persoane care decid ele sau nu extinderea UE sau a spatiul Schengen. In spatele refuzului Austrie se afla alte state mai puternice. Daca s-ar dori si-ar fi in interedul unei Geemanii sau Olanda altfel s-ar discuta. Dar mai degraba este in dezinteresul economic al cuiva si in interea sa tina si Romania si Bulgaria cat mai mult timp cu putinta afara din Schengen.
  Nu sta decizia extinderii Schengen in mana unui neica nimeni Nehammer.

 32. Pacatele sunt la noi; noi l-am votat pe cel care n-a pronuntat cuvantul romani si e gata sa vanda o tara (care?) pentru un post in UE. Avem conducere slaba, care nu lupta pentru romani, dispusa sa cedeze tot si-atunci cine sa-i respecte pe ei si tara ?!
  Si, dupa cum ne-arata sondajele, romanii sunt gata sa-i aleaga din nou pe vanzatorii de tara si pe tradatori. Am lucrat intr-o companie cu capital majoritar austriac in care organul de control (romanesc !) a venit in control de doua ori in 8 (opt) ani si apoi intr-o companie cu capital romanesc in care org de control venea anual, apoi semestrial pana a bagat-o in faliment ca sa elibereze piata pentru cei chemati ca investitori „straini”. Si in sistemul bancar cam la fel, vin „marii investitori straini”, ii dau afara pe romani carora apoi statul le plateste somajul, da avem investitori straini !! care sunt scutiti de taxe sau le evita directionand profitul.
  Noi, romanii, i-am alungat pe cei care tineau cu tara si am ales vanzatorii.

 33. In vest pe unde exista trafic intens TIR-urile sunt tranaportate pe calea ferata. Problema este cu vara cu viteza pe sinele romanesti sunt vara cu bulina rosie risc seismic sa se prabuseasca trenul cand depaseste 30-40km/h.
  Se lauda cu rezilienta din PNRR si multe alte programe intarzierile pe timp de pacd sunt mai mari ca pe timp de razboi, mondial.

  Multi PDL-isti de renume si PSD-isti au fost ministri la transporturi. N-au facut nimic sa rezolve viteza de melc. Si mai ales sa previna vreo tragedie cu morti si raniti, caile ferate se dezintegreaza de la batranete. Ei, la conducere, isi primesc salarii uriase.

  N-au binevoit nici macar sa excluda firmele austriece de ls contracte mari si recente cu statul. Grindeanu, P$D si PNL in ce interes lucreaza, romanesc NU. Iohannis pe unde se plimba numai de Romania nu pomenea.

  Ei lupta cu extremismul, multumindu-si stapanii austrieci si vestici.
  PSD si PNL nu au pus nici un fel de presiune. Lipsiti de coloana si verticalitate cel mai usor au pupat pantofii la congresul PPE. Nu s-au putut abtine.

 34. Referitor la Shengen: este de fapt o problema economica pentru UE, nu numai pentru Romania. Asha cum s-a intamplat cu alte ocazii, cozile de topor a khazarilor ex.Putin, trebuiesc lamuritzi, daca nu scoshi din Europa, nu sa faca razboi hibrid mult iubit de alogeni. Austria, HU, ca sa nu mai vorbim de Germania, prin anumitzi politicieni arata frustarea lor, ca era bine pe vremea imperiilor, iar tov.Putin foloseshte cu ei salamu cu Zoia (emanatzii, ex.gaze,samd), ca vor fi din nou un imperiu, uitandu-se ca el este un satrap, ce se gandeshte numai sa cucereasca lumea. Problema este foarte grava shi arata ca UE este sabotata, ca de… noi suntem obishnuitzi de pe vremea imperiilor apuse.
  Economia UE merge cu un motor cu prea multe frane, ca sa nu spunem ca poate fi gripat ca sa se aleaga praful
  O zi buna.
  Con
  P.S. Extremismul este generat de aceste politici care confirma dictonul hotzul striga hotzii ca la rromii UE.
  Cand te gandeshti ca eram tzara neutra, dar nu a fost sa fie ca ne-au fortzat aginturili west & est.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.