Un medicament pentru ficat poate trata Alzheimer

medicament, bolnav

O nouă cercetare a scos la iveală faptul că un medicament care deja tratează afecțiuni ale ficatului poate fi folosit și în terapia împotriva Alzheimer, potrivit medicalnewstoday.com. Medicamentul intervine acolo unde există elemente care nu funcționează corect la nivel celular.

Boala Alzheimer este cel mai comun tip de demență. Afectează aproximativ 5,7 milioane de oameni în SUA și cam 46, 8 în întreaga lume. Nu se cunosc cu exactitate cifrele din România. Afecțiunea se caracterizează prin pierderea progresivă a memoriei, dificultăți de rezolvare a unor probleme simple, dezorientare și alte simptome.

Tratamentele actuale împotriva bolii Alzheimer se concentrează pe încetinirea dezvoltării unor anumite simptome. Ele țin sub control impactul bolii asupra comportamentului și stării psihologice a bolnavilor.

Care este ținta medicamentului

Din acest motiv, noile cercetări caută tratamente-țintă care să se concentreze pe mecanismele care conduc boala Alzheimer la nivel celular.

În noul studiu, oamenii de știință de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie au descoperit că un medicament deja existent, care până acum era folosit pentru tratarea bolilor ficatului ar putea fi de ajutor și în tratarea demenței. Cercetarea a fost publicată în revista Journal of Molecular Biology.

Oamenii de știință spun că medicamentul pe baza acidului ursodeoxicolic (UDCA) îmbunătățește funcționarea mitocondriilor – disfuncția acestora este factorul decisiv în boala Alzheimer. Funcționări anormale la nivelul mitocondriilor au fost identificate în cazul demenței în mai multe tipuri de celule.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.