Vârful Romani – a 90-a localitate a judeţului Vâlcea, cea mai nouă staţiune din ţară

A 90-a localitate a judeţului Vâlcea, cum o numesc autorităţile, staţiunea Vârful Romani, situată la 1.800 de metri altitudine, va fi una dintre cele mai frumoase din România, rivalizând cu zone din Elveţia, după cum susţin proiectanţii.

„Pe 200 de hectare se va întinde una din cele mai frumoase staţiuni montane din România. Elegantă, cu străzi curate, cu case din lemn şi piatră, cu farmacii, restaurante, magazine, biserică, schi, stâne turistice. Un peisaj tipic din Alpi ar spune mulţi, deşi se află doar la 14 kilometri de Horezu şi la 12 kilometri de Mănăstirea Hurezi. Este un proiect bine elaborat împreună cu preşedintele obştii din zonă, Marcel Bogorodeanu, şi gândit la detaliu – de la amplasamentul viitoarelor pârtii de schi până la locul unde se vor construi hoteluri şi baze sportive”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, primarul din Horezu, Constantin Niţu.

Din cele 1.300 de loturi concesionate au mai rămas doar 300, dar şi pentru acestea sunt sute de solicitări, după cum afirmă Marcel Bogorodeanu.

„Avem 70 de pensiuni şi case de vacanţă aflate în execuţie, o parte sunt deja finalizate. Nu e un preţ mare pe concesiune, în jur de 50 de milioane lei vechi pe 10 ani. Fiecare proprietate are în jur de o mie de mp, iar potrivit regulamentului doar 30% trebuie să fie grad de ocupare, astfel încât totul să fie aerisit, să nu se dea senzaţie de înghesuială. Străzile au fost trasate, au o lăţime de 12 m, prevăzute cu trotuare. Am reuşit aducţiunea de apă, care coboară de la 1.900 de metri, suntem în discuţii avansate cu CEZ-ul care aşteaptă să fie definitivate un număr de pensiuni”, a precizat Bogorodeanu, preşedinte obştii pe teritoriul căreia se construieşte staţiunea Vârful Romani.

Staţiunea este preconizat a se finaliza în anul 2018. Ea este situată în Munţii Căpăţânii din Masivul Parâng.

Potrivit unui masterplan de turism – Drumul Staţiunilor (traseu tematic ce urmează să unească 11 staţiuni vâlcene, Vârful Romani este capătul acestui drum lung de 150 de km care porneşte din nordul judeţului din staţiunea montană Obâşia Lotrului şi trece prin Vidra, Voineasa, Călimăneşti, Olăneşti, Ocnele Mari, Govora, Horezu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.