Un urs a încercat să intre din nou în cabana Postăvarul

Ursul care dă târcoale cabanei Postăvarul de mai bine de două săptămâni a încercat luni dimineața, în jurul orei 04,00, să intre din nou în adăpostul montan, dar a fost alungat de cabanier și de jandarmul care se află în permanență acolo, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brașov, cpt. Ciprian Aldea, potrivit Agerpres.

„A fost alungat de cabanier și de jandarm, aflându-se în această dimineață la liziera pădurii, încercând să se apropie de cabană”, a afirmat sursa citată.

Vineri seara, în jurul orei 19,00, ursul a reușit să intre în cabană, de unde a luat o pungă de zahăr și o cutie de bomboane, fără să rănească vreo persoană.

Cabanierul Rolf Truetsch cere autorităților locale să ia urgent măsuri, având în vedere că se apropie sezonul de schi și numeroși turiști ajung la cabană pentru a servi masa sau a se caza.

Cabana Postăvarul se află la 1.604 metri altitudine în Masivul Postăvarul. A fost construită în anul 1883, fiind cel mai vechi adăpost montan în funcțiune din țară. Cabana are 100 de locuri de cazare în camere cu două și șase paturi și o sală de mese de 100 de locuri, fiind foarte frecventată de turiști în toate anotimpurile.

Ministerul Mediului a aprobat săptămâna trecută recoltarea a doi urși care au atacat persoane în satul Sebeș de lângă Făgăraș și în zona Bârsa. Pentru alte două exemplare, unul care a atacat o fetiță de 14 ani și un bărbat în municipiul Făgăraș și altul un tânăr din satul Hârsei, s-au întocmit documente pentru recoltare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Cred ca Daea avea dreptate cand zicea sa fie impuscati ursii care pun in pericol vietile oamenilor. Problema cred ca este mai complicata. De ce ies jivinele din arealul lor si ataca gospodariile ori cauta hrana la conteinere , ca atatia boschetari umani ? Defrisarile padurilor din anumite zone , fie de catre austrieci , cu inlesnirile criminale ale guvernantilor , fie de baronii nostri au condus la ceea ce se vede.Ar mai exista o explicatie, locala.La Vatra Dornei , in urma cu vreo 30 de ani au fost pusi in libertate ursi pe care zoo local nu-i mai putea gazdui.Nu erau pregatiti pentru viata salbatica si cautau sa se descurce tot pe langa oameni.Cum procedau este de la sine inteles.Am avut si eu o astfel de intalnire , insa ursul de care am avut parte nu era de o talie impresionanta , precum ursoica si cei trei pui ai sai de la Brasov. Solutia? Sa tinem sub control populatia fiarelor , sa le asiguram cadrul lor natural de vietuie si nu oricum , ci pusi baronii de teapa lui Verestoy sa planteze cel putin miile de hectare defrisate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.