USR îl acuză pe Boloş că a creat sute de posturi din pix

România riscă să nu atingă jaloanele necesare încasării primilor bani din PNRR, iar ministrul Marcel Boloș se ocupă de creat sute de noi funcții în ministerul pe care îl conduce, pentru a mulțumi clientela PSD și PNL, spune fostul ministrul al Investițiilor Europene Cristian Ghinea.

„După ce întreg programul PNRR a fost construit, sub coordonarea MIPE, în timpul mandatului lui Cristian Ghinea, fără a se încărca suplimentar organigrama ministerului, iar planul României a fost negociat, depus și aprobat la timp de Comisia Europeană, noul ministru, care ar trebui să se ocupe de implementarea PNRR, se plânge de PNRR toată ziua și nu face decât să creeze sute de noi posturi în cadrul ministerului. Asta, în timp ce România riscă să nu poată depune prima cerere de încasare a banilor de la Bruxelles din cauza neîndeplinirii jaloanelor din planul aprobat. Astfel, Marcel Boloș vrea să creeze 536 de posturi noi, la care se adaugă trei noi secretari de stat și alți doi subsecretari, care vor avea fiecare cabinet propriu”, potrivit unui comunicat al USR.

Potrivit sursei citate, dostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea subliniază că planul lui Boloș este doar o „incredibilă risipă de resurse“.

„În 2020, am auditat toate structurile MIPE și am decis că reorganizarea trebuie să plece de la principiul că nu se adaugă niciun post în plus. MIPE are mult de muncă, dar soluția cea mai proastă e să adaugi posturi pentru o structură deja prost croită. Am decis să înființez direcția de gestionare a PNRR transferând posturi de la alte compartimente, nici măcar pentru asta nu am cerut posturi în plus. Marcel Boloș adaugă nu mai puțin de 536 de posturi în plus. Nu doar atât: adaugă 3 noi secretari de stat. E o decizie pur politică de a mulțumi patronii politici ai unui ministru slab. Și încă nu am terminat: se mai adaugă și 2 subsecretari de stat, poziții pe care MFE – MIPE nu le-a avut niciodată. Deci de la 5 secretari de stat, câți sunt acum, se va ajunge la 8 + 2 = 10 demnitari cu tot cu cabinet pentru fiecare. Și încă nu am terminat. Anul trecut, aveam un secretar general și doi secretari generali adjuncți (SGA). Am funcționat doar cu SG și un singur SGA pentru că am considerat că doi sunt suficienți. Ce face Boloș? La cele două posturi de SGA existente mai adaugă încă doi secretari generali adjuncți. Incredibilă risipă“, declară Ghinea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Serios?! Cine urla? Tocmai lichelele care au parasit guvernarea dar si-au uitat sau ratacit partenerii de guvernare. Uituci mai sunt cand vor sa iasa latrand.

  2. La fel ca domnul Ghinea țipa penibil din Elveția într-o vreme și domnul Gelu Diaconu după ce nu a mai fost șef la ANAF. Sigur comparația este un forțată, domnul Ghinea fiind total pe lângă ce este România, care-i sunt nevoile și care sunt posibilitățile. Domnul Ghinea a lucrat cu colaboratori externi, care amabili pentru banii luați, i-au întocmit un PNRR unde dânsul să fie controlor. Cei care sunt încurcă lume sau nu sunt buni de ceva pot fi încadrați controlori.

  3. Bolosh este roman sau maghiar? Poate ca este doar mixat dar cu pedigri majoritar maghiar. Sica a umplut PNL-ul cu ei. Chiar nu mai scapam de prezenta lor in Bucuresti?

  4. Nasol taticule, le-a taiat Bolos banii de consultanta la ONG-isti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.