Un terminal GNL va fi construit la Marea Neagra

Compania Transgaz a transmis către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), în vederea aprobării, planul actualizat de dezvoltare a sistemului național de transport al gazelor, valabil pentru perioada 2020-2029, scrie hotnews.ro.

Noutățile sunt trei proiecte, unul dintre ele atrăgând în mod special atenția. Este vorba de un terminal de gaze naturale lichefiate care ar urma să fie construit la malul Mării Negre, în următorii șase ani, mai precizează sursa citată. Documentul transmis de Transgaz urmează să fie aprobat în perioada următoare de către ANRE.

Celelalte două proiecte vizează modernizarea stațiilor de măsurare a gazelor la Isaccea și Negru Vodă, astfel încât să poată fi asigurate exporturile și importurile, în relațiile cu Bulgaria și Ucraina, pe conductele de tranzit T2 și T3.

Proiectul constă în preluarea gazelor naturale de la țărmul Mării Negre printr-un terminal GNL și presupune realizarea interconectării sistemului național de transport gaze naturale la terminalul GNL prin construirea unei conducte de transport gaze naturale, în lungime de cca 25 Km, de la țărmul Mării Negre până la conductele T1 și T2.

Capacitatea și presiunea de proiectare pentru această conductă se vor stabili în funcție de cantitățile de gaze naturale disponibile la țărmul Mării Negre.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

4 Comentarii

  1. „Un terminal GNL va fi construit la Marea Neagra”
    Ma perche ?

  2. Ca doar nu vom fi tàmpiți să luăm din gazele noastre din Marea Neagră. Alea le trimitem la petrochimia Ungariei. Noi românii ne vom încălzi și vom face mâncare cu gaze lichefiate cumpărate aduse din USA. Sigur nu cu petrolierele românești, că pe alea le-a terminat iTerminator Băsescu ci cu petrolierele grecilor care de ortodocși ca noi ne-au scufundat Independența. Am scăpat de butelie în 1961 când s-a introdus gazul în Baia Mare. Ce teroare era să nu rămâi fară butelie de Paști și de Crăciun. Ciorbă facută pe primus cu petrol am mâncat. Era afară pus că puțea petrolul și dacă scădea flacăra se înegrea groznic oala. După plecarea sovieticilor vremurile bune din copilărie se întorc la bătrânețe aduse de americani.

  3. O DECIZIE IN SFARSIT EXCELENTA. ASTA ERA MIZA OLANDEZILOR DE LA DAMEN IN PORTUL CONSTANTA. CONSTRUIREA DE MAI MULTE TERMINALE GNL AR AJUTA FANTASTIC PORTUL SI TARA. IN SCHIMB, COMENTARII INUTILE VOR EXISTA TOTDEAUNA. BRAVO CELOR CE AU LUAT DECIZIA. SPERAM CA LUCRARILE SA AVANSEZE AGRESIV!

  4. Păi,.. cam atenție la ce gaz vrea patriotu prost șă importe,.Gazul transilvan e cel mai bun din lume,.nu are sulfuri și nu are radon,. pentru asta e bun de dat,.In rest in bucătăria neaerisită cu aragaz cu flacăra descghisă și fără hotă absorbantă, casnica poate prinde boli de tot felu. Dacă americanu zice că e bun gazul de șist,.. românu o inghite cu plăcere,.mai ales că are și mulți kilometri in el,.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.