Urgență! Vaccinul chinez Sinovac, aprobat

gripa antigripal

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a aprobat, marți, pe lista de urgenţă un vaccin împotriva Covid-19 realizat de Sinovac Biotech, acesta fiind al doilea vaccin produs de China care a obţinut aprobarea OMS.

Marcat CoronaVac în unele regiuni, acesta este al doilea vaccin dezvoltat de China care a câştigat o astfel de listă OMS pentru combaterea COVID-19, după aprobarea din 7 mai a unui vaccin dezvoltat de Sinopharm, susţinut de stat.

O listă de urgenţă a OMS este un semnal către autorităţile naţionale de reglementare privind siguranţa şi eficacitatea unui produs. De asemenea, va permite ca vaccinul să fie inclus în COVAX, programul global de furnizare a vaccinurilor în principal pentru ţările sărace, care se confruntă cu probleme majore de aprovizionare din cauza suspendării exportului indian.

Grupul independent de experţi a declarat că recomandă vaccinul Sinovac pentru adulţi peste 18 ani, cu o a doua doză la 2-4 săptămâni mai târziu. Nu a existat o limită superioară de vârstă, deoarece datele sugerează că este posibil să aibă un efect mai puternic la persoanele în vârstă.

Grupul consultativ tehnic al OMS, care a început să se întâlnească pe 5 mai, a luat decizia după ce a analizat cele mai recente date clinice privind siguranţa şi eficacitatea vaccinului Sinovac, precum şi practicile de fabricaţie ale companiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

4 Comentarii

  1. Mai bine intreba pe cei din america de Sud cum au „scapat” de pandemie cu vaccinul chinezesc

  2. Parca china era vinovata de covid, acum e acceptata cu vaccinuri?! Parca rusica si chinuta erau oile negre globale, acum sunt bune?! Sikkkktir!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.